Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Inscris sub semnatura privata

Inscris intocmit si semnat de parti, fara interventia vreunui organ de stat.

Pentru valabilitatea obligatiei ce se constata prin inscrisul sub semnatura privata se cere o singura conditie, si anume semnatura partii care se obliga.

Cel caruia i se opune un inscris sub semnatura privata poate sa-i conteste continutul sau semnatura; tot astfel, mostenitorii si ceilalti succesori in drepturi ai partii au dreptul sa declare pur si simplu ca nu cunosc scrierea sau semnatura autorului lor, situatie in care se procedeaza, dupa caz, la verificarea de scripte sau la procedura falsului.

In privinta inscrisului sub semnatura privata nu opereaza o prezumtie de validitate, de felul celei instituite cu privire la inscrisul autentic.

Inscrisurile sub semnatura privata nu sunt supuse unor conditii speciale de forma si continut, putand fi facute in orice forma; esential pentru validitatea lor este ca ele sa fie semnate de cel sau cei care se obliga.
 

Discutii similare pe forum

Un inscris sub semnatura privata - scris de ddvalahul - 7 raspunsuri
Un inscris sub semnatura privata, privind vanzarea unei proprietati - cladiri, are valoare juridica ? Este considerat transferul de proprietate de la data incheierii inscrisului (ma refer inclusiv la obligatii privind plata impozitelor, sau orice alte obligatii privind proprietatea). Se poate legaliza ulterior un astfel de inscris ? Dar mentionandu-se data de fapt a transferului ca fiind data inscrisului ? Multumesc.
INSCRIS SUB SEMNATURA PRIVATA - scris de nicolex - 2 raspunsuri
ce este de facut in aceasta situatie? vanzatoarea, paralizata la pat, inainte de a muri cu 3 saptamani, vinde unui copil de-al sau, o casa, printr-o chitanta de mana; dar aceasta chitanta este semnata de vanzatoare si cumparator, deci nu semneaza nici un martor. Ar putea fi anulat acest inscris? Cumparatorul desi stia ca vanzatoarea a murit, a chemat-o in judecata pt confectionare act. A notificat-o pe vanzatoare (desi cunostea faptul ca aceasta decedase) sa se prezinte la notar pt perfectarea ...
Cumparare imobil cu inscris sub semnatura privata - scris de daniela28 - 1 raspunsuri
Buna ziua. Am o speta la care nu ii gasim rezolvare, daca ma puteti ajuta. S-a cumparat o casa in 1998 printr-un inscris sub semnatura privata (ceva de genul - X si Y vand casa mostenita de la mama lor situata pe str... lui A si B pentru suma de n lei), nu s-au intocmit acte notariale in acest sens, iar in prezent cei doi vanzatori sunt decedati. Din cei doi martori prezenti la data incheierii conventiei mai traieste unul. Fiecare vanzator are un succesor care locuieste in strainatate si de car...
Fals sub semnatura privata - scris de - 2 raspunsuri
Buna ziua.Pe scurt:detin un dosar de urmarire penala pe numele meu deoarece din prostie am semnat in 2010 un contract individual de munca in locul unui angajat.Ulterior s-a facut restructurari in cadrul societatii si angajatul concediat.Dupa o luna de la concediere s-a gandit sa ma santajeze prin faptul ca el nu a semnat contractul de munca si ca de fapt nici nu recunoaste acest contract deoarece nu i s-a adus la cunostinta.In plangerea penala el s-a plans de faptul ca lui i s-a spus in momentul...
Contract v-c sub semnatura privata valabil? - scris de vguta - 5 raspunsuri
Care este valabilitatea unui contract de vanzare-cumparare (sub semnatura privata) incheiat in 2004 intre doua societati comerciale, obiectul contractului fiind o cladire, NU insa si terenul de sub cladire. Pentru terenul aflat sub cladire societatile au incheiat dupa 8 luni un act autentic de vnz-cump. Convingerea mea este ca actul privat este fictiv si a fost antedatat pentru a sustrage cladirea de la executarea silita a vanzatoarei si se bazeaza pe urmatoarele aspecte: in cuprinsul actulu...

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020