Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Inscriere provizorie

Reglementata prin art.48 din Decretul Lege 115/1938 pentru unificarea dispozitiilor privitoare la cartile funciare, prin ea se face stramutarea, constituirea, modificarea sau stingerea dreptului real imobiliar sub conditia justificarii. Inscrierea provizorie apare ca o intabulare imperfecta intrucat este necesara o procedura ulterioara.

Decretul Lege mentionat a fost abrogat prin Legea nr. 7/1996 a cadastrului si a publicitatii imobiliare. Conform art.31 si urm. din Legea 7/1996, inscrierea provizorie in cartea funciara se face in cazul dobandirii unor drepturi afectate de o conditie suspensiva sau daca hotararea judecatoresca pe care se intemeiaza nu este definitiva si irevocabila.

Inscrierea provizorie devine opozabila tertilor cu rangul determinat de cererea de inscriere, sub conditie si in masura justificarii ei.

Justificarea unei inscrieri provizorii isi intinde efectul asupra tuturor inscrierilor care s-au facut conditionat de justificarea ei; nejustificarea unei inscrieri provizorii atrage, la cererea celui interesat, radierea ei si a tuturor inscrierilor care s-au facut conditionat de justificarea acesteia.

Discutii similare pe forum

Suspendare provizorie - scris de zambaccian - 22 raspunsuri
ma confrunt cu urmatoarea problema. x a imprumutat o suma de bani de la Y si nu a restituit-o la timp. Y a inceput executarea silita, astfel un imobil al lui X a fost vandut la licitatie, fiind adjudecat de Z. Aceasta din urma a cerut, prin executor judecatoresc, evacuarea lui X. X a formulat contestatie la executare si cerere de suspendare. [b]De asemenea, X a formulat si o cerere de suspendare provizorie in temeiul art.403 alin.4 din C.pr.civ., [u]insa nu o semneaza.[/u]Cu toate acestea, insta...
Liberare provizorie - scris de lex68 - 6 raspunsuri
prim termen de judecata la care inculpatul arestat preventivva fi audiat.se poate face la acest termen cerere de lib provizorie?mai precis ,verbal in aceeasi zi in fata instantei,dupa audiere si propunere de probe?
Suspendare provizorie - scris de bobocel - 15 raspunsuri
cu cat se timbreaza o suspendare provizorie ?
Intabulare constructie provizorie - scris de madalinutza - 1 raspunsuri
Se inscrie in cartea funciara dreptul de proprietate privind constructiile provizorii? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Intabulare constructie provizorie - scris de anuta - 2 raspunsuri
Pot fi intabulate constructiile provizorii edificate pe terenul public sau privat al statului?

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020