Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Inlesnire de plata

Beneficiu acordat de lege sau de instanta de judecata debitorului in legatura cu executarea obligatiilor sale fata de creditor.

Inlesnirea de plata are ca finalitate stimularea debitorilor de a-si realiza de bunavoie obligatiile ce le revin; ele sunt de natura sa evite, in unel ecazuri, chiar si insolvabilitatea datornicilor.

In dreptul comun se cunoaste o singura inlesnire de plata, care vizeaza acordarea unui termen de gratie in favoarea debitorului.

In cadrul procedurii executionale privitoare la urmarirea creantelor statului impotriva persoanelor fizice sunt cunoscute urmatoarele inlesniri de plata:

a) oferirea de catre debitor a platii in rate;

b) invoiala scrisa a debitorului, data inainte de declansarea procesului; debitorul isi poate asuma obligatia de a plati datoria in rate chiar si inainte de promovarea actiunii;

c) angajamentul de plata semnat de catre o alta persoana decat debitorul;

d) pentru creantele ce se urmaresc prin organele financiare Ministerul Finantelor poate acorda (direct sau prin administratiile financiare) amanari de plata, esalonari de plata, reduceri, ecutiri de amenzi si de majorari, ori de impozite.

Discutii similare pe forum

Plata prin internet - facturare si plata impozitului - scris de nrazvan - 1 raspunsuri
Buna ziua, Sper sa fie locul potrivit pentru mesajul meu, daca nu, imi cer scuze. Am un site si as dori sa introduc posibilitatea vanzarii prin internet a anumitor servicii (de natura IT). Nu am cunostinte in acest domeniu si as aprecia foarte mult ajutorul vostru. In primul rand, vreau sa stiu daca pot (persoana fizica fiind) sa realizez acest lucru (facturare si vanzare prin internet). Totodata, sunt interesat (daca este posibil) cum ar trebui sa gestionez facturile si sa platesc impozitul...
SOMATIE DE PLATA PENTRU RESTITUIRE PLATA NEDATORATA - scris de kynes - 3 raspunsuri
Ce parere aveti despre sansele unei somatii de plata pentru restituirea unei plati nedatorate, avand in vedere ca se considera ca izvorul creantei trebuie sa fie contractual?
Somatie de plata -ordonanta de plata - scris de ioana 7025 - 3 raspunsuri
este prima data cand primesc o citatie la societate, somatie de plata. trebuie sa depun o intampinare pentru amanare pana imi gasesc avocat. Ce trebuie sa scriu in aceea intampinare? cat timp am la dispozitie pt a-mi gasi avocat?
Plata CAS - scris de cerex_mf - 1 raspunsuri
Buna ziua, daca mi se retine din pensie contributia la fondul de sanatate, pentru faptul ca sunt si administrator fara salariu al propriei firme mai trebuie sa platesc CAS? Deci nu am niciun venit din aceasta activitate.
Somatie de plata - scris de romcos - 16 raspunsuri
In cazul in care creditorul formuleaza cerere pentru emiterea somatiei de plata, in baza unei facturi acceptate la plata, emisa pentru efectuarea unor lucrari de constructie iar debitorul invoca existenta unor vicii ascunse ce afecteaza lucrarile efectuate, cererea este admisibila? Apararile debitorului afecteaza caracterul necontencios al procedurii?

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020