Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Infiintare a persoanei juridice

Mod in care, potrivit legii, poate fi constituit un subiect colectiv de drept.

In functie de categoria si felul persoanei juridice, pentru constituirea acesteia, ca subiect de drept distinct, este necesar si suficient un singur act juridic, careia legea ii recunoaste efectul constitutiv. Uneori legea cere perfectarea a doua sau mai multe acte juridice, care impreuna produc efectul infiintarii unui nou subiect de drept.

Constituirea persoanei juridice private (de tip "asociativ") este dominata de principiul libertatii de asociere, consacrat de art.37 din Constitutia Romaniei.

Infiintarea persoanelor juridice de drept privat are loc prin simplul acord de vointa al partii sau, mai ales, al partilor, dar cu respectarea unor cerinte legale necesare pentru valabilitatea (validarea) actelor constitutive. Instanta de judecata verifica indeplinirea acestor cerinte legale.
 

Discutii similare pe forum

Raspunderea penala a persoanei juridice - scris de Melinda - 6 raspunsuri
Un microbuz al unei societati de transport public internationl a fost implicat intr-un accident rutier in Ungaria, care s-a soldat cu decesul unei persoane si vatamarea corporala a mai multor pasageri. Exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila emisa de instanta maghiara, prin care s-a stabilit ca producerea accidentului s-a produs din vina exclusiva a soferului angajat de catre societate (fiind condamnat penal) Latura civila a cauzei nu a fost rezolvata, persoanele vatamate ni...
Raspunderea penala a persoanei juridice - scris de babydoll - 1 raspunsuri
Ma puteti ajuta cu ceva spete in acest domeniu?
Raspunderea penala a persoanei juridice - bibliografie - scris de krisstina - 2 raspunsuri
V-ati documentat in legatura cu subiectul? Aveti opinii, comentarii, recomandari? Articol referitor la prevederile din dreptul belgian: www.raduchirita.ro/articole/rppjbel.pdf
Raspunderea penala a persoanei juridice intra in tematica? - scris de alx_1985 - 3 raspunsuri
Spuneti-mi, va rog, raspunderea penala a persoanei juridice intra in tematica de admitere la penal? Bafta tuturor pe 31!
Natura juridica a raspunderii penale a persoanei juridice - scris de bianca_r - 6 raspunsuri
Care este? Semi-penala?pentru ca cea penala pentru persoane fizice e intotdeauna bazata pe vinovatie? Stie cineva?

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020