Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Ineficacitate a actului juridic civil

Toate acele situatii juridice, in care, din diferite cauze, un act juridic civil nu-si poate produce efectele (total sau partial, definitiv sau temporar).

Actele juridice civile pot deveni ineficace datorita nulitatii, rezolutiunii, rezilierii, revocarii si caducitatii.

Discutii similare pe forum

Act juridic civil - scris de Iustinian - 1 raspunsuri
Buna ziua! Sunt nou pe forum si student anul 1 la Drept, si vreau sa va rog sa ma ajutati in legatura cu o nelamurire. Care este diferenta dintre act juridic civil si fapt juridic civil? Va intreb asta, deoarece, am auzit ca actele juridice sunt actiunile omenesti savarsite cu intentia de a produce efecte juridice, iar faptele juridice sunt actiunile omenesti savarsite fara intentie... apoi am auzit ca un fapt juridic in sens larg este o actiune savarsita cu sau fara intentie.......pai daca prim...
Nulitate act juridic civil - scris de cardozzo - 4 raspunsuri
daca cineva a aflat despre lucrari, articole,etc. pe tema "nulitatea actului juridic civil", chiar literatura straina poate mi le spune si mie ca deocamdata am gasit un singur articol. pls!!!
Raportul juridic civil - scris de djflu - 3 raspunsuri
rap jurid civil poate produce efecte juridice????? am o nelamurire.... astept raspuns...
Ineficacitate-nevalabilitate - scris de sofia - 20 raspunsuri
Ma poate lamuri si pe mine cineva care este deosebirea intre ineficacitate si nevalabilitate? Mi-am dat seama ca nu stiu asta cand m-am uitat peste grilele de la INM de anul acesta.
Atacarea actului de donatie - scris de kimr - 7 raspunsuri
Poate fi atacat un actul de donatie a unui imobil facut de parinti in favoarea unuia dintre copii de catre mostenitorii celuilalt copil? Ambii parinti (donatorii) sunt decedati, dar nu a fost facut succesiunea dupa moartea lor.

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020