Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Indiviziune succesorala

Acea modalitate a patrimoniului transmis mortis causa catre o pluralitate de mostenitori, in care fiecare dintre ei are o cota-parte ideala din dreptul asupra bunurilor, fara ca aceasta cota sa fie concretizata in materialitatea ei, asupra unor anumite bunuri din mostenire.

Obiectul indiviziunii succesorale sunt numai acele elemente ale masei succesorale care, prin natura lor, nu sunt susceptibile de a fi divizate automat, in puterea legii, ci impun necesitatea unei imparteli intre comostenitori.

Drepturile de creanta si datoriile succesiunii se transmit catre mostenitori divizate de plin drept intre ei, din chiar momentul deschiderii mostenirii (art.1060 Cod Civil), potrivit cotelor succesorale.

Discutii similare pe forum

Capacitatea succesorala si nedemnitatea succesorala - scris de costiflex - 2 raspunsuri
Salutari! Am si eu o rugaminte pentru toti cei care ma pot ajuta!Anul acesta imi voi sustine lucrarea de diploma la Drept civil, pe tema "Notiuni introductive si de practica judecatoreasca privind capacitatea sucesorala si nedemnitatea succesora"!! Sa trec la subiect....am nevoie de niste spete concrete cu privire la aceste teme...daca mi le poate cineva trimite sau indica adresa exacta de unde le pot lua...
Nedemnitatea succesorala - scris de adi_avo - 2 raspunsuri
Credeti ca art 658 din cod civ e unul moral, just, drept? Adica e normal ca descendentii nedemnului( copiii sai) sa nu poate veni la mostenire pt ca tatal lor sa face vinovat de comiterea unei fapte care atrage nedemnitatea?? mie nu..
Masa succesorala - scris de ramonya - 6 raspunsuri
Vreau sa deschid procedura succesorala dupa defunctul meu tata (mostenitorii sunt: eu si actuala sotie, cu care nu comunic) si nu am cunostinta de bunurile succesorale. Cui trebuie sa ma adresez pentru a afla care sunt bunurile proprietatea tatalui meu si proprietate comuna cu actuala sotie? Mentionez ca mi-am exercitat dreptul de optiune succesorala in termen legal printr-o declaratie de acceptare a succesiunii sub beneficiu de inventar. Acum vreau sa deschid procedura succesorala! Multumesc!
Vacanta succesorala - scris de anna - 11 raspunsuri
in cazul in care exista sot supravietuitor si un legat cu titlu particular cu privire la un imobil compus din teren si constructie, iar legatarul este incapabil de a primi legatul cu privire la teren (este cetatean strain) exista posiblitatea ca terenul (excluzand rezerva sotului ) sa fie mostenire vacanta?
Problema succesorala - scris de yvar - 7 raspunsuri
Buna ziua ! Bunicul meu a decedat in 1992.Nu s-a facut succesiune dupa moartea lui ,bunica decedand si ea in 2006.Nu exista nici un fel de alt act decat titlul de proprietate pe numele bunicului.[Acesta cuprinde mai multe terenuri arabile si doua proprietati distincte].Unchiul si sora mea au deschis succesiunea. Dintre cei 4 copii,doua surori au renuntat la dreptul lor in favoarea celorlalti ,respectiv a unchiului meu si,drept urmasi ai mamei noastre decedate,eu si sora mea.Trebuie sa mentio...

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020