Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Incadrare juridica

In materie penala, operatiune efectuata de organele de urmarirre penala si instanta de judecata perin care se stabileste concordanta deplina intre fapta concreta savarsita de invinuit sau inculpat si norma penala speciala care incrimineaza acea fapta, precum si in raport cu dispozitiile penale generale aplicabile faptei comise. Incadrarea juridica corecta are importanta deosebita deoarece asigura desfasurarea in limitele legii a represiunii penale si constituie o garantie a respectarii drepturilor si intereselor legitime ale persoanelor.

Discutii similare pe forum

Incadrare juridica - scris de selma - 18 raspunsuri
Care este incadrarea juridica a faptei administratorului unui S.R.L (cu unic asociat), in conditiile in care foloseste in interes personal sumele de bani apartinand societatii?
Incadrare juridica - scris de Kihgri - 32 raspunsuri
O persoana reclama un furt si pretinde ca stie pe autorul furtului si locul unde se afla acesta la momentul depunerii plangerii. El solicita sa fie insotit de un organ al politiei la domiciliul celui banuit. Ajunsi la domiciliul indicat se constata ca de fapt presupul autor nu locuia acolo ,impreuna cu familia, ci la o alta adresa despre care parintii nu au putut oferi relatii. Politistul pune in vedere parintilor celui reclamat faptul ca acesta trebuie sa se prezinte la politie pentru rezolvar...
Incadrare juridica - scris de Melinda - 7 raspunsuri
Dupa ce sotii s-au certat si s-au despartit in fapt, soacra FIIND FOARTE NERVOASA, merge la nora, (la serviciu) si ii rupe lantul de aur de la gat, pleaca acasa cu lantul rupt si o injura. La politie soacra declara ca s-a impiedicat si s-a tinut exact de lantul norei sale, pt. ca si-a pierdut echilibrul.:lol: Simpla sustinere. Ce incardrare juridica are fapta? Si ce rezolvare (credeti ca) va da procurorul in cuza ?
Schimbare incadrare juridica - scris de tantza - 2 raspunsuri
in cazul in care instanta de judecata, in fond, schimba prin incheiere incadrarea juridica a faptei, instanta de apel poate reveni la incadrarea juridica initiala ?
Schimbare incadrare juridica - scris de Melinda - 3 raspunsuri
Inculpatul fiind condamnat pt." Vatamarea corporala" prev de art.181 C.pen. Inculpatul declara recurs impotriva sentintei. Partea vatamata nu a declarat recurs. Dar in recurs, p.v. poate solicita schimbarea incardarii juridice din vatam. corporala prev. de art. 181, in vatam. corporala grava, pev. de art. 182, daca detine acte medicale in acest sens si care nu au fost depuse in fata I-ei instante ? Care este procedura ?

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021