Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Imprumut de consumatie

Imprumutul de consumatie (propriu - zis, numit si mutuum) este un contract prin care o persoana - imprumutator - transmite in proprietatatea unei alte persoane - imprumutat - , o cantitate de bunuri fungibile si consumptibile, pentru a le utiliza, cu obligatia pentru imprumutat de a restitui la scadenta o cantitate egala de lucruri de acelasi gen si calitate (art. 1576 Cod Civil).

Este un contract unilateral, real, ce nu poate avea ca obiect decat bunuri fungibile si consumptibile, si este translativ de proprietate.

Poate fi atat cu titlu gratuit cat si cu titlu oneros.

Discutii similare pe forum

Imprumut - scris de imhotep4you - 26 raspunsuri
O persoana mi-a dat acces la contul sau din banca (imputernicit) apoi mi-a virat pe contul ei o suma de bani pe care i-am retras si folosit, cu acordul verbal al persoanei, pentru cumpararea unui imobil in care urma sa locuim amandoi. Imobilul l-am achizitionat pe numele meu. Dupa aprox. doua luni persoana s-a razgandit si imi cere banii inapoi. Am vreo obligatie legala fata de acea persoana? Va multumesc.
Imprumut - scris de ady2007 - 23 raspunsuri
Va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Fratele meu a divortat si trebuie sa plateasca sulta pt cota de apartament a fostei sotii. Si imi cere sa-l imprumut cu o parte din bani. As putea sa o fac folosind economiile pentru fiica mea, care trebuie sa mearga anul viitor la facultate. Fratele imi spune ca in 8-10 luni imi poate inapoia banii. Si mai zice sa e dispus sa faca orice fel de acte care sa garanteze ca va restitui imprumutul (inclusiv ca pune pe numele meu o cota din aparta...
Imprumut - scris de valic - 6 raspunsuri
Un imprumut sub semnatura privata...doar ca, ironia sortii, cel imprumutat e cetatean strain, iar un roman acorda acest imprumut. Strainul cunoaste si nu prea lb.romana, in functie de interesele lui imediate.Contractul e scris in romana, cu tot cu formula bun si aprobat, dar in timp poate sa invoce faptul ca nu a inteles ce i s-a citit. Ceva idei, aveti?Stiu ca ar fi fost bine sa aiba si un traducator autorizat, dar nu s-a vrut. :(
Imprumut - scris de BroascaM - 2 raspunsuri
Buna ziua, in urma cu cateva luni am imprumutat o cunostinta cu suma de 13 milioane (1300 RON), si de atunci ma rog intr-una sa mi-i inapoieze. Initial ne-am inteles sa mi-i dea inapoi in 2 saptamani, dar au trecut 4 luni, si intre timp ma amana, spunand tot felul de minciuni. Am ca proba mesaje de la el (el este pe abonament, deci pot dovedi ca el mi le-a trimis) insa nu stiu cui sa ma adresez. Va rog sa ma sfatuiti cum sa il oblig sa imi inapoieze acesti bani. Va multumesc!
Imprumut - scris de Flooorin - 2 raspunsuri
Am nevoie de un imprumut de 1.000-1.200Euro cat mai repede.Am cautat mult pe internet insa la o banca nu pot apela pentru un credit.Nu am un loc de munca deoarece exact pentru asta imi trebuie imprumutul pentru cumpararea unui echipament necesar pentru a lucra si cateva nevoi personale.Am gasit cateva anunturi pe internet(probabil camatari)care dau imprumuturi fara garantii pe baza unui contract notarial oricui.Sincer mi-e putin frica,nu as dori sa am probleme pe viitor chiar daca as platii suma...

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020