Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Imparteala de ascendent

Actul juridic intre vii sau pentru cauza de moarte, prin care un ascendent imparte bunurile care-i apartin descendentilor sai.

Art.794 Cod Civil.

Discutii similare pe forum

Contract de intretinere vs. imparteala de ascendent - scris de ella-bella - 6 raspunsuri
As dori o parere din partea membrilor cu mai multa experienta practica, sper sa nu agasez pe cineva :roll: . Am sfatuit pe cineva sa faca o imparteala de ascendent, dat fiind ca cei doi, oameni in varsta, voiau sa faca ordine in timpul vietii, pentru ca dupa decesul lor copiii sa nu se certe la imparteala mostenirii. Notarul la care au mers i-a sfatuit sa faca donatie cu scutire de raport pentru unul dintre copii, iar pentru ceilalti doi sa faca un contract de intretinere, pentru a avea sigurant...
Contract de intretinere vs. imparteala de ascendent - scris de ella-bella - 1 raspunsuri
Imi cer scuze pentru "spune-ti", deci [b]va rog sa-mi spuneti[/b]!
Imparteala - scris de alibi - 3 raspunsuri
Buna ziua!As vrea sa stiu in situatia in care 2 persoane au 4 copii si sotia doreste sa lase toata averea unuia din copii,ceilalti copii ce pot face? stiu ca este acea rezerva succesorala a fiecaruia dintre copii de care nimeni nu se poate atinge,dar cand isi pot fructifica acest drept,doar dupa decesul parintilor?
Partaj de ascendent - grila - scris de bog28 - 10 raspunsuri
Constituie cauze specifice de ineficacitate a impartelii de ascendent: a) omisiunea unuia dintre descendenti la imparteala; b) atingerea adusa rezervei; c) inlaturarea, fara motiv temeinic, a principiului egalitatii in valoare si natura a impartelii; :roll: si inca una..... Pot cere imparteala mostenirii: a) legatarii universali, cu titlu universal si cei cu titlul particular; b) creditorii personali ai oricarui mostenitor, in nume propriu; c) cesionarii de drepturi; d) procurorul;
Contract partaj ascendent - scris de valentina - 3 raspunsuri
Sunt studenta si am nevoie de un model contract partaj ascentent, poate cineva sa-mi ofere modelul?[/b]

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020