Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Gir pentru incasare

Gir facut in scopul de a conferi giratarului dreptul de a incasa, in calitate de reprezentant sau mandatar al girantului, la scadenta sau mai inainte de scadenta, suma prevazuta in cambie, iar in caz de refuz al debitorului, dreptul de a indeplini formalitatile cerute pentru satisfacerea drepturilor cambiale.

Se infaptuieste printr-o varietate de forme cum ar fi: "pentru incasare", "pentru procura", "pentru acoperire", etc.

Intr-un astfel de gir, giratarul nu dobandeste drepturile create prin titlu, el avand doar calitatea de mandatar al girantului. Ca urmare giratarul nu poate transmite cambia prin gir; avand calitatea de mandatar, el poate substitui, in aceasta calitate, o alta persoana, prin intermediul unui nou gir pentru incasare.

In schimb, giratarul are obligatia sa exercite drepturile ce decurg din cambie in numele girantului, fiind deplin legitimat in acest sens; debitorii cambiali ii pot opune toate exceptiile pe care le-ar putea opune girantului.

Raporturile dintre girant si giratar sunt supuse normelor de drept comun in materie de reprezentare.

Discutii similare pe forum

Incasare eronata - scris de marcel73 - 1 raspunsuri
Buna ziua, am nevoie de un sfat avizat cu privire la urmatoarea situatie: de la un furnizor care are 2 firme aveam 2 modele de plata; din greseala, am facut o plata prin internet banking, platind pe o alta firma decat cea care imi emisese factura. Am fost la banca in incercarea de a rezolva problema, insa mi s-a spus ca furnizorul trebuie sa returneze banii cu specificatia ca este "incasare eronata". Furnizorul insa imi spune ca firma respectiva are activitatea suspendata si poprire pe contul r...
Incasare taxe de timbru Bucuresti - scris de florian267 - 5 raspunsuri
Exista cumva in incinta Curtii de Apel Bucuresti sau in apropiere un ghiseu de incasare a taxelor de timbru?
Incasare pret prin mandatar - scris de Pelerinul - 3 raspunsuri
O societate comerciala urmeaza sa incaseze periodic de la clientii sai contravaloarea unor servicii/produse. Pentru operativitate si o mai buna acoperire teritoriala, incheie contract de mandat comercial cu o alta societate prin care aceasta sa incaseze in numele sau contravaloarea serviciilor/produselor respective. Societatea mandanta pune la dispozitia societatii mandatare chitantele necesare iar societatea mandatara incaseaza de la clienti banii si ii preda periodic societatii mandante incasa...
Incasare comision de vinzare de la o firma straina - scris de apaminerala - 1 raspunsuri
Situatia este cam asa : Am avut o intelegere verbala cu Jean Duval ( nume inventat ) ca eu sa gasesc ferme de vinzare in .ro si el sa aduca investitori francezi . Incasarile ( incasarile , nu profitul ) sa fie impartite 50-50. Ideea initiala era ca incasarea comisioanelor sa fie facuta de catre societatea Imobiliare Franta ( franceza, nume inventat ) a lui Jean Duval. Acum Jean Duval clameaza ca taxele in Franta sunt prea mari si ca ar vrea sa faca o companie in Romania care sa gireze aceasta...
Incasare fara emiterea bonului fiscal ce sanctiuni se aplica - scris de furnica - 2 raspunsuri
ce infractiune constituie fapta de a incasa suma de 50 000,0 lei fara a emite bon fiscal
» Gaj

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021