Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Gir de intoarcere

Gir in virtutea caruia beneficiarul gireaza in favoarea trasului, a tragatorului, sau a altui obligat, care la randul lui, poate gira din nou cambia.

Incazul in care girul a fost facut in folosul trasului acceptant al cambiei, si se gaseste la scadenta in mainile sale, trasul cumuleaza calitati de debitor si creditor cambial; ca urmare, cambia se stinge prin confuziune.

Trasul care nu a acceptat cambia ramane numai giratar, iar in aceasta calitate este indreptatit sa pretinda plata de la girant si de la tragator.

Cand girul s-a facut in favoarea tragatorului si tragatorul a acceptat cambia, cel dintai poate cere cambia de la cel de-al doilea; in schimb, daca trasul nu a acceptat cambia, aceasta se stinge, tragatorul devenind si creditor si debitor al girantului.

Discutii similare pe forum

Intoarcere din CIC - scris de neluv - 1 raspunsuri
Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema. Sunt in concediu de crestere a copilului din data de 15.03.2009 pana in 09.02.2011, urmand ca in data de 10.02.2011 sa ma intorc la serviciu. In data de 02.02.2011 am trimis adresa de revenire conform procedurilor interne Romtelecom in data de 04.02.2011 am primit un formular de optiuni avand in vedere ca incepand cu data de 01.04.2011 postul meu se restructureaza, urmand sa se comaseze doua compartimente. Acest formular...
Intoarcere din CCC - scris de alinuta_sweet2001 - 1 raspunsuri
Sunt mama unei fetite (in ianuarie implineste 2 anisori), si am fost vorbit cu angajatorul despre reintoarcerea la munca, insa mi-a dat de inteles ca ar vrea sa ma angajez in alta parte... I-am propus macar sa ma dea in somaj, insa mi-a spus ca mai are o angajata in somaj si nu poate... Ce ma sfatuiti sa fac?
Intoarcere executare - scris de chucky - 1 raspunsuri
speta este urmatoarea : actiune cu obiect "pretentii" derivand dintr-un contract comercial admisa. Ulterior se notifica prin avocat parata sa achite suma respectiva. Aceasta achita. Ulterior achitarii formuleaza recurs care este admis, se desfinteaza sentinta si se trimite la rejudecare. Care are fi solutia sa scap de intoarcerea executarii pana se judeca din nou in fond pretentiile care in prima faza au fost admise?
întoarcere executare - scris de valid - 3 raspunsuri
Obiect dosar: întoarcere executare Materia juridicã: Civil Stadiu procesual: Fond 03.10.2012 Încheiere - Suspendare - nr. 2 Dispune suspendarea judecării cauzei în baza art 155 indice 1 C.pr. civ pentru neândeplinirea de către reclamantă a obligaţiilor stabilite la termenul din 20.06.2012. Cu recurs cat timp durează suspendarea. Pronunţată în şedinţă publică ,azi,3.10.2012. 20.06.2012 Încheiere de şedinţă - nr. 1 Pune în vedere reclamantei, prin a...
Intoarcere executare - scris de mobexport - 3 raspunsuri
Buna ziua Va rog daca ma puteti ajuta: - in februarie 2012 am obtinut o hotarare judecatoreasca a instantei de contencios administrativ prin care ANRP era obligata sa achite despagubiri, daune morale si cheltuieli de judecata - am formulat recurs, deoarece s-a strecurat o eroare in cuprinsul raportului de expertiza, eroare ce avea ca efect diminuarea sumei. Cu sentinta din primul ciclu procesual m-am adresat executorului judecatoresc care a obtinut de la Judecatoria sectorului 2 incuviintar...
» Gaj

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021