Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Gestiune frauduloasa

Conform art.214 Cod Penal, pricinuirea de pagube unei persoane, cu rea-credinta, cu ocazia administrarii sau conservarii bunurilor acesteia, de catre cel care are ori trebuie sa aiba grija administrarii sau conservarii acelor bunuri, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

Gestiunea frauduloasa savarsita in scopul de a dobandi un folos material se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava.

Daca bunul este proprietate privata, cu exceptia cazului cand acesta este in intregime sau in parte proprietatea statului, actiunea penala pentru fapta prevazuta in primul alineat se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

Discutii similare pe forum

Gestiune frauduloasa - scris de riccardo - 4 raspunsuri
Salut, Help!!!! :-( Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea situatie: Sunt administratorul unei societati care exista legal,dar de un an nu se mai face nici o afacere pe ea. Sunt 4 asociati din care numai 2 au avut functii de conducere,respectiv eu-administrator si director general,si altul-director executiv.Din urma a ramas o datorie catre o societate de asigurari pentru care noi am vandut in contract de comision. acum,aceasta societate a facut plangere penala impotriva administratorulu (e...
Delapidare ori gestiune frauduloasa - scris de comisar - 4 raspunsuri
Care este incadrarea juridica a unui conducator auto de pe masina salvarii care intocmeste foi de parcurs fictive privind transportul unor bolnavi de la locul de domiciliu al acestora la spital,in urma consemnarii in fisa de activitate a acestor curse fictive,acesta i se cuvin bonuri de benzina pe care ulterior le vinde la statia peco si incaseaza o anumnita suma de bani.Parerea mea personala este ca fapta constitue inf de creare de plusuri in gestiune prev de art.25 din Legea 22/69,astept si pa...
Gestiune frauduloasa- delapidare - scris de sofia - 36 raspunsuri
Cum distingem infractiunea de gestiune frauduloasa fata de infractiunea de delapidare atunci cand are ca obiect material bunuri mobile.
Gestiune frauduloasa - Delapidare - scris de dellutza - 4 raspunsuri
Gestiunea frauduloasa in varianta prevazuta de alin. 2 si delapidarea pot fi retinute in concurs???
Chitante lipsa/abuz de incredere si gestiune frauduloasa - scris de arctic - 3 raspunsuri
Buna ziua. Am si eu o speta de discutat cu domniile voastre. Unui salariat de-al nostru in functia de sofer (exercita si atributii de gestionar), in urma unor absente nemotivate, i s-a desfacut contractul individual de munca incepand cu 23.06.2009 (art.61 a) Codul muncii). Pe langa absentele nemotivate acesta se face vinovat si de lipsa unor chitante avute de el in gestiune. Problema e ca prejudiciul adus societatii noastre nu se poate estima. ce ma sfatuiti sa fac? conducerea insista sa-i fac...
» Gaj

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021