Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Garantii speciale ale executarii obligatiilor

Expresie ce desemneaza acele mijloace juridice, care confera creditorului garant anumite drepturi si prerogative suplimentare fata de acelea recunoscute oricarui creditor si care constau in posibilitatea conferita creditorului, ca atunci cand debitorul nu-si executa voluntar prestatia, de a urmari si pe o alta persoana, sau, in constituirea pe seama creditorului a atributelor de urmarire si de preferinta.

Aceste garantii se scindeaza in doua grupe:
- garantii personale, si
- garantii reale.

Discutii similare pe forum

Transmiterea obligatiilor in cazul decesului - scris de luc4s - 4 raspunsuri
X cumpara de la o societate mai multe bunuri , prin credit. Intre timp x moare , avind 2 descendenti. Reprezentantii magazinului care a dat prin credit bunurile lui X le solicita mostenitorilor sa plateasca ratele, amenintind ca ii da in judecata. inca nu a fost acceptata mostenirea, iar la contractarea creditului de catre X, nu a fost incheiata vreo asigurare(de viata). Cum pot sa faca mostenitorii pentru a nu mai plati? Acceptarea mostenirii sub beneficiu de inventar banuiesc ca nu e o solutie...
Ordinea stingerii obligatiilor de plata - scris de ramonya - 1 raspunsuri
Conform legii, obligatiile principale se achita prioritar inaintea obligatiilor accesorii, in ordinea vechimii lor. Dar pot stipula in contract o clauza prin care plata stinge penalitatile de intarziere inaintea debitului? Multumesc!
Proceduri speciale - scris de sansiro - 13 raspunsuri
Cum vi se pare urmatoarea problema: In cauza sunt incidente atat dispozitiile cu privire la infractiunea flagranta cat si cele cu privire la procedura speciala cu minori. Prima este axata pe celeritate si pe o condamnare rapida deoarece probele se vor a fi zdrobitoare, iar a doua procedura presupune indeplinirea unor formalitati care au drept scop protectia unui minor fraged. M-ar interesa argumente legale, de text. personal inclin sa cred ca formularea din art. 480 C. pr. pen. induce un carace...
Instante de judecata speciale - scris de costelino_ss - 2 raspunsuri
poate cineva sa defineasca conceptul de instanta de judecata speciala, eventual si exemple. mersi.
Organe speciale de ancheta - scris de sharp_shooter - 1 raspunsuri
Stie cineva spete in care apar organele speciale de ancheta? Si ma refer in special la cercetarea penala efectuata, in mod obligatoriu, de catre sefii comenduirilor de garnizoana in cauzele cu militari care savarsesc infractiuni in afara unitatii militare. Daca legea zice "in mod obligatoriu" inteleg eu bine, ca procurorul nu are ce cauta acolo?
» Gaj

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021