Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Garantie reala

Tip de garantie speciala a executarii obligatiilor. Drepturi reale accesorii constituite, de regula, de catre debitor asupra unor bunuri individual determinate, drepturi care confera creditorului atributele de urmarire si preferinta.

Spre exemplu gajul, ipoteca si privilegiile speciale imobiliare.

Tot o garantie reala este, in ultima instanta, si dreptul de retentie, desi nu confera retentorului atributul de urmarire ce intra in continutul juridic al oricarui drept real accesoriu.

Vezi si Legea 99/1999 privind unele masuri pentru accelerarea reformei economice.

Discutii similare pe forum

Garantie legala vs garantie comerciala - scris de maria1234 - 1 raspunsuri
Buna ziua, am si eu o nedumeririe....acum cativa ani am cumparat o dacia logan de la IPSO Bucuresti, in baza ctr de vanzare cumparare s-a mentionat 3 ani garantie de la furnizor + 1 an garantie comerciala de la vanzator... intre timp IPSO nu mai este si distribuitor dacia, s-a axat pe vanzarea de utilaje agricole...au ramas doar service-urile partenere dacia. Eu ce sa inteleg ca dupa ce se termina garantia de 3 ani data de furnizor incepe anul de garantie comerciala data de vanzator? in ctr nu e...
Subrogatie reala? - scris de tina_r - 1 raspunsuri
Spuneti-mi va rog, daca in timpul casatoriei unul din soti instraineaza un imobil fara stirea celulilalt ( fara sa se precizeze in acte sa acesta e casatorit), la partajul bunurilor comune sotul instrainator invocand faptul ca imobilul respectiv nu mai face parte din masa partajabila, celalat sot poate sa ceara aducerea la masa partajabila a pretului obtinut pe imobil?
Speta reala - scris de CristiF - 42 raspunsuri
Clientul care refuza sa-i plateasca taximetristului la sfarsitul cursei, poate fi tras la raspundere penala si daca da pentru ce fapta? Daca nu, ce parghii are la indemana taximetristul impotriva clientului respectiv?
Speta reala. Inselaciune? - scris de luc4s - 35 raspunsuri
A, administrator al unei societati, cumpara marfa de la B, administrator al altei societati. A completeaza pt B un cec, dar cand B merge la banca i se comunica faptul ca, contul de pe cec apartine administratorului ca persoana fizica si nu societatii(cecul fiind emis in numele societatii) si in consecinta nu il poate introduce la plata. A, contactat de catre B refuza sa completeze alt cec, spunind ca-i va da abnii ulterior. Am avut o discutie pe tema aceasta cu 3 colegi, si doar eu am spus ca n...
Ajutor Speta Reala. - scris de georgescupaul - 3 raspunsuri
Vă rog frumos să mă ajutaţi în următoarea speţă reală: Într-un dosar penal sunt constituit ca parte vătămată precum şi parte civilă încă din cursul urmăririi penale. Dosarul penal este pe art. 246 Cp. La judecătorie ca primă instanţă sentinţa a prevăzut achitarea pe baza art. 10 lit b Cpp, lăsând nesoluţionată acţiunea civilă. Nu am depus apel la sentinţă. Au depus apel Parchetul precum şi alte părţi vătămate-părţi civile. La tribunal ca instanţă de apel ...
» Gaj

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021