Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Garantie personala

Tip de garantie speciala a executarii obligatiilor. Angajamentul pe care o alta persoana decat debitorul si-l asuma fata de creditor de a executa obligatia in ipoteza in care debitorul principal nu o va executa el insusi.

Cea mai importanta garantie personala este fidejusiunea sau cautiunea. Pe langa aceasta, in mod indirect, au functii de garantii personale si solidaritatea si indivizibilitatea.

Discutii similare pe forum

Garantie legala vs garantie comerciala - scris de maria1234 - 1 raspunsuri
Buna ziua, am si eu o nedumeririe....acum cativa ani am cumparat o dacia logan de la IPSO Bucuresti, in baza ctr de vanzare cumparare s-a mentionat 3 ani garantie de la furnizor + 1 an garantie comerciala de la vanzator... intre timp IPSO nu mai este si distribuitor dacia, s-a axat pe vanzarea de utilaje agricole...au ramas doar service-urile partenere dacia. Eu ce sa inteleg ca dupa ce se termina garantia de 3 ani data de furnizor incepe anul de garantie comerciala data de vanzator? in ctr nu e...
Intrebare personala - scris de juristu - 1 raspunsuri
As dori sa stiu daca pe acest forum exista vreun avocat / vreo avocata din Municipiul Deva. Rog contactati-ma la bogdan@eurom.ro. Scuze celor pe care-i deranjez cu acest mesaj.
Deducerea personala - scris de Ana Matei - 1 raspunsuri
Rog si eu pe cineva care stie sami spuna si mie cum se calculeaza deducerea personala la impozitul pe salariu, pentru un venit brut cuprins intre 1000 si 3000 lei? As avea nevoie de formula de calcul. Nu am gasit-o in codul fiscal...
Proprietate personala-in caz de divort? - scris de chiara - 8 raspunsuri
Detin un partament proprietate personala lasat de mama mea pe numele meu print-un act de vanzare cumparare. Urmeaza sa ma casatoresc anul viitor. Vreau sa stiu ce trebuie sa fac, ce variante am ca din punct de vedere juridic si al intocmirii de documente aceasta proprietate sa nu o impart cu viitorul meu sot in cazul in care, Doamne fereste, voi fi nevoita sa divortez...stiu ca nu e bine ca ma gandesc la o astfel de situatie, dar se poate intampla, si atunci...Nu sunt de acord cu situatia de a ...
Art. 56-57 Cod Fiscal - deducere personala - scris de aresss53 - 1 raspunsuri
Buna ziua! Am depus o cerere angajatorului pentru deducerea personala conform art. 56-57 Cod Fiscal, pentru care am atasat copie dupa certificatul de nastere, adeverinta de venit pentru sot si copie dupa actul de identitate. Angajatorul insa refuza sa imi aplice deducerea. Este normal ca el sa decida acest lucru, indiferent de ceea ce scrie in Codul Fiscal? Mentionez ca angajatorul este institutie publica.
» Gaj

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021