Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Garantie de fapt

Expresie prin care, in doctrina juridica, se desemneaza obligatia de garantie contra evictiunii, stabilita conventional de catre parti.

Partenerii contractuali pot stipula prin contract fie clauze de sporire a raspunderii vanzatorului, fie clauze de micsorare a acesteia, ori chiar de inlaturare a ei.

Totusi, vanzatorului nu-i este permis sa se exonereze de evictiunea provocata prin fapta sa personala sau prin fapta succesorilor lui in drepturi, indiferent daca savarsirea acelei fapte s-a consumat anterior sau ulterior perfectarii contractului de vanzare-cumparare. Exceptie face ipoteza cand prin clauza de exonerare s-a precizat explicit fapta pentru care vanzatorul este exonerat.

Totodata, vanzatorul nu se poate exonera nici de obligatia de restituire a pretului in caz de evictiune, afara numai daca prin contract s-a stipulat ca bunul este cumparat pe riscul cumparatorului, desi cunoaste pericolul evictiunii.

Discutii similare pe forum

Garantie legala vs garantie comerciala - scris de maria1234 - 1 raspunsuri
Buna ziua, am si eu o nedumeririe....acum cativa ani am cumparat o dacia logan de la IPSO Bucuresti, in baza ctr de vanzare cumparare s-a mentionat 3 ani garantie de la furnizor + 1 an garantie comerciala de la vanzator... intre timp IPSO nu mai este si distribuitor dacia, s-a axat pe vanzarea de utilaje agricole...au ramas doar service-urile partenere dacia. Eu ce sa inteleg ca dupa ce se termina garantia de 3 ani data de furnizor incepe anul de garantie comerciala data de vanzator? in ctr nu e...
Administrator in fapt - scris de croc - 3 raspunsuri
daca factura mi-a fost semnata pentru acceptare de catre asociatul unic al unei srl, in conditiile in care societatea avea administrator desemnat si inregistrat la orc (si care nu era asociatul), imi poate invoca faptul ca semnatura sa nu valoreaza acceptare de catre societate?
Despartire in fapt - scris de irismatei - 2 raspunsuri
Rog si eu o parere a unui specialist care ma poate ajuta in urmatoarea problema: In cazul a doua persoane casatorite de 28 ani dar unul din soti a plecat de acasa de 20 ani. Nu a dat divort deoarece aveau copii minori la vremea respectiva. Daca sotul plecat in aceasta perioada a dobandit bunuri in mometul divortului aceste bunuri pe care el le-a dobandit prin forta meteriala proprie se vor imparti ? Rog si o specificare a actului legal daca se poate.[/b]
Nu e banc, ci fapt real - scris de giovanni - 2 raspunsuri
Un taran si-a angajat doi avocati, pentru a-si spori sansele de castig. Dupa indelungi amanari, recuzari, suspendari, etc. pierde intr-un final procesul. Iar la pronuntare, dupa ce asculta solutia aleasa de judecatori, se ridica in picioare, isi da jos palaria si spune trist si ingandurat: Doamna judecatoare, eu am angajat doi avocati ca sa-mi castige procesul pentru ca am crezut ca doi boi trag mai bine la caruta decat unul singur. Dar se pare ca dreptatea aici nu o gasesti, numai la Dumnezeu.
Partaj + despartirea in fapt - scris de Gin - 1 raspunsuri
Din cate stiu despartirea in fapt a doua persoane si parasirea domiciliului uneia dintre ele influenteaza partajul , avandu-se in vedere in calcularea veniturilor comune , si proprii , a datei cand s-a realizat despartirea in fapt. Stie cineva cum se poate dovedi aceasta data, daca cei doi soti nu sunt de acord cu aceeasi data si nu exista martori decat parintii si fratii sotilor? Daca gresesc cu ceva va rog sa ma corectati. Multumesc anticipat.
» Gaj

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021