Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Garantie contra evictiunii

Obligatie ce revine vanzatorului si care, in linii generale, consta in indatorirea acestuia de a garanta cumparatorului linistita posesiune a lucrului vandut.

Art.1377 Cod Civil dispune ca vanzatorul raspunde fata de cumparator de evictiunea totala sau partiala a lucrului vandut, sau de sarcinile la care s-ar pretinde supus acel obiect si care n-ar fi declarate la incheierea contractului.

In principiu obligatia de garantie a evictiunii revine vanzatorului si succesorilor universali sau cu titlu universal ai acestuia.

Daca o mostenire este acceptata pur si simplu, operand confuziunea de patrimonii, garantia de evictiune se intinde si asupra patrimoniului succesorilor (ultra vires hereditatis), iar in cazurile in care acceptarea s-a facut sub beneficiu de inventar, garantia poate opera numai in masura in care bunurile succesorale o permit (intra vires hereditatis).

Discutii similare pe forum

Garantie legala vs garantie comerciala - scris de maria1234 - 1 raspunsuri
Buna ziua, am si eu o nedumeririe....acum cativa ani am cumparat o dacia logan de la IPSO Bucuresti, in baza ctr de vanzare cumparare s-a mentionat 3 ani garantie de la furnizor + 1 an garantie comerciala de la vanzator... intre timp IPSO nu mai este si distribuitor dacia, s-a axat pe vanzarea de utilaje agricole...au ramas doar service-urile partenere dacia. Eu ce sa inteleg ca dupa ce se termina garantia de 3 ani data de furnizor incepe anul de garantie comerciala data de vanzator? in ctr nu e...
Procurorul : pro / contra - scris de procurorul - 44 raspunsuri
Constat ca am devenit un personaj foarte controversat... Motiv pentru care , lansez un chestionar ...Cine e de acord cu mine si cine nu ? Stiu ca ma supun unui risc foarte mare , voi fi contestat de un numar foarte mare de "colegi"...Nu cunosc daca cine va putea vota de mai multe ori ...Insa ma expun "rezultatului".
Infractiuni contra persoanelor - scris de excalibur - 12 raspunsuri
Infractiunile contra persoanelor pot imbraca forma continuata?
Lungoci contra Romaniei - scris de norocel - 5 raspunsuri
La adresa http://www.echr.coe.int/fr/Press/2006/janvier/Arretsdechambre260106.htm am citit comunicatul privind cauza Lungoci contra Romaniei. In acest comunicat se arata ca CEDO a constat ca s-a incalcat art. 6 din Conventie, sub astectul dreptului la o judecata echitabila pentru ca [u]petentei i s-a respins o cerere de chemare in judecata pe motiv ca exista autoritate de lucru judecat.[/u] "Lninteressee intenta alors une action en constatation de la validite de la convention passee par son pe...
Bonuri de masa - pro si contra - scris de aiurel - 1 raspunsuri
Vreau sa ma lamuriti si pe mine care sunt avantajele si dezavantajele acordarii bonurilor/tichetelor de masa. Precizez ca discutam din punctul de vedere al angajatorului. Angajatul nu prea are avantaje, din cate stiu eu. Am nevoie de cat mai multe informatii: avantaje, dezavantaje, societati care pot elibera, formulare, comisioane etc. Trebuie sa dau cat mai multe informatii pana luni dimineatza.
» Gaj

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021