Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Gaj general al creditorilor

Dreptul creditorului de a urmari oricare dintre bunurile sau valorile active ce se afla in patrimoniul debitorului, in scopul realizarii creantei sale devenita exigibila, fara a-l putea opri sa le instraineze inaintea inceperii urmaririi.

Nu are ca obiect bunuri individual determinate.

A nu se confunda cu dreptul de gaj, care este un drept real accesoriu dreptului de creanta ce confera titularului sau atributele de urmarire si de preferinta.

Discutii similare pe forum

Adunarea creditorilor - scris de tantza - 2 raspunsuri
ce se intampla la prima sedinta a adunarii creditorilor? sunt in dezavantaj daca nu ma prezint in calitate de reprezentant al s.c.?
Frustrarea creditorilor - scris de mariusms - 3 raspunsuri
"Acela care, in scop de a frustra pe un creditor, de catre care este chemat in judecata, sau care are titlu executor obtinut in contra sa, ascunde, instraineaza, deterioreaza sau distruge ceva din averea sa, sau face datorii fictive, ori alte acte, in paguba creditorilor, comite delictul de frustrare a creditorilor, comite delictul de frustrare a creditorilor si se pedepseste cu inchisoare corectionala dela (asa se scria atunci n.n.) 6 luni la 2 ani, amenda de la 2000 la 5000 lei si interdictie ...
Sedinta creditorilor - scris de gemeni72 - 6 raspunsuri
Sedinta creditorilor / vs de legea 85/2006, respectiv aprobarea raportului final. Stiti cumva ce as putea sa invoc pentru recuperea creantei in conditiile in care DGFP are o creanta de aprox 200.000 ron, iar firma pe care o reprezint are vreo 600 ron? Multumesc, sincer nu cred ca as avea sanse, dar o sa incerc!!!! :floare:
V-c soti actiunea creditorilor - scris de sofia - 16 raspunsuri
Pot cere creditorii unui sot anularea unui contract de vanzare cumparare prin care imobilul este instrainat celuilalt sot? Trebuie sa dovedeasca fraudarea intereselor lor sau nu?
Plan propus de Comitetul Creditorilor - scris de codneg - 1 raspunsuri
Va rog ajutati-ma cu urmatoarele probleme : 1. Legea 64 nu prevede modul de votare in Comitetul Creditorilor. Prin urmare cum se dovedeste ca un plan propus in numele Comitetului a fost aprobat de acesta ? 2. Societatea a depus un plan de reorganizare in februarie 2004, dar urmare a unei exceptii de neconstitutionalitate, admiteera lui s-a amanat pana azi. Intre timp regulile s-au schimbat (categoriile de creante, regulile de vot in Adunarea creditorilor). Poate societatea sa amendeze planul (e...
» Gaj

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021