Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Gaj fara deposedare

Varietate de gaj care se distinge prin aceea ca remiterea materiala a lucrului de catre debitor creditorului nu este de esenta operatiunii de garantare a executarii obligatiei, debitorului revenindu-i indatorirea de a pastra acel lucru la dispozitia creditorului ca garantie ca isi va indeplini prestatia contractualmente asumata.

Vezi si art.480 alin.4 Cod Comercial, si art.10 alin.1 si 2 din Legea nr.22/1969.

Discutii similare pe forum

Firma fara bunuri si fara bani de amenda - scris de Zamfir - 2 raspunsuri
In cazul in care am primit o amenda de la garda financiara (am facut contestatie), am pierdut procesul, recursul de asemenea,iar firma mai are un asociat, nu are niciun bun si activitatea i-a fost suspendata, cine plateste amenda? Am o casa, bun comun cu fosta sotie. Ce pasi se vor face mai departe? Multumesc!
Ce sanse am fara contract si fara factura semnata ? - scris de Gheorghe - 2 raspunsuri
Ce sanse sunt in instanta pentru recuperarea unei datorii, daca intre firme nu a existat contract de vanzare cumparare si factura nu este nici semnata nici sampilata de emitent, dar nici semnata la primire. A fost trimisa prin posta fara sa fie semnata si stampilata. Multumesc !
Concediu fara plata, fara acrodul sefului - scris de Ionita - 4 raspunsuri
Buna ziua Doresc sa-mi iau o luna de concediu fara plata pentru rezolvarea unor probleme, dar seful nu este acord. Cum se poate rezolva problema? Exista vre-un articol de lege care imi permite acest lucru fara acordul lui?
Insolventa fara sedinta AGA sau fara acordul acesteia - scris de Alexandru A - 1 raspunsuri
"insolventa voluntara poate fi solicitata de catre reprezentantii firmei (administrator/i, in cazul unui SRL), nu de catre asociati. numai in cazul SA-urilor este necesara o hotarare aga, prin care sa fie insarcinat consiliul de administratie, etc. [color=#BF0000]in cazul insolventei iminente, ai chiar obligatia de a cere declansarea procedurii![/color]" Continuind ideea de mai sus: Avem SRL cu 2 asociati cu 50% fiecare iar unul este si unic administrator. Poate administratorul acestui SRL so...
AM RAMAS FARA PERMIS DE CONDUCERE FARA SA FIU VINOVAT - scris de - 4 raspunsuri
In data de 26.04.2014, ora 9:15 ma aflam la volanul autoturismului marca Dacia, cu numarul de înmatriculare B-95-RAU pe strada Bârsei, venind din directia strada Lucretiu Patrascanu la intersectia cu strada Bârsei. Din dreapta mea a aparut autoturismul marca Ford cu numarul de înmatriculare B-56-AEM, condus de catre Popescu Emanoil Valentin. Strada nefiind semnalizata si ingusta (loc fiind de o singura masina) eu am acordat prioritate de dreapta oprindu-ma inainte de a intra în interse...
» Gaj

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021