Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Drept de proprietate in devalmasie

Forma a dreptului de proprietate comuna, se particularizeaza prin aceea ca titularii sai nu au determinata nici macar o cota-parte ideala, matematica din dreptul de proprietate asupra unor bunuri nefractionate in materialitatea lor.

Devalmasia poate rezulta din lege si din conventia partilor.

Legislatia reglementeaza un singur caz de devalmasie legala. Este vorba de dreptul de proprietate devalmasa, a sotilor asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei.

Discutii similare pe forum

Devalmasie - scris de norocel - 21 raspunsuri
Un apartament proprietate devalmasa a doi soti este vandut cu act sub semnatura privata de un singur sot. Intrebarea mea este daca sotul care nu a semnat contractul de vanzare poate sau nu sa introduca singur (fara celalalt sot) actiunea in revendicare?
Devalmasie - scris de milica_d1972 - 1 raspunsuri
Buna ziua! Va rog sa imi spuneti mai exact ce inseamna proprietate devalmasa in afara casatoriei? Dar comunitate legala? Multumesc
Drept de proprietate - scris de andria - 2 raspunsuri
Buna, Am o intrebare legata de dreptul de proprietate asupra unui apartament. Acesta este dat in chirie si chiriasilor li s-a facut buletin (nu flotant) pe adresa respectiva. Exista vreo lege care poate sa le ofere drept de proprietate asupra apartamentului la un moment dat? Multumesc.
Drept de proprietate - scris de slevori - 8 raspunsuri
Persoana x a cumparat in urma cu aprox.10 ani un teren cu casa de la persoana y,intocmind un contract care nu s-a autentificat, un act in care se exprima vointa partilor si in urma caruia persoana y odata cu cedarea dreptului de proprietate a cedat si titlul de proprietate.Acum persoana x doreste sa intocmeasca formele legale pt.a fi detinatoarea de drept a terenului si a casei, dar persoana y nu mai locuieste in zona respectiva.Se face o actiune in instanta.....daca puteti sa-mi dati un sfat.Mu...
Drept de proprietate - scris de maniudorel - 2 raspunsuri
am locuit 7 ani in concubinaj cu o femeie si ea a decedat.mama ei locuia tot cu noi si apartamentul este pe numele ei.decedata mai are un frate si acesta doreste sa ma scoata afara.ce pot face?
» Dol

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021