Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Interventie

Oricine are interes poate interveni intr-o pricina ce se urmeaza intre alte persoane. Interventia este in interes propriu cand cel care intervine invoca un drept al sau. Ea este in interesul uneia din parti cand sprijina numai apararea acesteia.

Cererea de interventie in interes propriu va fi facuta in forma prevazuta pentru cererea de chemare in judecata. Ea se poate face numai in fata primei instante si inainte de inchiderea dezbaterilor. Cu invoirea partilor, interventia in interes propriu se poate face si in instanta de apel.
Cererea de interventie in interesul uneia din parti se poate face chiar inaintea instantei de recurs.

Dupa ascultarea partilor si a celui care intervine, instanta va hotari asupra incuviintarii in principiu a interventiei. Incheierea nu se poate ataca decat o data cu fondul. Dupa incuviintarea in principiu, instanta va dispune comunicarea interventiei si, in cazurile in care intampinarea este obligatorie, va soroci termenul in care aceasta va trebui depusa.

Cererea de interventie este reglementata de Codul de Procedura Civila al Romaniei
Drept Procesual Civil

Discutii similare pe forum

Interventie accesorie - scris de tibi - 2 raspunsuri
Intervenientul, SRL prin asociat unic, vine in apararea paratului. Este necesara sustinerea cererii in instanta sau se poate judeca si in lipsa ?
Interventie in recurs - scris de siad - 4 raspunsuri
Un SRL, reprezentat prin administrator, declara recurs. Daca SRL-ul pierde, sunt afectate interesele administratorului. SRL-ului recurent ii sunt admise doar inscrisuri. Administratorul poate interveni in nume personal? I s-ar admite si alte probe, altele decat inscrisurile?
Cerere de interventie - scris de SDaniel - 3 raspunsuri
Am depus o cerere de interventie la un dosar. Cererea a fost respinsa iar actiunea/procesul a ramas in pronuntare. Actele care insotesc cererea de interventie raman la dosar?
Admisibilitate, interventie - scris de ciobanas - 2 raspunsuri
Intr-un proces de evacuare introdus de catre tatal -reclamant impotriva fiului si nurorii in calitate de parati, ca urmare a neintelegerilor si violentelor verbale exercitate de cei doi asupra reclamatului, mama paratului care este si sotia reclamatului formuleaza o cerere de interventie in favoarea paratului prin care solicita instantei de judecata respingerea actiunii intrucat si ea este proprietara apartamentului si nu este de acord cu evacuarea fiului. In ce conditii instanta de judecata ar...
Interventie voluntara principala - scris de norocel - 7 raspunsuri
Am intalinit un caz interesant si ma gandesc sa vad care ar fi si parerea voastra. S.C. "X" depune direct la judecatorie o plangere contraventionala. Instanta o pune pe rol, citeaza petenta si agentul constatator. La primul termen de judecata S.C. "Y" care figura ca si contravenient in procesul-verbal de contraventie introduce o cerere de interventie in interes propriu, motivand ca S.C. "X" fiind o societate rezultata din divizarea sa partiala, s-a creat o confuzie si procesul-verbal de constata...

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020