Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Interdictia casatoriei

Este oprit sa se casatoreasca barbatul care este casatorit sau femeia care este casatorita.
Este oprita casatoria intre rudele in linie dreapta, precum si intre cele in linie colaterala pana la al patrulea grad inclusiv.

Este oprita casatoria: a) intre cel care infiaza sau ascendentii lui, de o parte, si cel infiat ori descendentii acestuia, de alta; b) intre copiii celui care infiaza, de o parte, si cel infiat sau copiii acestuia, de alta; c) intre cei infiati de aceeasi persoana.

Pentru motive temeinice, casatoria intre persoanele prevazute la lit. b si c de mai sus poate fi incuviintata potrivit dispozitiilor Codului Familiei.
In timpul tutelei, casatoria este oprita intre tutore si persoana minora ce se afla sub tutela sa.

Dreptul Familiei

Discutii similare pe forum

Interdictia de vanzare - scris de inxs_2099 - 1 raspunsuri
Aveti idee ce documente am nevoie pentru interdictia de vanzare la ONCPI ? Eu sunt creditorul si am un certificat de grefa din care atest existenta procesului impotriva lui X-debitor. Nu conosc daca apartamentul pe care X urmeaza sa-l dobandeasca prin succesiune are CF sau nu. Un sfat va rog ... Mii de multumiri.
Interdictia de a nu parasi tara! - scris de simi - 3 raspunsuri
Buna! Sa zicem ca invinuita X, cetatean roman cu domiciliul in strainatate, mama a unui copil de 3 ani , cetaten strain si insarcinata cu un al doilea copil,vine in Romania si este invinuita intr-un dosar penal, acuzatiilee fiind din 2002, si total nefondate! Aceste invinuiri au venit la inceputul lunii decembrie la care sa dispus de catre procuror obligativitatea de a nu parasi tara timp de 30 de zile, la care a mai prelungit cu inca 30 de zile si astazi sa aflu ca sa mai prelungit cu inca ...
Insarcinata si cu interdictia de a parasi tara - scris de simi - 8 raspunsuri
Buna! Va rog daca puteti sa ma ajutati macar cu un sfat!!! Sa zicem ca X cetatean roman cu domiciliul in strainatateeste cercetata intr-un dosar penal. La inceputul lunii decembrie a primit interdictia de a nu parasi tara, si de atunci se tine tot intr-o prelungire a ordonantei de a nu parasi tara din partea procurorului, dar nu sa mai efectuat nici un act de urmarire penala!Dar invinuita este insarcinata sa constata ca este o sarcina cu probleme si are nevoie dev medicatie speciala care ar p...
Interdictia de a parasi tara - prelungita - scris de DANY2011 - 2 raspunsuri
Buna ziua, ieri a expirat interdictia de a nu parasi tara (de un an si jumatate), si azi am fost notificat ca mi se va prelungi aceasta interdictie. Este posibil? Multumesc
Data de la care curge interdictia prev.de art. 32 din L18/91 - scris de anieja - 2 raspunsuri
Ma poate ajuta cineva cu o opinei in privinta datei de la care curge interdictia de 10 ani prevazute in art. 32 din Legea 18/1991, respectiv daca curge de la data inscrierii proprietatii in registrul de transcriptiuni/inscriptiuni/carte funciara sau de la data inscrierii in registrul agricol?

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020