Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Institutie financiara nebancara

IFN - Entitati, altele decat institutiile de credit, ce desfasoara activitate de creditare cu titlu profesional, in conditiile stabilite de lege.
Institutiile financiare nebancare au obligatia de a se constitui ca societati comerciale pe actiuni.
Denumirea unei entitati care desfasoara activitate de creditare, in conditiile prezentei legi, va include sintagma institutie financiara nebancara sau abrevierea acesteia, I.F.N.. In cazul institutiilor financiare nebancare ce fac obiectul inscrierii in Registrul de evidenta, includerea in denumire a sintagmei institutie financiara nebancara sau a abrevierii acesteia, I.F.N., este optionala.

Institutiile financiare nebancare pot desfasura urmatoarele activitati de creditare: a) acordare de credite, incluzand, fara a se limita la: credite de consum, credite ipotecare, credite imobiliare, microcredite, finantarea tranzactiilor comerciale, operatiuni de factoring, scontare, forfetare; b) leasing financiar; c) emitere de garantii, asumare de angajamente de garantare, asumare de angajamente de finantare; d) acordare de credite cu primire de bunuri in gaj, respectiv amanetare prin case de amanet; e) acordare de credite catre membrii asociatiilor fara scop patrimonial organizate pe baza liberului consimtamant al salariatilor/pensionarilor, in vederea sprijinirii prin imprumuturi financiare a membrilor lor de catre aceste entitati, organizate sub forma juridica a caselor de ajutor reciproc; f) alte forme de finantare de natura creditului.

IFN-urile sunt reglementate de Legea nr. 93/2009 privind institutiile financiare nebancare
Drept Bancar si Financiar
 

Discutii similare pe forum

Institutie financiara nebancara! - scris de bubulina - 3 raspunsuri
Ce ziceti de IFN? Poate o societate comerciala sa aiba in obiectul secundar leasingul operational pt ca eu din art.8 O.U.G.nr.28/2006 inteleg ca ar avea?sau trebuie sa fie obiect unic --leasing financiar.
INSTITUTIE FINANCIARA NEBANCARA - scris de eli - 6 raspunsuri
Exista urmatoarea situatie: - societate pe actiuni care are in obiectul de activitate acordarea de credite ( se aplica OG28/06), -isi schimba obiectul de activitate, deci nu mai acorda credite si prin urmare isi pierde calitatea de institutie financiara nebancara Problema: CE SE INTAMPLA CU CONTRACTELE IN CURS DE EXECUTARE, LE POATE ADMINISTRA IN CONTINUARE? IN CE CALITATE???
Institutie publica - scris de crinaaaaaaa - 3 raspunsuri
O regie autunoma si un institut national de cercetare pot fi incadrate in categoria institutiilor publice?
Garda financiara - scris de lenuborsan - 2 raspunsuri
Buna ziua, ce drepturi si obligatii am eu ca societate in timpul unui control financiar? Unde este reglementata in lege aceasta activitate? Multumesc pentru orice lamuriri!
Sesizare institutie publica... - scris de sebi77 - 14 raspunsuri
Prin ianuarie am facut o sesizare prin email la o Institutie publica (universitate) impotriva unui angajat. Sesizarea era adresata conducerii institutiei publice... Persoana vizata de sesizare a fost informata de o secretara si i s-au pus la dispozitie mailurile mele adresate institutiei... Problema este ca pe baza acestor emailuri persoana respectiva m-a actionat in instanta pentru CALOMNIE si INSULTA.... (persoana respectiva nu neaga ca nu ar fi adevarat ce am afirmat despre ea ci pur si simp...

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020