Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Garda Nationala de Mediu

Institutie publica de inspectie si control, cu statut specific si functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, finantata integral de la bugetul de stat, in subordinea Autoritatii Publice Centrale pentru Protectia Mediului.

Garda Nationala de Mediu (GNM) este un corp specializat de inspectie si control, iar comisarii sunt functionari publici cu statut specific care pot lua masuri de sanctionare, de suspendare/sistare a activitatii ca urmare a poluarii si deteriorarii mediului, sau pentru nerespectarea conditiilor impuse prin actele de reglementare si a masurilor stabilite in notele de constatare si in rapoartele de inspectie si control.
GNM este responsabila de asigurarea controlului implementarii efective, profesioniste, uniforme si integrate a politicii Guvernului, de aplicare a legislatiei nationale armonizata cu cea comunitara in domeniul protectiei mediului.

Activitatea si organizarea Garzii Nationale de Mediu sunt reglementate de HG nr. 112/2009 privind organizarea si functionarea Garzii Nationale de Mediu. Hotarare privind Garda Nationala de Mediu
Dreptul Mediului
 

Discutii similare pe forum

Amenda Garda de mediu - scris de siad - 1 raspunsuri
Un srl e amendat de GNM. Contesta si castiga. GNM face recurs. SRL angajeaza avocat si pierde recursul. A aflat ca hotarirea e definitiva. Ce mai poate face ? Iata actiunea srl-ului: nprin intimpinare, GNM precizeaza ca am fost amendati pentru incalcarea art. 8 alin.(1) litera (n) din Legea 73 / 2000, modificata si completata prin O.U. 86 / 2003 si Legea 333 / 2004, republicata, articol in care se stipuleaza ca se va plati " o suma de 10.000 lei / kg anvelopa, de catre persoanele juridice car...
Amenda garda - scris de gogu74 - 2 raspunsuri
Salut! Anul trecut am primit o amenda de la Garda, pt ca agentii au considerat ca am lucrat in perioada de suspendare a activitatii. La control s-a gasit suma de 325 lei, fara sa existe bonuri fiscale si am fost amendat cu 8.000 lei, s-au confiscat banii si s-a dispus suspendarea activitatii pe 3 luni. Ne-am judecat si dupa un an mi s-a respins plangerea. Puteam sa lucrez sau trebuia sa intrerup activitatea dupa ce am pierdut procesul cu garda??? Dupa ce s-a terminat procesul, am asteptat sa vin...
Garda financiara - scris de lenuborsan - 2 raspunsuri
Buna ziua, ce drepturi si obligatii am eu ca societate in timpul unui control financiar? Unde este reglementata in lege aceasta activitate? Multumesc pentru orice lamuriri!
Garda Financiara-reglementari - scris de cumintzica - 5 raspunsuri
Caut care sunt legile care reglementeaza activitatea si organizarea Garzii Financiare. pina acum am gasit de pe indaco unele acte, dar as dori sa imi confirme cineva mai in tema care mai sunt in vigoare si care nu. Pina acum am gasit urmatoarele acte: - lg. 30/1991 - mai e in vigoare? - regulamentul nr. 817/1998 de aplicare a legii nr 30/1991 - este in vigoare? a mai fost modificat prin ceva? - OG nr.91/2003, adoptata si modificata prin lg. 132/2004 si ordonanta 8/2005 (am scapat vreun act?...
Invitatie de la garda financiara - scris de jurista - 5 raspunsuri
Buna! in iulie 2006 am cedat partile sociale ale soc la cfe eram asociat unic si administrator, am incheiat contract de cesiune si proc vb de predare a arhivei cu noul administrator. acumm vine garda si -mi cere actele soc, actele de cedare si toate actele financiare pt anul 2005. Dar eu le-am predat si m-am descarcat de gestiune. Ce fac?
» Gaj

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021