Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Garda Financiara

Garda Financiara se organizeaza ca institutie publica de control, cu personalitate juridica, in subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala din cadrul Ministerului Finantelor Publice, finantata de la bugetul de stat.
Garda Financiara exercita controlul operativ si inopinat privind prevenirea, descoperirea si combaterea oricaror acte si fapte care au ca efect frauda si evaziunea fiscala, precum si alte fapte date prin lege in competenta sa.

Garda Financiara, in exercitarea atributiilor proprii, incheie, ca urmare a controalelor executate, acte de control pentru stabilirea starii de fapt fiscale, pentru constatarea si sanctionarea contraventiilor, precum si pentru constatarea imprejurarilor privind savarsirea unor fapte prevazute de legea penala, sesizand, dupa caz, organele de urmarire penala competente.

Activitatea Garzii Financiare este reglementata de OUG nr. 91/2003 privind organizarea Garzii Financiare si Ordonanta de urgenta nr. 46/2009
Drept Comercial
 

Discutii similare pe forum

Garda financiara - scris de lenuborsan - 2 raspunsuri
Buna ziua, ce drepturi si obligatii am eu ca societate in timpul unui control financiar? Unde este reglementata in lege aceasta activitate? Multumesc pentru orice lamuriri!
Garda Financiara-reglementari - scris de cumintzica - 5 raspunsuri
Caut care sunt legile care reglementeaza activitatea si organizarea Garzii Financiare. pina acum am gasit de pe indaco unele acte, dar as dori sa imi confirme cineva mai in tema care mai sunt in vigoare si care nu. Pina acum am gasit urmatoarele acte: - lg. 30/1991 - mai e in vigoare? - regulamentul nr. 817/1998 de aplicare a legii nr 30/1991 - este in vigoare? a mai fost modificat prin ceva? - OG nr.91/2003, adoptata si modificata prin lg. 132/2004 si ordonanta 8/2005 (am scapat vreun act?...
Invitatie de la garda financiara - scris de jurista - 5 raspunsuri
Buna! in iulie 2006 am cedat partile sociale ale soc la cfe eram asociat unic si administrator, am incheiat contract de cesiune si proc vb de predare a arhivei cu noul administrator. acumm vine garda si -mi cere actele soc, actele de cedare si toate actele financiare pt anul 2005. Dar eu le-am predat si m-am descarcat de gestiune. Ce fac?
Amenda garda financiara - scris de ursu - 26 raspunsuri
Vine Garda pt. un control incrucisat pe niste facturi si daca tot a venit face si un control inopinat: constata ca nu s-a depus la organul fiscal rapoartele memoriei fiscale pt. o anumita perioada, da amenda cf. art.11 lit.a OUG 28/1999 - minim 2000 lei -. Cum fac sa "intind" plata amenzii pe o perioada mai mare de timp - 1 an - ? ... de altfel, baieti de traba :mrgreen: ...
Amenda Garda Financiara!!!! Help !!! - scris de cristal - 28 raspunsuri
Un comercian acum 3 luni a fost sanctionat de Garda Financiara ca nu a depus zetul lunar la Administratia Financiara. Comerciantul a facut plangere impotriva procesului-verbal de contraventie. La fond i s-a respins plangerea, acum aflandu-se in recurs. La data de 31.08.2007 art.4 al.10 din OG28/1999, care sanctiona aceasta contraventie a fost abrogat! Cu toate acestea in art.10 lit. f, [b]fapta prev. la art. 4 care a fost abrogat, se sanctioneaza!!!!!!!![/b] Art.12 al.1 din OG2/02 spune ca :" Da...
» Gaj

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021