Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Imbogatirea fara justa cauza

Faptul juridic prin care patrimoniul unei persoane este marit pe seama patrimoniului altei persoane, fara ca pentru aceasta sa existe vreun temei juridic.

Discutii similare pe forum

IMBOGATIREA FARA JUSTA CAUZA - scris de SANDOKAN - 1 raspunsuri
BUNA ZIUA, AM O SPETA CU O COMPANIE DE APA CARE SOLICITA PLATA PT APA METEORICA PE UN AN DE ZILE CU PENALITATI, IN CONDITIILE IN CARE NU A FOST CONSUM DE APA LA IMOBILUL RESPECTIV IAR APA BALTESTE IN CURTEA CARE ESTE DE 4 ORI MAI MARE DECAT ACOPERISUL...
Imbogatire fara justa cauza? - scris de maripe - 13 raspunsuri
Un angajat al unei institutii publice, prin bunavointa conducerii, a fost lasat sa locuiasca intr o cladire a unitatii ( nefolosita), dar fara a se incheia un contract de inchiriere . Acest angajat a renovat cladirea respectiva pentru a o putea folosi ca si locuinta. Dupa trecerea unei anumite perioade de timp unitatea l-a somat sa elibereze cladirea respectiva pana la o anumita data. De mentionat este faptul ca nu exista un contract de inchieriere intre angajat si unitate, cladirile apartin ...
Partaj coachizit sau imbogatire fara justa cauza? - scris de bgl9 - 2 raspunsuri
Stare de fapt: X si Y sunt sot si sotie. Cei doi fac impreuna un imprumut bancar in valoare de 7.000 Euro. Cu acesti bani finalizeaza si finiseaza etajul casei parintilor lui X, iar in acord cu acestia din urma, cei doi se muta sa locuiasca in camerele din acel etaj. Parintii lui X sunt proprietarii casei respective, etajul fiind deja ridicat dar nefinalizat. Banii au fost investiti in lucrarile de finalizare a etajului cu acordul, chiar la rugamintea parintilor lui X. Dupa o perioada scurta d...
Introducere in cauza ?! - scris de deliar - 3 raspunsuri
Ma puteti ajuta ? Am formulat o actiune de anulare a unui titlu de propr. impotriva mai multor persoane, nestiind ca una dintre acestea decedase in urma cu doi ani. Ce pot face in aceasta situatie, pot cere introducerea in cauza a mostenitorilor avand in vedere faptul ca paratul nu a decedat in timpul procesului, ci cu mult timp inainte. Multumesc !
Ce se intampla cu cauza? - scris de demonica - 2 raspunsuri
Daca s-a facut recurs in procedura falimentului, nici o parte nu s-a prezentat intanta a dispus suspendarea 15.01.2008 În temeiul art.242 alin.1 pct.2 Cod procedură civilă s-a suspendat judecarea cauzei. Suspendat 23/06/2009 Decizia nr. 291/R/23.06.2009 Constată perimat recursul declarat de S.C. SHR S.R.L. Soluţionare ce se intampla cu dosarul mai departe?

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021