Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Inculpat

Calitate pe care o primeste cel care a savarsit infractiunea prin punerea in miscare a actiunii penale, devenind parte in proces, cu absolut toate consecintele legate de aceasta calitate (drepturi si obligatii procesuale).

Discutii similare pe forum

Martor-inculpat - scris de excalibur - 16 raspunsuri
O personana este chemata la parchet in calitate de martor. Se prezinta, da declaratii si dupa ce semneaza declaratia se pune in miscare actiunea penala. Ce valoare probatorie are declaratia pe care a dat-o fara a fi asistat de aparator ?
Invinuit sau inculpat? - scris de - 17 raspunsuri
Buna ziua! Am o intrebare! Imi poate explica cineva diferentele intre calitatea de "invinuit" si "inculpat"...mai mult cu valente practice...? :scrie: Am incercat la nivel teoretic (gen: motive temeinice, efecte in personam, masuri de preventie, la la la), dar nu prea imi iese. Nu am inteles cand se dobandesc ac caltati si pe ce motiv. Ce drepturi au acestia? Ajung sa incurc notiunile la modul: "bah, in situatia asta, nu putem avea un invinuit, ci numai un inculpat". :wall: Sper ca ati inte...
Martor sau inculpat? - scris de Robert99 - 1 raspunsuri
Sunt martor într-un caz de viol,situația fiind următoarea: eu cu iubita mea aveam divergente cu mama ei pentru ca nu am vrut sa ii prezint ei buletinul(aveam câteva motive pentru care nu trebuia sa fac asta) într-o seara a venit mama ei pusa pe cearta și era și mătușa fetei acolo,când sa aprins cearta și sa lăsat cu violență mătușa ei a spus sa mergem la ea,ajunși acolo toate bune și frumoase pana ce a spus ca mergem la București la o cunoștință de a ei pentru a petrece noa...
Faptuitor, invinuit, inculpat - scris de Pokemon96 - 4 raspunsuri
Care este diferenta dintre calitatea de inculpat, calitatea de invinuit si calitatea de faptuitor?
Inculpat fara aparator art. 172 - scris de excalibur - 22 raspunsuri
Inculpatul care nu are aparator cere sa asiste la efectuarea actelor de urmarire penala si cererea lui este respinsa cu motivarea ca art. 172 CPP se refera la aparator si nu la inculpat. Ce sanse are inculpatul daca ar contesta aceasta masura?

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020