Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Barouri
02.03.2018 | Alexandra GORDEA
Din categoria "alegerile vin!", vă prezentăm propunerile avocatului Bârdan - Raine Danny Gabriel pentru Congresul Avocaților 2018
Asociația "Societatea Avocaților din București" (SAB) face publice propunerile avocatului Bardan - Raine Danny Gabriel pentru Congresul Avocaților 2018. Printre propunerile clasice - înființarea unui grup de lucru care să propună, să negocieze și să încheie un protocol cu CSM sau înființarea unui grup de lucru care să identifice potențiali cumpărători pentru Complexul Balnear de la Techirghiol "Corp
02.03.2018 | Avocatura.com
Avocatul, promovat la nivel European. Cum ne (re)amintește Consiliul Barourilor Europene care este rolul avocatului
UNBR a dat publicității un poster conceput de CCBE în cadrul campaniei de promovare a profesiei de avocat în spațiul european. În cazul în care mulți credeați că este o simplă profesie în care doar se fac bani, iată că CCBE vine să vă "lumineze".
28.02.2018 | Avocatura.com
Baroul București caută avocați penaliști, interesați să reprezinte baroul într-un dosar penal la ÎCCJ
Baroul București are nevoie de avocați. Nu pentru plata contribuțiilor sau pentru dezbateri, ci pentru a reprezenta baroul în fața Înaltei Curți.
23.02.2018 | Avocatura.com
Baroul Dolj: Reducerea de la 2% la 0,5% a contribuţiilor Filialelor C.A.A. la cheltuielile de funcţionare a Casei de Asigurări a Avocaţilor și reducerea mandatului Preşedintelui U.N.B.R. de la 4 ani la 2 ani
Se pare că unele barouri știu ce vor. În cadrul Adunării generale ce va avea loc pe 10 martie, Baroul Dolj își propune să dezbată subiecte destul de delicate: aplicarea prevederilor privind onorariile minimale, efectuarea unui demers către Casa de Asigurări a Avocaţilor în vederea punerii la dispoziţie a unor acte contabile privind investițiile acesteia, precum și acte contabile ale S.C. Complex balnea
23.02.2018 | Avocatura.com
Temă Congresul Avocaților 2018: "Profesia de avocat în România la 100 de ani de la Marea Unire", cu accent pe "Secretul profesional al avocatului"
Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România a hotărât ca, anul acesta, Congresul Avocaților din 20-21 aprilie să se desfășoare sub deviza "Profesia de avocat în România la 100 de ani de la Marea Unire" și să abordeze, cu prioritate, unul dintre principiile tradiționale care stau la baza profesiei: "Secretul profesional al avocatului".
22.02.2018 | Avocatura.com
Baroul Dolj: Lansarea platformei de comunicare "Eastern Bars Network"
Baroul Dolj a dezvoltat platforma de comunicare "Eastern Bars Network" pe care o lansează astăzi, 22 februarie 2018. "Eastern Bars Network" este o platformă informală de comunicare pentru decanii și reprezentanții barourilor din regiune, care poate fi utilizată pentru publicarea de informații, întrebări și opinii importante pentru profesia de avocat, indiferent de țara în care este practicată.
22.02.2018 | Avocatura.com
Barou original: Delegaţie de avocaţi belgieni, primită cu sarmale şi cârnaţi de Pleşcoi de colegii din Baroul Buzău
Deci, se poate și fără să fim scorțoși. Două barouri, unul românesc, altul belgian, au celebrat 20 de ani de la înfrățirea lor într-un mod unic: cu o cină tradiţională românească, pentru a degusta din bunătăţile locului. Cele mai apreciate preparate de la Buzău au fost sarmalele şi cârnaţii de Pleşcoi.
20.02.2018 | Avocatura.com
«Cu ochii pe UNBR» - Transcript parțial al ședinței Consiliului UNBR din 16.02.2018: "CAA Cluj ar fi arătat în informare că este posibil ca plângerea prealabilă să vizeze interese electorale" / "Dar nu e mai ușor să acuzi 200 de avocați că sunt masă de manevră electorală?"
C-o fi an electoral, c-o fi nevoia de schimbare, unii avocați țin morțiș să deranjeze UNBR-ul. Sau să-l tragă de ureche, depinde cum privim lucrurile. De această dată este vorba de nemulțumirile / constatările avocaților din Baroul Cluj privind plângerea prealabilă împotriva hotărârii care modifică pragul contribuției minime obligatorii (de la 250 lei la 300 lei), semnată de către 200 de avocați
12.02.2018 | Avocatura.com
UNBR: Impactul Regulamentului general privind protecția datelor personale asupra activității avocaților
Președintele UNBR, av. Gheorghe Florea, informează avocații cu privire la noile responsabilități și oportunități ce vor apărea odată cu intrarea în vigoare a GDPR. Incidența reglementărilor privind protecția datelor în cadrul cabinetelor de avocatură, prudență sporită în obținerea consimțământului pentru prelucrarea datelor clientului sau notificarea autorității de supraveghere vs. secretul
09.02.2018 | Avocatura.com
INSTIGARE LA TREZIRE - Avocații sunt îndrumați să ia atitudine față de modul nelegal prin care Consiliul UNBR a modificat plafonul minimal și să se implice mai mult în treburile administrative
"Întreabă-ți consilierul tău UNBR cum va vota în februarie față de solicitarea a 200 de avocați din Baroul Cluj de revenire asupra valorii contribuției CAA minime obligatorii" este sugestia făcută de către cei de la Avocatura Altfel. Aceștia propun un exercițiu democratic pentru toți avocații!
08.02.2018 | Alexandra GORDEA
Le fură executorii judecătorești pâinea de la gură avocaților? - Opinia UNBR privind posibilitatea executorilor judecătorești de a acorda consultații juridice, legalizare hotărâri judecătorești, dare de dată certă înscrisurilor
Numeroși avocați au solicitat opinia UNBR cu privire la aspecte cu privire la o suprapunere de competențe, neacceptată de normele legale, în ceea ce privește activitatea specifică executorului judecătoresc, prin raportare la activitatea altor profesii juridice, în special cea de avocat. UNBR consideră că într-adevăr, aceste activități sunt specifice profesiei de avocat, dar nu numai.
07.02.2018 | Alexandra GORDEA
"12 trepte către Marea Unire" - Un program special al activităților Baroului Dolj pentru anul 2018
Când am văzut programul celor de la Baroul Dolj, mi-au venit în minte cuvintele, nu foarte elegante: "Au cu ce, frate!". 12 activități menite să redea profesiei farmecul de demult, dar și să unească avocați din țară și de peste hotare în jurul unor valori comune.
05.02.2018 | Avocatura.com
Baroul București: Hotărârea nr. 2 privind procedura alegerii delegaților la Congres
Congresul Avocaților va avea loc în perioada 20-21 aprilie 2018. În acest sens, fiecare Barou trebuie să-și desemneze reprezentanții. Baroul București aduce la cunoștința avocaților etapele alegerii acestor delegați.
01.02.2018 | Avocatura.com
Avocații bucureșteni, chemați să dezbată subiectul "onorariile minimale"
Consiliul Baroului București a decis să supună dezbaterii membrilor baroului aplicarea prevederilor privind onorariile minimale din art. 31alin. 12 si art 66 lit (x) din Legea 51/1995.
01.02.2018 | Avocatura.com
Baroul București: Cursuri de pregătire profesională, luna februarie
În luna februarie, avocații pot participa la cursuri de pregătire profesională, acreditate cu 5 ore de formare profesională, privind Echilibru contractual, Elemente esențiale ale noilor Reguli ale Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României sau Aspecte practice referitoare la infracțiunile contra înfăptuirii justiției.
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 . . . 60

RECOMANDĂRI
Avocat
Andreea Miclea
Avocat
Gelu Gabriel Puscas
Avocat
Ciprian-Andrei Motorga
Avocat
Romeo Cosma

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020