Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Analiză
31.07.2017 | Alexandra GORDEA
Avocatul Mădălin Niculeasa, despre cum au ajuns persoanele private să colecteze creanțe fiscale pentru stat
Mădălin Niculeasa, Partener la "Niculeasa Law Office", își exprimă punctul de vedere referitor la decizia luată de către Ministerul Finantelor care a anunțat că de la 1 ianuarie 2018 contribuțiile vor fi datorate de către angajat, însă obligația stabilirii, reținerii și plății acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului.
07.07.2017 | Avocatura.com
UTIL - Condiții legale pentru deplasarea copiilor în străinătate (Suedia)
În ce împrejurări poate un părinte să deplaseze în mod licit copilul în alt stat membru, fără consimţământul celuilalt părinte? Se aplică aceleaşi norme pentru deplasarea temporară (de exemplu, asistenţă medicală, vacanţă etc.) şi pentru cea definitivă? Răspunsurile la aceste întrebări și alte informații utile sunt puse la dispoziție de e-justice.europa.eu.
23.05.2017 | Avocatura.com
ARTICOL DE SPECIALITATE - Natura juridică a raporturilor dintre administrator și societate
Clarificarea naturii juridice a raporturilor dintre administrator și societate este esențială pentru a înțelege modul în care administratorul acționează, a obligațiilor, drepturilor și îndatoririlor acestuia, a cazurilor de încetare din funcție, precum și a regulilor ce guvernează răspunderea administratorului.
07.04.2017 | Alexandra POPA
Dreptul muncii - CONCEDIEREA: La ce riscuri se expune salariatul când lipsește de la muncă în perioada preavizului?
Atunci când angajatorul concediază un salariat, Codul muncii îl obligă să-i ofere angajatului un preaviz de cel puțin 20 de zile lucrătoare, în cazul în care concedierea are loc în următoarele situații: salariatul e inapt din punct de vedere fizic, nu corespunde profesional sau pentru că s-a desființat postul pe care-l ocupă. În schimb, cei aflați în perioada de probă pot fi dați afară chiar de p
13.02.2017 | Avocatura.com
INFOGRAFIC - Ce se va întâmpla dacă Parlamentul aprobă / nu aprobă OUG 14. Efecte juridice
Avocații specializați din cadrul societății "Mușat & Asociații" punctează principalele ipoteze cu privire la situațiile în care Parlamentul României aprobă / nu aprobă OUG 14 și efectele juridice ale deciziei. De asemenea, aceștia au realizat și o analiză a situației juridice privind OUG 13 / OUG 14.
09.02.2017 | Alexandra GORDEA
Cristi Danileț și cele 3 scenarii de "groază" pentru Justiție, după decizia CCR prin care Guvernul devine mai puternic față de Parlament în ceea ce privește activitatea de legiferare
Nu mai încape nicio îndoială: Justiția este cel mai râvnit lucru din România zilelor noastre! De ce? Numai EI - sau Dumnezeu - știu. Judecătorul Cristi Danileț propune spre dezbatere trei scenarii ca urmare a deciziei CCR prin care aceasta a stabilit că nu există un conflict între Guvern și Parlament atunci când primul adoptă o Ordonanță de Urgență (OUG) de dezincriminare a unor fapte penale.
25.01.2017 | Avocatura.com
Până la urmă, care-i treaba cu Socialismul și Liberalismul?
Amnistie, grațiere, proteste. Cam acestea sunt cuvintele cheie ce țin România "în priză" în ultimele zile. Dar, în esență, câți dintre cetățenii acestei țări, care ne este "mamă", iar noi dăm cu ea de pământ ori de câte ori avem ocazia, au habar ce este socialismul sau liberalismul? Am decis să pornim cu începutul și să înțelegem (odată pentru totdeauna!) care-i treaba cu aceste două conce
09.11.2016 | Alexandra POPA
Avocatura, în topul celor mai râvnite joburi, alături de tâmplărie și educație
Un top făcut de analiștii Business Insider arată că joburile cele mai râvnite pentru următorii ani sunt cele de tâmplar, avocat, educator și, evident, programator de aplicații. Nu ne-am fi așteptat să găsim un top atât de diversificat, deoarece - să fim serioși! - a fi tâmplar este o artă, a fi avocat este o "șmecherie". Se pare că avocatura prezintă în continuare un real interes pentru tinerii
28.10.2016 | Avocatura.com
"Cartelizarea" avocaturii: "Până să-i liberalizăm pe notari, demers la care ne străduim de mult timp, observăm că apar tendințe de restricționare și la avocați"
Cel mai recent raport al Consiliului Concurenței privind concurența în principalele sectoare ale economiei românești ne arată ceea ce mulți deja resimt: serviciile de avocatură se situează, în prezent, în topul industriilor cu cea mai puternică presiune concurențială. Și cu toate acestea, măsuri concrete nu par a fi pe lista de priorități a niciunei instituții abilitate.
18.10.2016 | Avocatura.com
Traficul de minori în scopul exploatării sexuale - Analiză realizată de un psiholog criminalist
Astăzi, 18 octombrie, este Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane. În acest context, psihologul criminalist Gabriela Culda a profitat de ocazie și a realizat o analiză asupra acestui fenomen care este considerat cea mai profitabilă afacere după traficul de droguri. Psihologul pune accent pe minorii exploatați sexuali și prezintă cum sunt racolate victimele, de ce victima apără abuzator
02.08.2016 | Avocatura.com
ANALIZĂ: Reforma Dreptului francez în materie contractuală
Baroul Dolj ne invită la o "lectură" de specialitate cu privire la reforma Dreptului francez în materie contractuală. Lucian Nițuleasa, autorul articolului, ne atrage atenția că se vizează în principal modernizarea unei materii de Drept ce datează încă din anul 1804, urmărind în același timp adaptarea reglementărilor franceze la evoluția Dreptului internațional și european în materie de contracte.
22.07.2016 | Avocatura.com
Avocatul Mădălin Niculeasa, articol special despre relația dintre Dreptul fiscal și Dreptul penal
Avocatura.com publică un articol de excepție al avocatului Mădălin Niculeasa care încearcă "să deslușească" raportul dintre fiscal și penal cu privire specială asupra raportului dintre justiție și adevăr în ceea ce privește lămurirea acestei situații. În prima parte, articolul priveşte încercarea de poziţionare principială a penalului faţă de fiscal aflând instrumentele necesare unei poziţi
08.07.2016 | Avocatura.com
Posibile CONSECINȚE JURIDICE ALE BREXIT-ULUI asupra relațiilor de afaceri dintre România și UK - O analiză "Mușat & Asociații"
Avocații, consultanții fiscali și practicienii de la "Mușat & Asociații" au făcut o analiză ce își propune să scoată în evidență posibilele evoluții în unele arii - cheie de practică juridică, în cazul în care vor fi inițiate negocieri în baza art. 50, precum și pentru a anticipa și evalua posibilele consecințe juridice pe care Brexit-ul le-ar putea avea asupra relațiilor de afaceri dintre R
28.06.2016 | Alexandra POPA
ATENȚIE - Avocații vor fi înlocuiți de roboți?
Inteligența artificială face parte din rutina noastră zilnică. Există cineva care își poate imagina o zi fără telefonul mobil? Dar o reprezentare personală în instanță pe baza unui "sfat juridic" oferit de către o aplicație? Cât de mult mai cântărește "inteligența" unui avocat în fața unei inteligențe artificiale?
22.06.2016 | Alexandra POPA
Eșecul, "șansa" către succes. Sau ce trebuie să faci atunci când crezi că nu mai ai ce face
Eșecul, pentru mulți dintre noi, reprezintă o dramă: eșecul profesional, eșecul unui examen, eșecul în cuplu sau eșecul de a convinge pe cineva că părerea ta este cea corectă. Toate aceste evenimente bazate pe eșec îți pot afecta negativ stima de sine, sau dimpotrivă te pot determina să muncești mai mult, să vezi unde ai greșit, pentru ca pe viitor să nu (mai) ai parte de o astfel de înfrângere
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 . . . 32

RECOMANDĂRI
Avocat
Valentin Epure
Avocat
Corina Radu
Avocat
Ciprian-Andrei Motorga
Avocat
Gelu Gabriel Puscas

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021