Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Analiză
18.04.2012 | Avocatura.com
CNPP: Noua modalitate de calcul al contributiilor sociale pentru pensionari se aplica automat
Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) a informat ca noua modalitate de calcul al contributiilor de asigurari sociale de sanatate se va aplica in mod automat pentru toti pensionarii, nefiind necesara depunerea unor cereri.
11.04.2012 | Gabriela ZAMORA
Cupru Min, privatizare in "febra unei frenezii economice"
Mai complexa si mai greu de realizat decat a preconizat Fondul Monetar International (FMI), privatizarea Cupru Min va fi reluata, sustin autoritatile, iar licitatia va avea loc intr-o luna. Guvernul Ungureanu anunta, insa, ferm ca nu va renunta la clauzele impuse firmei Roman Copper, ceea ce ar putea prelungi cu lunile privatizarea.
05.04.2012 | Gabriela ZAMORA
Actionarii FP au dat unda verde strategiei Elliot
Active valoroase detinute de Fondul Proprietatea (FP), precum cele din energie, vor fi vandute, iar banii vor fi distribuiti actionarilor. Propunerea apartine actionarului Elliot Associates, iar efectul, in timp, va fi disparita Fondului.
15.03.2012 | Gabriela ZAMORA
Septimiu Stoica, membru in CA al Bursei Romane de Marfuri (BRM): "La BRM lucrurile sunt complicate din cauza interdictiilor legale"
Bursele traditionale de marfuri din strainatate au evoluat spre piete de produse derivate, in timp ce bursa de marfuri locala cu greu face atractiva piata spot. Motivul? Legislatia romaneasca atribuie produsele derivate doar pietei de capital.
12.03.2012 | Ionel COVACI
EXCLUSIV Investitii din bani publici in reteaua Romtelecom. Curtea de Conturi: banii trebuie recuperati
Primaria Timisoara si Romtelecom se judeca de cinci ani pentru 630.000 de lei, bani pe care municipalitatea timisoreana i-a investit in reteaua companiei de telefonie. Curtea de Conturi a dispus recuperarea investitiei, acesta fiind si motivul pentru care s-a deschis un proces.
27.02.2012 | Avocatura.com
Vanzari in sezonul reducerilor - Ghid de bune practici si aspecte juridice
Sezonul reducerilor reprezinta un moment foarte important pentru business-ul de retail; dincolo de complexitatea logistica si a cadrului de reglementare aferent, adesea vanzarile din perioada reducerilor pot genera un procent important din cifra anuala a unui retailer, se arata intr-o analiza realizata de Silvia Axinescu, avocat senior, Reff & Asociatii.
22.02.2012 | Gabriela ZAMORA
Care va fi pretul corect intr-un context nefavorabil. Ce spun specialistii despre privatizarile de stat.
Numaratoare inversa pentru oferta Transelectrica. Ea va indica directia clara privind sansele statului de a vinde pachete de actiuni prin bursa, dupa rasunatorul esec Petrom. Contextul extern nefavorabil va face dificila vanzarea participatiilor la cel mai bun pret, sunt de parere multi analisti, ceea ce inseamna ca statul ar putea atrage din ofertele de vanzare de actiuni mai putin de 1 miliard de euro, cat spera.
17.02.2012 | Avocatura.com
Insolventa, procedura prin care firmele cu probleme spera sa evite falimentul. Vezi ce stipuleaza Legea Insolventei
Companiile care au de suferit din cauza crizei econonomice prefera, in incercarea de a evita falimentul, sa isi ceara intrarea in insolventa, Fornetti, House of Art, Mic.ro fiind printre cele mai recente cazuri de acest gen. Insolventa unei firme nu inseamna neaparat esecul afacerii. Relansarea este posibila daca exista un plan de reorganizare adecvat, iar procedurile sunt incepute la momentul potrivit.
16.02.2012 | Gabriela ZAMORA
Septimiu Stoica, Senior consultant Salans: "Avocatii specializati cu adevarat pe piata de capital pot fi numarati pe degete "
Privatizarile partiale prin bursa – conditia esentiala a cresterii pietei de capital, dar nu suficienta, daca legislatia specifica nu este interpretata in litera celei europene. Si pentru avocatura de afaceri, listarile statului pot rotunji veniturile, dar nu asigura un flux constant, fara o interconectare piata-avocati.
06.02.2012 | Av.Coltuc Marius
Coruptia functionarilor publici si sanctiunile prevazute de Codul Penal
Coruptia reprezinta abuzul puterii publice pentru obtinerea de beneficii private. Codul penal in vigoare prevede o serie de fapte care constituie infractiuni si care ii au ca subiecti activi pe functionarii publici. De asemenea, legea 78/2000 sanctioneaza faptele de coruptie. Legea nr. 7/2004 privind Codul de conduita al functionarilor publici reglementeaza normele de conduita profesionala a functionarilor publici, a
06.02.2012 | Claudiu PADUREAN
Valoarea investitiilor straine ce vor veni la Jucu este de cinci ori mai mare decat cea realizata de Nokia. Vezi aici calendarul investitiilor!
Clujul este pe cale sa redevina un adevarat El Dorado pentru investitorii din vestul continentului. Pentru acest an sunt programate investitii de cinci ori mai importante decat cea realizata de compania finlandeza Nokia, care si-a inchis anul trecut fabrica de telefoane mobile din comuna Jucu.
13.01.2012 | Avocatura.com
Analiza "Budusan si Asociatii": Reglementarea penala a spalarii banilor la intrarea in vigoare a Noului Cod Penal
Impactul intrarii in vigoare a Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal al Romaniei asupra reglementarii actuale a spalarii banilor, dar si elementele constitutive ale infractiunii de spalare a banilor, sunt dezvoltate intr-o analiza realizata de avocatii de la "Budusan si Asociatii" pentru Avocatura.com.
12.01.2012 | Ana-Maria MERTICARU
Avocatul Petre Buneci: Noul Cod Penal nu prevede spalarea de bani. Infractiunea este foarte greu de dovedit
Avocatul Petre Buneci a explicat, pentru Avocatura.com, ca Noul Cod Penal nu prevede spalarea de bani si ca pentru o astfel de situatie va exista reglementare speciala, aplicandu-se in continuare Legea nr.656/2002.
06.01.2012 | Claudiu PADUREAN
Preafericitul Lucian Muresan va deveni cardinal. Ce implicatii are din punct de vedere al dreptului canonic
Papa Benedict al XVI-lea a anuntat ca l-a numit cardinal pe arhiepiscopul major al Bisericii Romane Unite cu Roma, Preafericitul Lucian Muresan. Ceremonia oficiala in care acesta va primi purpura de cardinal va avea loc in data de 18 februarie, la Vatican, in cadrul Consistoriului, adica al unei reuniuni speciale, in care Suveranul Pontif va oferi titlul pentru 22 de noi cardinali.
05.01.2012 | Claudiu PADUREAN
Ce investitii aduce anul 2012 la Cluj
Golul investitional lasat de plecarea Nokia pare sa fie umplut de alte companii care doresc sa intre pe piata clujeana. Daca vor fi concretizate contractele aflate in negociere, Clujul poate atrage investitii de circa 200 de milioane de euro, adica de peste sase ori valoarea investita de Nokia.
Pagina: 1 . . . 24 25 26 27 28 29 30 31 32

RECOMANDĂRI
Avocat
Ciprian-Andrei Motorga
Avocat
Gabriel Grigoras
Avocat
Mihaela Dobre
Avocat
Carmen Nemes

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020