Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Actualitate
04.09.2017 | Avocatura.com
Inspecția Judiciară a început controlul la Parchetul General
La solicitarea Ministerului Justiției, Inspecția Judiciară a început astăzi, 4 septembrie, un control la Parchetul General.
01.09.2017 | Alexandra POPA
DNA: Un avocat a fost reținut pentru complicitate la infracțiunea de înșelăciune
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a 14 inculpați. Scandalul milioanelor de euro pe care Casa Națională de Asigurări le-ar fi decontat ilegal s-a finalizat prin reținerea mai multor persoane, printre care și a unui avocat din cadrul Baroului București.
31.08.2017 | Alexandra POPA
VÂRSTA ȘI VECHIMEA pentru a putea candida la INM, menținute de MJ în proiectul de lege trimis către CSM
Deși a creat multe controverse, propunerea lui Tudorel Toader - aceea de a avea 30 de ani și 5 ani de vechime în domeniul juridic pentru a putea candida la INM - se pare că ministrul Justiției e "pus pe treabă" și a înaintat proiectul de lege către CSM menținându-și modificările. Parcă pentru "a-și spăla păcatele", Tudorel a propus și noi beneficii pentru auditorii de justiție și lărgirea compete
29.08.2017 | Avocatura.com
Ce acte sunt necesare pentru a recupera banii pentru taxa auto?
Până în data de 1 ianuarie 2019, statul român trebuie să vireze peste un miliard de euro în conturile persoanelor care au plătit mai bine de 10 ani taxa auto. Ce acte sunt necesare, dar și până când le puteți depune, aflați din articolul următor!
28.08.2017 | Avocatura.com
Toader, obligat de UNJR să dea un termen limită pentru depunerea comentariilor cu privire la modificările legislative
Luni, 28 august, Uniunea Națională a Judecătorilor din România i-a trimis ministrului Justiției o scrisoare prin care i-a solicitat acestuia să comunice data limită până la care se pot trimite comentarii privind propunerile de modificare a legilor Justiției pe care le-a făcut Tudorel Toader.
24.08.2017 | Avocatura.com
Reacția DNA la propunerile MJ: "Majorarea vechimii necesare de la 6 ani la 8 ani va face mai dificilă asigurarea gradului de ocupare a schemei de personal a DNA"
Având în vedere situația de incertitudine creată după prezentarea, de către ministrul Justiției, la o conferință de presă, a unor modificări pe care intenționează să le aducă legilor justiției (Statutul magistratului, Legea pentru organizarea judiciară,Legea privind CSM), conducerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a decis convocarea Adunării Generale pentru data de 31 august 2017, astfel
23.08.2017 | Avocatura.com
Legile Justiției se modifică! Vechimea necesară pentru promovarea procurorilor și judecătorilor va fi majorată: 7 ani pentru Tribunal, 8 ani pentru DNA/DIICOT și 10 ani pentru Curtea de Apel
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat miercuri, 23 august, că în proiectul de modificare a legilor Justiției se regăsește majorarea vechimii necesare pentru promovarea procurorilor și judecătorilor, precizând că această propunere este de natură să restabilească un echilibru între activitatea prestată și drepturile salariale.
22.08.2017 | Avocatura.com
Lucrările de licență din ultimii 6 ani de la Drept vor fi analizate de Comisia de Etică a UB
Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, speră ca CNATDCU, împreună cu Comisia de Etică a Universității din București, să analizeze lucrările de licență din ultimii șase ani de la Facultatea de Drept a UB, pentru a stabili dacă au fost sau nu plagiate.
22.08.2017 | Avocatura.com
CULMEA ALCOOLEMIEI: Şofer băut, oprit în trafic de un poliţist mai beat ca el
Un echipaj de Poliție Rutieră a depistat, pe raza localității Botfei, județul Arad, un șofer care conducea un autoturism deși consumase alcool. Pe drumul spre spital, pentru a-i fi recoltate probe de sânge, șoferul și-a dat însă seama că unul din polițiștii care-l opriseră era, de asemenea, băut. Mult mai băut, după cum avea să reiasă la examenul cu aparatul alcooltest.
21.08.2017 | Avocatura.com
PROIECT DE LEGE: Copiii care nu vor avea deloc absențe la școală vor primi alocații de 100 de euro
Potrivit unor noi legi, copiii care nu vor avea deloc absențe la școală vor putea beneficia de o alocație de 100 de euro. Senatorul Ioan Agrigoroaei a inițiat un proiect de lege prin care dorește să mărească alocația copiilor. Conform inițiativei senatorului, banii nu vor fi virați într-un cont al părinților sau tutorelui, ci sub formă de tichete cu destinație precisă: o anumită sumă pentru alimen
18.08.2017 | Avocatura.com
România a atacat în justiţie Comisia Europeană din cauza "Minority SafePack"
România a atacat Comisia Europeană la Curtea de Justiţie Europeană pentru că aceasta a înregistrat iniţiativa cetăţenească numită Minority SafePack (MSPI).
17.08.2017 | Avocatura.com
ANAF rambursează în august TVA în valoare de 704,16 milioane de lei
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) rambursează, în luna august, TVA în valoare de 704,16 milioane de lei.
16.08.2017 | Avocatura.com
55.000 Euro de la stat pentru firme: Se fac înscrieri în programul Comerț 2017
Firme mici și mijlocii din România se pot înscrie în programul Comerț 2017, prin care ar putea obține fonduri nerambrsabile în valoare de maximum 250.000 de lei (circa 55.000 euro) de la bugetul de stat, în anumite condiții.
10.08.2017 | Avocatura.com
Metodologie de angajare schimbată + tată rector suspendat din funcție = Profesor la Universitatea Cuza din Iași
Fiul ministrului Tudorel Toader a ajuns profesor la Universitatea Cuza din Iași, după ce tatăl acestuia s-a suspendat din funcția de rector și Senatul facultății a schimbat metodologia de anagajare cu fix o lună înainte să fie scos la concurs un post la care singurul candidat a fost.... Ionuț Toader. Senatul Universității a modificat exact paragraful care îl împiedică să participe la examen. Toader
10.08.2017 | Alexandra POPA
The Walt Disney Company a fost dată în judecată pentru că nu protejează intimitatea online a copiilor
Disney și echipa sa au creat unele dintre cele mai celebre și cunoscute personaje. Primul lucru care îmi vine în minte, atunci când mă gândesc la compania Disney, este imaginea lui Mickey Mouse. Din păcate, în data de 3 august a acestui an, marea companie a fost dată în judecată, fiind acuzată că ar colecţiona date despre copiii care utilizează aplicaţiile sale pentru smartphone şi tablete.
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 . . . 487

RECOMANDĂRI
Avocat
Gabriel Grigoras
Avocat
Ciprian-Andrei Motorga
Avocat
Mihaela Dobre
Avocat
Carmen Nemes

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021