Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Actualitate
20.10.2017 | Avocatura.com
ÎCCJ - Un judecător va fi cercetat de IJ după ce a dat afară din sala de judecată o avocată
În septembrie 2014, judecătoarea Oana Daradics a dat-o afară din sala de judecată, cu jandarmii, pe avocata Kapcza Mikolt. Deși, Consiliul Baroului Cluj a formulat o plângere la IJ, imediat dupa incident, aceasta a fost clasată. Dar, pentru că dreptatea învinge, Înalta Curte a decis definitiv că Inspecția Judiciară trebuie să o cerceteze disciplinar pe judecătoare.
17.10.2017 | Avocatura.com
PÎCCJ: Întâlnirea regională a instituțiilor de aplicare a legii în România, 17 și 18 octombrie, Alba Iulia
În cursul zilelor de 17 și 18 octombrie 2017, are loc, la Alba Iulia, cea de-a treia etapă din acest an a Întâlnirii regionale a instituțiilor de aplicare a legii din România, cu tema "Combaterea infracţionalităţii în domeniile prioritare ale Ministerului Public: corupţie, conflictul de interese, evaziunea fiscală, contrabanda şi spălarea banilor".
16.10.2017 | Avocatura.com
Dreptul la concediu medical pentru a îngriji câinele bolnav, obținut în instanță
În Codul Penal din Italia există un articol care prevede că persoanele care nu au grijă de un animal aflat în suferință, pot fi condamnate la un an de închisoare sau pot fi amendate cu suma (deloc de trecut cu vederea) de 10.000 de euro. O femeie a câștigat în instanță "lupta" cu universitatea unde activează, și urmează să i se plătească cele două zile de concediu pe care și le-a luat.
13.10.2017 | Avocatura.com
Un avocat român este cel mai bun orator la nivel european
Un avocat român, Grigore Pop, a câștigat Concursul Internațional de Oratorie organizat de Federația Barourilor din Europa. Concursul s-a desfășurat la Madrid și au participat avocați din Polonia, Italia, Turcia, Spania, Belgia și România. Se pare că avocatul este pasionat de oratorie, pentru că el se antrenează de mai bine de 10 ani în această artă. Felicitări, Grigore Pop!
13.10.2017 | Avocatura.com
CSM: Colaborarea între cele 3 puteri ale statului "oficializată" printr-un memorandum
CSM a decis joi, 12 octombrie, că încheierea unui memorandum de colaborare între reprezentații celor trei puteri ale statului - legislativă, executivă și judecătorească - este oportună. Această colaborare privește mai multe proiecte în justiție: investiții în infrastructura instanțelor, realizarea cartierului justiției în Capitală, dosarul electronic și restrângere actelor normative.
12.10.2017 | Avocatura.com
Avocatul Copilului. O inițiativă de mult așteptată
Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege privind înființarea Avocatului Copilului, ca structură distinctă în cadrul instituției Avocatul Poporului, care se va ocupa exclusiv de protecția drepturilor copilului. Proiectul modifică și completează Legea nr. 35 / 1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatului Poporului și dă posibilitatea copiilor să facă plângeri direct Avocatului
05.10.2017 | Avocatura.com
DNA: REACȚIE MANIPULĂRI ÎN SPAȚIUL PUBLIC
După ce am avut Facebook-ul plini de lacrimi față de "bunicuța" târâtă la DNA, dar și alte astfel de manipulări din mediul online, DNA nu putea sta cu mâinile în sân. Printr-un comunicat, Direcția Națională Anticorupție a dorit să facă puțină lumină.
05.10.2017 | Avocatura.com
Un magistrat, despre membrii CSM: "Cred ca dacă se putea, la expirarea mandatelor, se propuneau singuri pentru un post de judecător la CEDO, în ordinea numerelor de pe tricou"
Comisia nr. 1 - Legislație și cooperare interinstutuțională din CSM, formată din 14 membri aleși, au propus o modificare la Legea 317/2004 prin care, la final de mandat să crească în mod profesional și să poată intra în avocatură sau în notariat, sau cam pe unde doresc "înnobilații cu titulatură de sânge albastru", fără examen. Deși este vorba despre breasla ei, o judecătoare de la Curtea de A
02.10.2017 | Avocatura.com
130.000 de lei pentru o firmă de avocatură care va apăra Buzăul în procesele cu polițiștii disponibilizați
Peste 300 de polițiști locali care au fost disponibilizați sunt într-un război continuu cu primarul Buzăului. Constantin Toma a inițiat un proiect prin care dorește anagajarea unei firme de avocatură pentru a reprezenta Primăria în procesele cu polițiștii, proiect care va costa nici mai mult, nici mai puțin de 130.000 de lei.
27.09.2017 | Avocatura.com
Un subofițer a fost reținut pentru producere ilegală de țigări
60 de zile de control judiciar îi așteaptă pe un subofițer de la o unitate militară din Buzău și pe complicele său, pentru producere și comercializare de țigări.
25.09.2017 | Avocatura.com
Studenți trimiși în judecată după ce au dat bani pentru a promova examene
Mai mulţi studenţi de la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) au fost trimişi în judecată de Parchetul General după ce au dat bani pentru a promova la mai multe examene.
21.09.2017 | Avocatura.com
Independența justiției în pericol? AMR și UNJR cer ajutorul Consiliului Superior al Magistraturii
Consiliul Superior al Magistraturii este chemat să dea o mână de ajutor, de către UNJR și AMR. Cele două instituții au cerut CSM să apere independența justiției în cazul pretinselor presiuni care ar fi fost exercitate de procurorul șef al DNA asupra unui procuror inspector.
19.09.2017 | Avocatura.com
CEL MAI NEDREPT CAZ DIN ROMÂNIA - În timp ce nevinovatul a stat în puşcărie 12 ani, criminalul va fi eliberat după doar 5 ani de închisoare
După ce Marcel Țundrea a stat degeaba în închisoare timp de 12 ani, fiind nevinovat, adevăratul criminal va fi eliberat după doar 5 ani de detenție, deoarece "a executat o parte din pedeapsă, pentru un alt omor". Bărbatul a fost condamnat în anul 2012, la 25 de ani de închisoare pentru o crimă comisă în anul 1992. Of, justiție, justiție...
12.09.2017 | Avocatura.com
Ucraina sătulă de minorități: Predarea în școli va fi exclusiv în limba ucraineană!
Noua lege a învățământului din Ucraina nu va mai permite predarea în școli în altă limbă, decât limba de stat. Încet, încet, va dispărea sistemul de predarea în limba minorităților naționale. Deși înainte, în Ucraina era permisă funcționarea școlilor cu predare în limba română și se studia obligatoriu limba ucraineană ca materie, necesară pentru integrarea minorității în societatea l
06.09.2017 | Avocatura.com
Perioada de școlarizare, redusă pentru agenții și subofițerii de poliție
Miercuri, 5 septembrie, ministrul de Interne a anunțat că se va reduce perioada de școlarizare a agenților și subofițerilor de poliție, de la 2 ani la un an. Carmen Dan speră că astfel cifra de școlarizare să crească și problemele legate de deficitul de personal să fie rezolvate.
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 . . . 488

RECOMANDĂRI
Avocat
Ciprian-Andrei Motorga
Avocat
Carmen Nemes
Avocat
Gabriel Grigoras
Avocat
Corina Radu

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020