Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Actualitate
14.12.2017 | Avocatura.com
Gheorghe Piperea și lupta sa cu băncile: "Principalul vinovat pentru ceea ce fac băncile de la noi este departamentul de supraveghere din cadrul Băncii Naţionale a României (BNR)"
Din categoria "fiecare cu bătăliile lui", nu putea să lipsească avocatul Gheorghe Piperea cu ale sale bănci. De această dată, replica este cu dedicație pentru Adrian Vasilescu: "Vă reamintesc că, pentru a torpila Legea dării în plată, au asmuţit împrumutaţii prin Programul Prima Casă împotriva mea şi au spus că vor ridica avansul, ceea ce au şi facut, după care l-au coborât din nou".
11.12.2017 | Avocatura.com
Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile a 25 bănci
Consiliul Concurenței a verificat 25 de bănci, Instituţii Financiare Non-Bancare (IFN), societăţi de leasing, asociaţii profesionale şi patronale din domeniul serviciilor financiare, fiind una dintre cele mai ample acţiuni ale instituţiei. Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarifi
07.12.2017 | Avocatura.com
Ce trebuie să știe firmele cu mai puțin de 21 de angajați în ceea ce privește CCM
Firmele care au mai puțin de 21 de angajați vor fi nevoite să îi cheme pe toți la negocierea Contractului Colectiv de Muncă care a devenit obligatorie prin OUG 82/2017, dacă salariații nu ajung la un acord privind alegerea unui reprezentant.
05.12.2017 | Avocatura.com
Proiect de lege: "Fake news" ar putea fi pedepsite cu 5 ani de închisoare
Partidul Republican de la Dublin a propus un proiect legislativ care prevede o serie de interdicții pentru politicienii din Dublin în legătură cu reclama făcută pe internet. De asemenea, va deveni o infracțiune promovarea activă a știrilor false (fake news) pe site-uri precum Facebook și Twitter.
29.11.2017 | Avocatura.com
Nepublicarea lucrărilor de licență / masterat / doctorat duce la nerecunoașterea titlului obținut
Persoanele care nu vor face publice lucrările în baza cărora au finalizat cursuri de licență, masterat sau doctorat vor risca nerecunoașterea titlului obținut.
28.11.2017 | Avocatura.com
MAI: Valoarea punctului amenzii rutiere va fi plafonată la 145 de lei
Pentru a nu genera creșteri excesive, în condițile în care de la 1 ianuarie anul viitor se va majora salariul minim brut pe economie, valoarea punctului amnezii rutiere va fi plafonată la 145 de lei. În prezent, amenzile de circulație sunt cuprinse între 290 și 2.900 de lei, iar în cazul persoanelor juridice amenzile pot ajunge și la 14.500 de lei.
23.11.2017 | Avocatura.com
Ministerul Justiției din România și Republica Moldova au semnat un protocol de colaborare în domeniul probațiunii
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și omologul său din Republica Moldova, Vladimir Cebotari, au semnat joi, 23 noiembrie, la București, un protocol de colaborare în domeniul probațiunii.
22.11.2017 | Avocatura.com
Milioanele de euro din dosarele de abuz în serviciu, irecuperabile
Prejudicii de 188 de milioane de euro din dosarele de abuz în serviciu, nu mai pot fi recuperate. Din cauza deciziei CCR de redefinire a abuzului în serviciu, peste 200 de dosare au fost clasate, întrucât faptele nu mai pot fi cercetate.
17.11.2017 | Avocatura.com
Bărbat condamnat la 6 luni de închisoare pentru că a omorât un câine
Magistrații din Tulcea l-au condamnat la 6 luni de închisoare cu executare pe un bărbat care a ucis un câine cu mai multe lovituri de cuțit, deși animalul nu reprezenta nicio amenințare.
15.11.2017 | Avocatura.com
Un procuror DNA este urmărit penal de... DNA
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Ploiești au dispus urmărirea penală față de suspecta Mihaiela Iorga Moraru, la data faptelor și în prezent procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, pentru infracțiunile de favorizarea făptuitorului și fals intelectual în formă continuată (patru acte materiale).
13.11.2017 | Avocatura.com
Cât vei plăti pentru CAS și CASS în 2018 dacă ești PFA?
Începând cu anul viitor baza lunară de calcul al CAS ar urma să fie reprezentată de venitul ales de contribuabil, care nu va putea fi mai mic decât nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată. Cât despre cota de CASS, aceasta va fi stabilită la 10%, în loc de 5,5%, așa cum se întâmplă în prezent.
10.11.2017 | Avocatura.com
Kovesi, despre legile justiției: "Dacă procurorii ar fi subordonaţi executivului, cum ar putea să deschidă ei investigaţii faţă de un membru al guvernului sau faţă de un secretar de stat?"
Laura Kovesi este de părere că legea care vizează statutul magistraților "va afecta grav independența justiției și va institui un control politic asupra activității procurorilor". De asemena, șefa DNA este de părere că "rezultatele prezentate n-ar mai fi posibile dacă procurorii în România nu ar mai fi independenţi".
07.11.2017 | Avocatura.com
Avocat ieșean, trimis în judecată pentru amenințare: "Inculpatul a apelat partea vătămată şi a ameninţat-o, spunându-i că o va călca cu maşina şi că îi va rupe coloana vertebrală"
Cum o belea nu vine niciodată singură, se pare că avocatul pus pe amenințări la adresa fostei iubite este și suspendat din cauza neplății contribuțiilor profesionale. Însă, decanul Baroului Iași spune că "în cazul în care va achita contribuţia, el poate reveni în cadrul Baroului. Din perspectivă legală, domnul avocat Chicet Octavian se bucură de prezumţia de nevinovăţie."
01.11.2017 | Avocatura.com
Avocații din cadrul Baroului Cluj, profesori de educație juridică în școli
În vremuri în care mulți aleargă după clienți sau se zbat să păstreze contractele pe care le au în derulare, iată că avocații Baroului Cluj încheie "altfel" de parteneriate. Elevii de liceu şi cei din clasele a VIII-a vor primi lecţii de educaţie juridică de la avocaţi, în cadrul unui parteneriat derulat de Inspectoratul Şcolar împreună cu Baroul Cluj.
31.10.2017 | Avocatura.com
Vârsta și experiența pentru INM, înlocuite cu 4 ani de pregătire?!
10 deputați și 2 senatori au depus un proiect de modificare a legii 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor. Parlamentarii au renunțat la cele mai controversate propuneri ale lui Tudorel Toader: condițiile de vârstă și experiența pentru INM, dar aceștia propun ca formarea auditorilor de justiție să dureze 4 ani.
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 . . . 488

RECOMANDĂRI
Avocat
Razvan Vasiliu
Avocat
Mihaela Dobre
Avocat
Gabriel Grigoras
Avocat
Valentin Epure

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020