Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Justiţie
25.09.2017 | Avocatura.com
DNA controlată de peste 130 de ori de către Inspecția Judiciară
DNA a fost verificată de peste 130 de ori în doar un an și jumătate. Șefa DNA susține că s-a încercat crearea unui conflict artificial între Inspecția Judiciară și instituția pe care o conduce.
21.09.2017 | Alexandra POPA
CCR: Prevederile care reglementează detașarea judecătorilor și procurorilor, neconstituționale
Curtea Constituțională a României a luat în dezbatere astăzi, 21 septembrie, excepția de neconstituționalitate a prevederilor art. 58 alin. (1) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor. De asemenea, Curtea Consituțională a admis excepția de neconstituționalitate a acestor dispoziții și a constatat că soluția legislativă, care nu precizează condițiile încetării detașări
21.09.2017 | Avocatura.com
CCR desființează alte două articole din Codul de Procedură Penală
CCR a declarat neconstituționale art. 282 alin. (2) și art. 117 alin. (1) lit, a) și b) din Codul de procedură penală. În urma deliberărilor, CCR cu majoritate de voturi au admis excepțiile de neconstituționalitate. Astfel că, soluția legislativă cuprinsă în art.117 alin.(1) lit.a) si b) din Codul de procedură penală, care exclude de la dreptul de a refuza să fie audiate în calitate de martor persoa
20.09.2017 | Alexandra POPA
Condamnat pentru evaziune fiscală de 72 de lei
Un brăilean a fost condamnat la un an, două luni și 10 zile de închisoare, după ce și-a închiriat garsoniera fără contract înregistrat la ANAF. Deși a achitat datoria de 72 de lei pe care o avea către ANAF, Ștefan nu a scăpat de închisoare.
15.09.2017 | Avocatura.com
Doi procurori cer CSM încadrarea ca judecători
Oana Schmidt-Hăineală, fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, și Mihaiela Moraru Iorga, revocată din funcția de procuror DNA, doresc să stea pe podium de acum încolo. Cele două actuale procuroare și-au înaintat cererile prin care solicită să fie încadrate în funcția de judecător.
14.09.2017 | Avocatura.com
UNJR propune ca racolarea magistraților să fie pedepsită cu închisoare până la 10 ani
Ca replică la propunerile lui Tudorel Toader, Uniunea Națională a Judecătorilor din România a propus ca racolarea sau tentativa de racolarea a magistraților de către servicii să fie pedepsită cu închisoare de la 5 la 10 ani.
13.09.2017 | Avocatura.com
Femeie "uitată" în arest de un polițist "pus pe treabă"
Deși instanța a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar, o femeie a mai petrecut un weekend în arest. Se pare că situația a fost tratată cu superficialitate de către un poliţist care se află în exercitarea atribuţiilor de serviciu. O fi fost obosit și nenea polițist...
07.09.2017 | Avocatura.com
Șefa DNA, despre limitarea vârstei de admitere la INM: "La 23 de ani ești pregătit să faci legi. Nu știu dacă trebuie să aștepți să împlinești 30 de ani ca să poți să aplici o lege"
Miercuri, 6 septembrie, Laura Codruța Kovesi și-a spus opinia în legătură cu propunerile de modificare în ceea ce privește accesul în magistratură. Șefa DNA consideră că este de neînțeles de ce trebuie să aștepți vârsta de 30 de ani pentru a putea aplica legile dacă, potrivit Constituției, la 23 de ani poți fi membru al Camerei Deputaților și să contribui la modul în care se legiferează.
06.09.2017 | Avocatura.com
MJ: La Penitenciarul Codlea vor fi create 80 de noi locuri de deţinere respectând standardele CEDO
Ministrul Justiției împreună cu Marieta Safta au verificat miercuri, 5 septembrie, la penitenciarul Codlea condițiile de detenție, condițiile de muncă ale angajaților închisorii și felul în care sunt gestionate activitățile lucrative ale deținuților. Tudorel Toader a purtat discuții cu câteva persoane private de libertate, ascultând punctele lor de vedere în ceea ce privește condițiile de detenț
06.09.2017 | Avocatura.com
Inspecția Judiciară acuză procurorii DNA de rea-credință și neglijență
Procurorii DNA care s-au ocupat de dosarul controversatei OUG 13, privind felul în care Guvernul de atunci a acționat când a făcut procedurile pentru aprobarea ordonanței, sunt acuzați de către Inspecția Judiciară de neglijență și rea-credință.
05.09.2017 | Avocatura.com
CEDO - Cauza Bărbulescu contra României: Instanţele româneşti nu au respectat dreptul la viaţă privată
Chiar dacă este lung și anevoios drumul până la instanțele europene (la propriu și la figurat), iată că astfel de decizii dezvăluie (și) alte hibe ale sistemului judiciar român. După ce s-a luptat degeaba în țară pentru dreptate, Bărbulescu Mihai, în vârstă de 38 de ani, concediat în 2007 de compania la care lucra pe postul de inginer însărcinat cu atribuţii în vânzări, și-a obținut victor
04.09.2017 | Avocatura.com
Procurorii DNA, acuzați de înșelăciune de un inculpat
Deși i s-a spus că va primi trei ani cu suspendare dacă va recunoaște că a săvârșit infracțiunea de trafic de influență, procurorii DNA "și-au încălcat cuvântul" și au extins urmărirea penală și pentru infracțiunea de spălare de bani. Astăzi, 4 septembrie, Darius Vâlcov i-a acuzat pe procurori de înșelăciune.
01.09.2017 | Avocatura.com
Legile justiției propuse de Tudorel Toader, avizate de CSM la sfârșitul acestei luni
Calendarul avizării propunerilor de modificare a legilor justiţiei promovate de MJ a fost publicat de CSM. Se pare că abia în ultima săptămână din luna septembrie, Consiliul Superior al Magistraturii va emite un aviz pozitiv sau negativ cu privire la propunerile lui Tudorel Toader.
30.08.2017 | Avocatura.com
Judecătorii sunt dezamăgiți de MJ: "Modul în care actualul MJ procedează cu noul proiect de modificare a legilor Justiției este dezamăgitor și deconcentrat"
Un fost membru al CSM, Horațius Dumbravă, și-a exprimat dezamăgit punctul de vedere despre modul în care procedează Tudorel Toader. Judecătorul a ales mediul online pentru a-și exprima opinia față de faptul că ministrul Justiției nu trimite proiectul la Ministerul Public și despre afirmația MJ: "Procurorii nu fac legi, ci doar aplică legea".
29.08.2017 | Avocatura.com
De la 1 octombrie agenții și ofițerii din penitenciare vor primi un salariu cu 10% mai mare
Începând cu data de 1 octombrie agenții și ofițerii din penitenciare se vor bucura de o majorare a salariului cu 10%.
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 . . . 218

RECOMANDĂRI
Avocat
Alina Damian
Avocat
Valentin Epure
Avocat
Andreea Miclea
Avocat
Carmen Nemes

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021