Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Justiţie
17.10.2017 | Avocatura.com
DNA, prezentată drept unul dintre cele 5 exemple de bune practici la nivelul Uniunii Europene
Astăzi, 17 octombrie, la Bruxelles, a avut loc conferința ce a avut ca temă "Lecții de învățat din România: schimb de bune practici între autoritățile anticorupție din România și Ucraina". Printre invitați a fost și șefa DNA, care a ridicat în slăvi instituția reafăcătoare de corupție.
12.10.2017 | Avocatura.com
DIICOT: Un avocat și un executor judecătoresc, vizați într-un dosar de cămătărie
În urma perchezițiilor efectuate joi, 12 octombrie, într-un dosar de camătă, DIICOT va audia 37 de suspecți. Întâmplare sau nu, un avocat și un executor judecătoresc sunt și ei vizați în acest dosar.
12.10.2017 | Avocatura.com
Asociațiile de magistrați, o forță în creștere sau doar un strigăt în vânt?
De-a lungul anilor, asociaţiile magistraţilor au avut un rol activ în spaţiul public, în dezbaterile importante pe teme ale Justiţiei. Cu toate acestea, nimeni nu ştie câţi dintre cei aproximativ 7.000 de magistraţi din România au aderat la organizaţiile profesionale. Se pare că procurorii sunt mai prietenoși, pe când judecătorii, la fel de misterioși ca-n instanță.
11.10.2017 | Avocatura.com
Peste 3.500 de magistrați sunt împotriva proiectului de modificare a Legilor Justiției
Magistraţii din România sunt împotriva proiectului de modificare a Legilor Justiţiei. Judecătorii și procuroii spun că propunerile făcute de ministrul Justiţiei încalcă Mecanismul de cooperare şi verificare şi vor afecta, pe termen lung, activitatea judecătorilor şi procurorilor, creând, de asemenea, dezechilibre în sistemul judiciar.
10.10.2017 | Avocatura.com
Procurorii părăsesc DNA! Cristina Sima vrea să revină la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
În ultima perioadă, mai mulţi procurori au ales să părăsească DNA. Se pare că încă un procuror a solicitat Secției pentru Procurori din cadrul CSM încetarea activității la DNA. Cristina Sima a cerut să revină la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti.
09.10.2017 | Avocatura.com
HOȚII strigă HOȚII! Directoarea ANAF, arestată preventiv pentru mită de un milion de euro
Directoarea Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul ANAF, Ancuţa Anda Macovei, suspectată că primit un milion de euro mită şi mai multe bunuri materiale de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.
05.10.2017 | Avocatura.com
Inspecția Judiciară: Kovesi a obstrucționat activitatea echipei de control verificările la instituția pe care o conduce
În raportul Inspecției Judiciare (IJ) se afirmă că Laura Codruța Kovesi a obstrucționat verificările la instituția pe care o conduce, refuzând să pună la dispoziție dosarele procurorului Mihaiela Iorga Moraru, însă concluzia este contestată atât de trei inspectori judiciari care au făcut parte din echipa de control, cât și de DNA.
04.10.2017 | Avocatura.com
Avocat din cadrul Baroului Mureș, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei GUȘATU ALINA, avocat în cadrul Baroului Mureş, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
04.10.2017 | Avocatura.com
Argumentele CSM pentru avizul negativ privind modificarea legilor Justiţiei: "Proiectul nesocoteşte în aspecte esenţiale garanţii fundamentale privind funcţionarea sistemului judiciar"
CSM a transmis Ministerul Justiţiei hotărârea Plenului Consiliului, care conţine motivele ce au fundamentat avizul negativ emis asupra proiectului de modificare a acestor legi. În avizul negativ dat de CSM se regăsesc argumente precum că proiectul privind modificarea legilor Justiţiei "nesocoteşte" în aspecte esenţiale garanţii fundamentale privind funcţionarea sistemului judiciar şi contravine dispozi
03.10.2017 | Avocatura.com
CCR a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României și Ministerul Public - PÎCCJ. Reacția Ministerului Public
Curtea Constituțională a decis marți, 3 octombrie, că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, și Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pe de altă parte, generat de refuzul procurorului șef al DNA de a se prezenta în fața Comisiei speciale de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verific
02.10.2017 | Alexandra POPA
CCR: Concubinii / foștii concubini pot refuza audierea ca martori
Printr-o decizie adoptată recent, CCR a stabilit că și concubinii / foștii concubini ai unui suspect/inculpat ar trebui să aibă dreptul de a refuza audierea ca martori.
29.09.2017 | Alexandra POPA
Piața asigurărilor de aviație, investigate de Consiliul Concurenței
Mai multe societăți de asigurare sunt investigate de către Consiliul Concurenței. Autoritatea suspectează o posibilă împărțire a pieței asigurărilor de aviație la care ar fi participat Omniasig Vienna Insurance Group și Generali România Asigurare Reasigurare, precum companiei Aon România Broker de Asigurare-Reasigurare. Documentele ridicate în cadrul inspecțiilor se află în analiza autorității ro
27.09.2017 | Avocatura.com
Control judiciar pentru un avocat din Baroul București, cercetat penal pentru trafic de influență
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 27 septembrie 2017, a inculpatului Popescu George Alexandru, avocat în cadrul Baroului București, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
26.09.2017 | Avocatura.com
Un avocat a fost prins în timp ce lua mită
Un avocat din cadrul Baroului Timiș a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 2000 de euro pentru a opri o executare silită. Rușine!
26.09.2017 | Avocatura.com
DNA a făcut plângere împotriva ministrului Justiției
Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a solicitat CSM să verifice dacă afirmațiile lui Tudorel Toader pot afecta independența sistemului judiciar.
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 . . . 219

RECOMANDĂRI
Avocat
Ciprian-Andrei Motorga
Avocat
Razvan Vasiliu
Avocat
Gelu Gabriel Puscas
Avocat
Valentin Epure

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020