Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Internaţional
20.12.2017 | Avocatura.com
Booom! Comisia europeană a lansat procedura de activare a art. 7 al Tratatului UE contra Poloniei, după reformele controversate în justiție
Comisia Europeană a activat miercuri, după luni de avertismente, Articolul 7, o procedură fără precedent împotriva Guvernului polonez, care a rămas surd la cererile acesteia vizând modificarea reformelor ei judiciare controversate. Această procedură este declanşată atunci când se constată că un stat membru se află în riscul de încălcare gravă a valorilor UE şi ea poate duce la sancţiuni contra
20.12.2017 | Avocatura.com
CJUE: Uber este un serviciu de transport, iar intermedierea e doar o componentă a acestui serviciu global
CJUE a răspuns (în sfârșit) marii dileme: este Uber un serviciu electronic de intermediere, unul de transport sau unul mixt? Curtea a decis că Uber este un serviciu de transport, iar faptul că asigură o intermediere între conducătorii auto care se înscriu pe platforma Uber și clienți este doar o componentă a unui serviciu global, care este, indubitabil, unul de transport.
15.12.2017 | Avocatura.com
Procesul decizional al Uniunii Europene, mult mai transparent: Noul registru al actelor delegate
Marți, 12 decembrie, a fost lansat un nou registru on-line care va facilita găsirea deciziilor UE adoptate sub formă de acte delegate și urmărirea evoluției acestora. Registrul le permite utilizatorilor să caute și să urmărească evoluția actelor delegate de la etapa de planificare desfășurată de Comisia Europeană, până la publicarea finală în Jurnalul Oficial.
08.12.2017 | Avocatura.com
Comisia Europeană: Două luni răgaz României pentru a transpune în legislaţia naţională Directiva privind drepturile de autor
România riscă să fie trimisă în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru că nu a transpus normele privind drepturile de autor. În caz contrar, România riscă penalităţi de zeci de mii de euro pe zi. CJUE va decide dacă aplică penalităţile cerute în cazul Bulgariei - 19.121,60 euro/zi, Luxemburg - 12.920 euro/zi, România - 42.377,60 euro/zi şi Spania - 123.928,64 euro/zi.
08.12.2017 | Avocatura.com
Ce se va întâmpla cu cetățenii români din UK după 2019?
Liderii UE și premierul britanic Theresa May au reușit să ajungă la un acord pentru ca negocierile privind Brexitul să poată continua. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că s-a ajuns la "soluția de care era nevoie", după luni de negocieri. Dacă liderii UE sunt de acord, discuțiile privind comerțul între Londra și UE vor continua.
07.12.2017 | Avocatura.com
AvP va verifica mai multe spitale de psihiatrie în urma condamnării României la CEDO
După ce un bărbat a fost închis la spitalul de nebuni timp de 10 ani, CEDO ne-a condamnat și ne obligă să-i plătim cetățeanului păgubit aproximativ 40.000 de euro cu titlu de despăgubiri. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va verifica mai multe spitale de psihiatrie din România, în urma condamnării statului la CEDO.
05.12.2017 | Avocatura.com
Doi avocați, laureați ai premiului "Nobelul alternativ"
La muzeul Vasa din Stockholm a avut loc ceremonia The Right Livelihood Award. În cadrul evenimentului au fost premiați doi avocați - unul indian și unul american - pentru curajul și creativitatea de a produce schimbări în comunitățile lor, alături de un jurnalist și un activist. Avocatul Gonsalves a fost premiat pentru activitatea sa în sensul asigurării drepturilor fundamentale ale omului, iar Robert Bi
05.12.2017 | Avocatura.com
Proiect de lege: "Fake news" ar putea fi pedepsite cu 5 ani de închisoare
Partidul Republican de la Dublin a propus un proiect legislativ care prevede o serie de interdicții pentru politicienii din Dublin în legătură cu reclama făcută pe internet. De asemenea, va deveni o infracțiune promovarea activă a știrilor false (fake news) pe site-uri precum Facebook și Twitter.
29.11.2017 | Avocatura.com
CEDO: România obligată să plătească 9.000 de euro după ce a ținut în pușcărie o persoană cu cancer în fază terminală
CEDO condamnă România și obligă la plata unor daune de 9.000 de euro, pentru că a ținut o persoană cu cancer în faza terminală în stare de detenție. Judecătorii de la CEDO au considerat că păstrarea unei persoane cu cancer în pușcărie reprezintă un tratament inuman.
27.11.2017 | Avocatura.com
Tehnologia ajută deținuții să evadeze din închisori
Credem că nu v-ați fi gândit vreodată cum un deținut poate scăpa din închisoare doar pentru că nu a funcționat faxul magistraților. Dar, de-a lungul timpului s-au petrecut nenumărate incidente bizare în care au fost implicate gadgeturi.
23.11.2017 | Avocatura.com
Un sărut i-a adus unei femei o condamnare la 2 ani de închisoare
O femeie din Oregon, SUA, a fost condamnată la închisoare după ce și-a sărutat iubitul, iar acesta a murit. Melissa și-a vizitat iubitul în penitenciarul unde era închis și l-a sărutat pentru a masca cele 7 punguțe cu metamfetamine. Planul nu a ieșit conform așteptărilor și două dintre punguțele cu droguri s-au spart în stomacul bărbatului.
09.11.2017 | Avocatura.com
Arta diplomației pe muchie de cuțit în S.U.A.
Din luna ianuarie și până în prezent, Statele Unite ale Americii și-au pierdut 60% dintre ambasadorii de carieră. Se pare că după alegerea lui Donald Trump la Casa Albă, nu există numiri pentru zeci de posturi de rang înalt vacante în Departamentul de Stat.
01.11.2017 | Avocatura.com
Un cuplu "a reușit" să fie condamnat la 260 de ani de închisoare pentru răpirea unui minor
Deși în mod normal un om trăiește până în 100 de ani, se pare că un cuplu din Mexic a reușit, nu să trăiască peste 100 de ani, ci să primească o condamnare de 260 de ani. Cele două persoane au răpit un copil, după care au încercat să îi șantajeze pe părinții acestuia, amenințăndu-i că îl vor omorî.
26.10.2017 | Avocatura.com
Facebook, în atenția CJUE: "Orice autoritate naţională de reglementare poate lua măsuri împotriva unei companii care nu respectă legile referitoare la protejarea datelor"
Un consilier de la Curtea Europeană de Justiţie spune că autorităţile pentru protecţia datelor personale din UE au dreptul să ia măsuri împotriva Facebook, dacă aceasta încalcă legislaţia referitoare la confidenţialitate. Opinia este dată ca răspuns după ce o curte din Germania a solicitat CEJ să precizeze dacă o autoritate germană de protecţie a datelor are jurisdicţie asupra Facebook, avînd
19.10.2017 | Avocatura.com
Firmă de avocatură dată în judecată pentru malpraxis profesional, încălcare a datoriei legale și îmbogățire nejustificată
Johnny Depp a dat în judecată firma de avocatură Bloom Hergott Diemer Rosenthal & LaViolette pentru "malpraxis profesional, încălcare a datoriei legale și îmbogățire nejustificată". De asemenea, Depp acuză firma de avocatură că a conspirat cu fosta sa firmă de management financiar.
Pagina: 1 2 3 4 5 6 . . . 17

RECOMANDĂRI
Avocat
Valentin Epure
Avocat
Andreea Miclea
Avocat
Gelu Gabriel Puscas
Avocat
Ciprian-Andrei Motorga

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020