Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Internaţional
28.09.2015 | Nicoleta CRISTEA
SPECIAL - Cum se vede Justiţia din 14 ţări, prin ochii artistului plastic azer Gunduz Agayev
Sistemul de justiţie din diferite colţuri ale lumii este caricaturizat de artistul plastic Gunduz Agayev, care a înfăţişat zeiţa justiţiei, după ce "a meditat și a citit despre situația din aceste țări". România lipseşte dintre aceste caricaturi, fiind satirizată justiţia din Azerbaidjan, Brazilia, China, Coreea de Nord, Franţa, Germania, Iran, Marea Britanie, Siria, Turcia şi Statele Unite ale Am
24.09.2015 | Mihaela GÎDEI
Cum fac moldovenii anticorupție: Lege prin care demnitarii sunt obligați să denunțe, în maximun 3 zile, mita
Guvernul Republicii Moldova va implementa o lege prin care demnitarii și funcționarii publici sunt obligați să denunțe, atunci când sesizează, actele de corupție.
28.08.2015 | Mihaela GÎDEI
ISIS a executat trei avocați în fața a sute de oameni
Gruparea islamistă ISIS pare că a pornit o luptă împotriva avocaților. Aceasta a organizat o nouă serie de crime împotriva oamenilor din Mosul, unde au fost asasinați 3 avocați și 8 angajați ai forțelor de securitate.
28.08.2015 | Mihaela GÎDEI
Avocații avertizează utilizatorii să "gândească înainte să posteze ceva pe Facebook și alte rețele sociale"
Cazurile de defăimare pe rețelele sociale sunt din ce în ce mai multe, mai ales pentru că oricine dispune de conexiune la internet este, automat, transformat într-un publicist și consideră că are "liber" la exprimare, chiar și referitor la alte persoane. Lejeritatea cu care internauții își postează gândurile și părerile pe Facebook și alte rețele este îngrijorătoare și poate cauza probleme juridi
27.08.2015 | Nicoleta CRISTEA
Avocatura moldovenească, în pericol. Sediul Uniunii Avocaţilor "se zdruncină la fiecare trecere a vehiculelor mari"
Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova cere autorităţilor să îşi aplece atenţia asupra problemelor pe care le are imobilul care serveşte drept sediu, vechi de 130 de ani. În acest sens, prin Nina Loza, preşedintele Uniunii, s-a formulat o scrisoare către Parlamentul Republicii Moldova, în care se propun soluţii de modernizare, sau, ca o a doua variantă, atribuirea unui alt imobil.
27.08.2015 | Nicoleta CRISTEA
Recomandări privind onorariile avocaţilor din Republica Moldova. Atenţie, Uniunea Avocaţilor de peste Prut spune că "un diapazon rezonabil şi recomandabil este între 50 şi 150 euro / oră"!
Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova a pus la dispoziţie încă din 2012 un "îndrumar" privind sumele percepute de avocaţi ca onorarii de la justiţiabilii care apelează la serviciile juridice. Dacă într-adevăr sumele cuprinse în document sunt şi puse în aplicare, este totuşi lăsat la latitudinea avocaţilor, care sunt liberi să perceapă fie sub, fie peste "diapazonul rezonabil şi recomandabil".
25.08.2015 | Nicoleta CRISTEA
Uniunea Avocaților din Republica Moldova: "Avocaţii vin la Procuratura Anticorupţie nu în vizită, ci în interes de serviciu"
Uniunea Avocaților din Republica Moldova solicită Centrului Național Anticorupție, Procuraturii Generale și Procuraturii Anticorupție să renunţe la "tratamentul diferenţiat" faţă "participanţii la actul de înfăptuire a justiţiei", vizavi de o reglementare care face ca avocaţii să fie consideraţi "vizitatori" în aceste instituţii, unde de fapt vin să îşi apere clienţii. În acest sens, Uniunea,
24.08.2015 | Avocatura.com
Hack-ul Ashley Madison: Avocaţii canadieni, proces colectiv de 368 de milioane de lire împotriva site-ului de infidelităţi
Scandalul legat de "spargerea" site-ului de infidelităţi Ashley Madison este mană cerească pentru avocaţii de peste Ocean. Astfel, două case de avocatură canadiene au lansat un proces colectiv (class-action) de 368 de milioane de lire contra proprietarilor site-ului care nu a protejat informaţiile clienţilor.
18.08.2015 | Mihaela GÎDEI
Lupul de la FMI: Scandalul sexual al lui Dominique Strauss-Kahn va fi subiectul unui film
Warner Bros va realiza un film, o tragi-comedie, despre fostul șef al Fondului Monetar Internațional, Dominique Strauss-Kahn, și acuzațiile de agresiune sexuală împotriva unei menajere dintr-un hotel new yorkez, care i-au fost aduse.
14.08.2015 | Mihaela GÎDEI
Aviz avocaţilor! Unui avocat i-a fost retezat penisul cu un foarfece de grădină. A fost pedeapsa din partea unui soț înșelat
Atunci când un boxer japonez amenință un bărbat precum "Ai grijă, pentru că ți-o tai!", vorbește serios. A demonstrat-o un bărbat în vârstă de 24 de ani din Tokyo, care a dat buzna joi în biroul unui avocat și i-a tăiat penisul cu un foarfece de grădină, iar bucățica de organ a aruncat-o apoi în toaletă și a tras apa.
13.08.2015 | Teodor BURNAR
Când ar trebui avocaţii să ţină secrete? - STUDIU DE CAZ
Când ar trebui avocaţii să dezvăluie informaţii care vor prejudicia şansele clienţilor lor în instanţă? Următoarea poveste, deşi petrecută în Statele Unite ale Americii, este la fel de valabilă şi în România, ca şi în orice ţară în care există şi activează avocaţi.
12.08.2015 | Mihaela GÎDEI (traducerea și adaptarea)
Mană cerească pentru avocaţi: Prima "instanţă online" pentru cazurile civile. Unde a fost inaugurată
Cele mai multe chemări în judecată sunt eliberate în doar câteva minute, dar avocații sunt cei care au cel mai mult de pierdut - timpul pe drumul spre instanță și cât își așteaptă rândul pentru discuția cu judecătorul. Ei bine, în această privință, avocații australieni se pot declara privilegiați, spre deosebire de confraţii lor români.
11.08.2015 | Teodor BURNAR
Judecător de Curte Supremă: "Avocaţii moderni sunt mult prea specializaţi. Specializarea le limitează imaginaţia şi le reduce curiozitatea"
A fost avocatul rusului Roman Abramovici în procesul cu rivalul oligarh Boris Berezovsky, succes care i-a adus un onorariu de peste 5 milioane de lire. Devenit judecător la Curtea Supremă din Marea Britanie, Jonathan Sumption crede că "specializarea avocaţilor le limitează imaginaţia şi le reduce curiozitatea".
10.08.2015 | Avocatura.com
CHINA PERSECUTĂ AVOCAŢII - Un avocat chinez, luat în cătuşe pentru că şi-a sprijinit confraţii. Autorităţile i-au confiscat computerul şi alte medii de stocare
Opresiunea la adresa avocaţilor continuă în China, unde un membru al profesiei care le-a luat apărarea confraţilor persecutaţi de autorităţi a fost "săltat" în cătuşe.
10.08.2015 | Teodor BURNAR
Google, modificări la algoritmul de căutare - CUM ÎI AFECTEAZĂ ASTA PE AVOCAŢI. Expert: "Tot mai mulţi oameni caută avocaţi de pe telefon şi tabletă. Cine nu are un site «responsive», pierde clienţi!"
Un număr crescând de clienţi caută servicii juridice prin intermediul dispozitivelor electronice mobile, iar un site adaptat la această realitate este crucial pentru un avocat, potrivit unui expert din industrie, care avertizează că cei ce ignoră evidenţa îşi asumă riscurile.
Pagina: 1 . . . 12 13 14 15 16 17

RECOMANDĂRI
Avocat
Razvan Vasiliu
Avocat
Corina Radu
Avocat
Gelu Gabriel Puscas
Avocat
Romeo Cosma

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020