Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Internaţional
03.12.2015 | Mihaela GÎDEI
Libertatea unui om depinde de "Stăpânul Inelelor": Avocații trebuie să demonstreze că Smeagol nu este Gollum
Regizorul Peter Jackson a fost nevoit să cântărească o situație neobișnuită, în legătură cu un caz al unui cetățean turc, Bilgin Ciftci, care poate fi condamnat la închisoare pentru că ar fi publicat fotografii în care a fost ilustrată o paralelă între Președintele țării sale și un personaj odios din celebra trilogie "Stăpânul Inelelor".
03.12.2015 | Alexandra GORDEA
Avocații pot "dormi" liniștiți - CEDO a decis: consultarea conturilor bancare ale unui avocat de către organele fiscale este o încălcare a art. 8 din Convenție
Cauza Brito Ferrinho Bexiga Villa - Nova împotriva Portugaliei (cererea nr. 69436 / 10) a Curții Europene a Drepturilor Omului reprezintă un precedent cu puternic impact în lumea avocaturii. Astfel, prin hotărârea pronunțată la începutul acestei luni, se consideră încălcare a articolului 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului ("dreptul la respectarea vieții private") consultarea conturilor banc
02.12.2015 | Avocatura.com
Rusia sfidează Dreptul internațional - deciziile CEDO nu vor mai fi obligatorii în țara lui Putin
Camera inferioară a Parlamentului din Rusia (Duma) a adoptat, marți, o lege prin care autoritatea Curții Constituționale ruse va fi plasată peste cea a Curții Europene a Drepturilor Omului, organul judiciar al Consiliului Europei. În acest fel se urmărește, printre altele, și refuzul de a-i despăgubi pe foștii acționari ai grupului Iukos, cărora Rusia le datorează 1,9 miliarde de euro.
26.11.2015 | Nicoleta CRISTEA
Avocaţii moldoveni, "revoltă" faţă de "alegerea ilegală" a Decanului din Chişinău şi a componenţei Consiliului Uniunii Avocaților
Nu totul e lapte şi miere în relaţiile dintre avocaţi, un exemplu în acest sens fiind anumite discuţii în cadrul Barourilor de peste Prut. Aici, o parte dintre avocaţi, în frunte cu Adrian Tăbîrţă, contestă o serie de decizii luate în septembrie, respectiv alegerea "Decanului Baroului din Circumscripţia Curţii de Apel Chişinău, delegării membrilor Consiliului Uniunii Avocaţilor a Baroului din Cir
25.11.2015 | Alexandra GORDEA
Premieră - Avocații joacă într-o piesă de teatru cu și despre ei
Lumea avocaturii nu trebuie să însemne numai Coduri, termene și rețineri. Așa a gândit și o producătoare a unui show de televiziune din Australia. Aceasta va pune în scenă o satiră ce tratează principalele probleme din lumea juridică, precum echilibrul dintre job și viața personală, izolarea, sănătatea mintală și căutarea fericirii.
20.11.2015 | Alexandra GORDEA
Precedent în jurisprudența civilă: Un judecător a hotărât distrugerea embrionilor unui cuplu divorțat
Un caz juridic "special" a reușit să nască câteva controverse și întrebări în jurul unui subiect sensibil: poate o instanță judecătoarească să decidă cu privire la o viață umană în curs de formare, prin raportare la principiile "reci" ale Dreptului?
18.11.2015 | Alexandra GORDEA
Poate Dreptul internațional să facă față conflictelor actuale care nu respectă nicio Lege?
Ținând cont de evenimentele tragice ce au loc în ultimul timp în multe țări din lume, specialiștii încep să se întrebe dacă dispozițiile Convențiilor de la Geneva se mai pot opune noilor forțe care arată un "dispreț" pentru legile războiului. Organizații ca Isis, Boko Haram, Al-Qaida și altele, folosesc măsuri precum luarea de ostatici, sclavia sexuală, atentatele, atacurile asupra aeronavelor ci
06.11.2015 | Alexandra GORDEA
VIDEO UTIL pentru avocaţi - Ce criterii de admisibilitate trebuie să îndeplinească cererile adresate CEDO
Curtea Europeană a Drepturilor Omului, supranumită "Curtea de la Strasbourg", a lansat un videoclip de 16 minute, menit să îi ajute pe specialiștii care înaintează cereri, pentru ca acestea să fie admise cât mai prompt.
06.11.2015 | Nicoleta CRISTEA
Avocaţii moldoveni, invitaţi să se instruiască în "tehnicile de prezentare a unei cauze în faţa instanţei de judecată"
La sfârşitul acestei luni, avocaţii stagiari din Republica Moldova sunt invitaţi să participe la Programul de instruire iniţială, organizat de "Asociația Barourilor Americane Inițiativa pentru Supremația Legii" (ABA ROLI), Moldova în cooperare cu Uniunea Avocaților. Tema anunţată de organizatori ţine de abilităţile oratorice ale avocaţilor aflaţi la început de carieră.
02.11.2015 | Alexandra GORDEA
INM: Seminar privind răspunderea penală în cazul infracțiunilor împotriva umanității în UE, Haga, 30 noiembrie - 2 decembrie 2015
Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (EJTN) și Rețeaua Europeană de puncte de contact cu privire la persoane vinovate de genocid, crime împotriva umanității și crime de război organizează în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie 2015, la The Hague Institute for Global Justice, un seminar cu tema "Prosecuting and judging core international crimes within the EU. Combating impunity".
30.10.2015 | Alexandra GORDEA
Dramă într-un tribunal din Franța: Decanul Baroului francez a fost împușcat de un avocat. După incident, avocatul s-a sinucis
Cel mai tânăr Decan al Baroului din Franța a fost împușcat, fiind rănit grav de un avocat care era în curs de a fi suspendat, într-un incident dramatic petrecut joi într-o instanță de lângă Paris.
28.10.2015 | Alexandra GORDEA
Uniunea Europeană va elimina tarifele de roaming începând cu 2017
Parlamentul European a aprobat un nou proiect care are în vedere tarifele de roaming în țările Uniunii Europene. Astfel, începând cu 15 iunie 2017, operatorii nu vor mai putea să perceapă clienților săi tarife pentru apelurile, mesajele sau folosirea datelor de Internet, în timp ce vor călători pe teritoriul Uniunii Europene.
20.10.2015 | Mihaela GÎDEI
Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost eliberat după un an de închisoare
Medaliatul la Jocurile Paralimpice Oscar Pistorius a fost eliberat condiționat, la aproape un an după ce a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru uciderea iubitei sale.
06.10.2015 | Mihaela GÎDEI
Sfaturi pentru avocații tineri: Fiți atenți la detalii și fiți în pas cu tot ce mișcă!
Chiar dacă nu au o experienţă de muncă fabuloasă, avocaţii tineri pot deveni de neînlocuit dacă se apleacă asupra detaliilor muncii lor care fac diferenţa. Este sfatul avocaților care au fost incluși în clasamentul premiilor "30 sub 30" - aceștia s-au diferențiat, în urma rezultatelor notabile, de ceilalți colegi din breaslă.
01.10.2015 | Mihaela GÎDEI
Microsoft și Google au căzut la o înțelegere - Au decis dizolvarea litigiilor privind încălcarea proprietății intelectuale
Microsoft și Google au decis să renunțe la procesele privind patentele care erau obiect de dispută între cele două entități. Înțelegerea reprezintă un prim pas în aplanarea litigiilor din domeniul drepturilor de proprietate intelectuală din sectorul tehnologic.
Pagina: 1 . . . 11 12 13 14 15 16 17

RECOMANDĂRI
Avocat
Corina Radu
Avocat
Valentin Epure
Avocat
Ciprian-Andrei Motorga
Avocat
Carmen Nemes

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020