Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Portret
17.03.2016 | Alexandra GORDEA
Noi l-am vedea în politică. El a ales avocatura la "DLA Piper" - Matei Ștefănescu, un avocat "filosof": "Am colegi care au picat cu 67 - 68 de puncte, cu 9 grile la Procedură Civilă, de care mi-ar fi frică într-un litigiu"
Cu Matei nu este de glumă. Prezența lui de spirit, pasiunea cu care vorbește despre Drept, viață, educație, te fac să asiști serios la ideile sale care se înșiră ca niște "perle pe un colier" în fața ta. După ce a trecut cu bine peste examenul de admitere în Barou din 2015, Matei Ștefănescu a început stagiatura la "DLA Piper", pentru că l-au fascinat sesiunile de interviuri atât de dure, de bine
15.01.2016 | Teodor BURNAR
PORTRET - OMUL-INSPIRAŢIE. Mihaela Olaru, avocatul care şi-a dedicat viaţa educaţiei juridice
De ziua lui Eminescu, n-o să rapsodiem despre "îngeri blonzi". A avut cine, şi a făcut-o mai frumos decât va putea să o mai facă vreodată cineva pe pământ românesc. Dar cum şi Avocatura.com se mândreşte cu poezia ei, o să vă vorbim astăzi despre o femeie care ne inspiră - avocatul Mihaela Olaru.
13.01.2016 | Teodor BURNAR
PORTRET - Maria Mihuţ, un procuror curajos, cu simţul umorului: "Primul lucru pe care-l face procurorul? Îşi bea cafeaua..."
Ne face plăcere să vorbim cu procurorii, însă doar pe teme jurnalistice, de înfăptuire a justiţiei, nu de încălcare a legii. Din când în când, damnata profesie de jurnalist îţi scoate în cale şi oameni pe care reportofonul sau aparatul de fotografiat nu îi transformă într-o versiune cosmetizată a lor, interlocutori care au curajul să îşi susţină convingerile şi - foarte important - care îi
16.10.2015 | Teodor BURNAR
PORTRET - Mihnea Stoica, avocatul căruia nu-i e frică să-şi susţină convingerile
Articolul de presă publicat recent de Avocatura.com, în care Prodecanul Baroului Bucureşti mărturisea: "Am intervievat un stagiar pentru biroul meu. Mi-a cerut 3000 de lei lunar. Mi se pare deplasat, imatur, desprins de realitate" a făcut valuri. Haterii i-au zgâlţâit "barca", însă Mihnea Stoica a controlat elegant furtuna, având nobleţea să aprecieze demersul jurnalistic - şi să le răspundă argument
26.05.2015 | Teodor BURNAR
PORTRET - Daniela Pantazi, un judecător sensibil. "Am avut cazuri în care am plâns de situaţia în care era pus copilul"
Judecătorii, ca și chirurgii, sunt insensibili, reci, clinici, atunci când trebuie să taie în carne vie pentru a curăța cancerele sociale. Sau, cel puțin asta e preconcepția despre ei. Vineri, la Cărturești Carusel, Avocatura.com a întâlnit o judecătoare sensibilă, a cărei forță e tocmai empatia.
21.05.2015 | Teodor BURNAR
Profesorul Volonciu şi nevoia de modele
Cine n-are bătrâni, să-şi verifice newsletter-ul. Miercuri, Facultatea de Drept din Bucureşti a găzduit o nouă întâlnire din seria Şuetelor sale Culturale, iar Avocatura.com a fost acolo - să-l asculte pe venerabilul Nicolae Volonciu.
03.04.2015 | Mihaela GÎDEI
Povestea lui Dragoș Cojocaru, avocatul care s-a înscris ilegal la Drept via "U" Cluj
Avocatul pensionar Dragoș Cojocaru din Cluj are o poveste de viață neobișnuită: acesta a fost înscris la Facultatea de Drept, chiar dacă un decret comunist arbitrar îi interzicea acest lucru. Ulterior, Cojocaru a devenit Decanul Baroului Brașov.
25.03.2015 | Teodor BURNAR
Mihai Voicu, polițistul care îi simpatizează pe avocați - PORTRET
Avocatura.com onorează, miercuri, Ziua Poliției Române, instituție ce reprezintă unul dintre pilonii fundamentali ai statului de drept, printr-un interviu cu cel care conduce destinele Poliției Capitalei, Comisarul Șef Mihai Voicu.
11.03.2015 | Teodor BURNAR
Ioan Chelaru, senatorul avocaților - PORTRET
O vizită la Parlament e întotdeauna prilej de reflecție. Generată nu de somptuozitatea decorurilor, și nici de maiestatea (megalomanică, ar spune unii) clădirii care găzduiește forul legislativ al României. Ci de puterea simbolului.
25.02.2015 | Teodor BURNAR
Florin Chilian, omul care le-a pus termopane avocaților - PORTRET
Florin Chilian e haunting. Vocea lui te urmărește. Și nici omul din spatele microfonului nu dezamăgește. Așteptăm să ne dea șprițul. Noi venim cu avocatele. Și nu strâmbe.
13.02.2015 | Teodor BURNAR
PORTRET - Gheorghe Piperea, people`s champion
Îmi place Gheorghe Piperea pentru că e o voce remarcabilă într-o masă relativ amorfă numită avocatură. Îmi place Gheorghe Piperea pentru că "iubește" să fie urât. Îmi place Gheorghe Piperea pentru că luptă cu tot ce are, nu doar contra clauzelor abuzive. Ci împotriva ipocriziei.
12.02.2015 | Teodor BURNAR
PORTRET - Mădălin Niculeasa, un avocat cu suflet
Pe Mădălin Niculeasa nu îl știam, dar l-am cunoscut săptămâna aceasta la biroul său din București, unde am vorbit despre avocatură și suflet. Două noțiuni care, dacă nu se exclud, nici nu sunt asociate prea des, pentru că nu se suprapun în mod obișnuit. Sau, cel puțin, așa suntem învățați să credem.
03.02.2015 | Teodor BURNAR
PORTRET - Traian Briciu, un avocat elegant
Pe Traian Briciu îl cunosc din primăvara anului trecut. A fost omul rațiunii și echilibrului într-unul dintre momentele mai tensionate ale carierei mele ca redactor-șef al Avocatura.com, când, la Congresul Avocaților 2014, și-a invitat colegii - aduși la paroxism de un pamflet al subsemnatului ce a făcut la rându-i carieră - la calm, moderație și toleranță.
13.01.2015 | Teodor BURNAR
Când Teo l-a întâlnit pe Tolo
De Cătălin Tolontan mă leagă, indirect, începuturile mele în presă. Era vara lui 2006, Campionatul Mondial de fotbal abia începuse, și un tânăr de 19 ani și ceva, cu multe vise, îi scria redactorului-șef de la Gazeta Sporturilor spunându-i că dacă Sven-Göran Eriksson, selecționerul Angliei, a pariat pe Theo Walcott (doar 17 ani la vremea respectivă), luându-l în Germania, atunci și Tolontan ar
03.12.2014 | Teodor BURNAR
Laura Andrei, o femeie care place inimii
"Une belle femme plaît aux yeux, une bonne femme plaît au coeur; l`une est un bijou, l`autre un trésor." A zis-o Napoleon, și se traduce așa: "O femeie frumoasă place ochilor, o femeie bună place inimii; una este o bijuterie, cealaltă este o comoară".
Pagina: 1 2 3 4

RECOMANDĂRI
Avocat
Gelu Gabriel Puscas
Avocat
Gabriel Grigoras
Avocat
Valentin Epure
Avocat
Carmen Nemes

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021