Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Interviuri
04.04.2017 | Melania MAHA
Inexistența cazierului nu te face mai curat! Avocatul Corina Floruț: "M-am săturat de oameni care se consideră izvor de înţelepciune, izvor de moralitate sau izvor de drept"
Implicată în problemele societăţii, atât ca om, dar şi ca reprezentant al justiţiei, avocatul Corina Floruţ a vorbit, pentru Avocatura.com, despre problemele reale cu care se confruntă persoanele private de libertate, dar și despre "moralitatea" pe care a întâlnit-o de-a lungul carierei sale. De asemenea, Corina crede că ceea ce funcționează într-o anumită situație, se poate să nu fie de folos în
22.03.2017 | Melania MAHA
Realitatea din instanțe - Avocatul Gheorghiţa Maxim: "Dacă eşti un avocat renumit, instanţa este mai atentă, nu-ţi contorizează timpul de pledoarie"
A fi cel mai bun într-un domeniul înseamnă a lăsa în urma ta ceva, a schimba lucrurile. Deşi este un profesionist desăvârşit pe anumite nişe ale dreptului, avocatei Gheorghiţa Maxim nu-i place să se laude. În cei 15 ani de avocatură a câştigat nenumărate procese, dar cel mai important, a reuşit în mai multe dosare să schimbe practica judiciară.
17.03.2017 | Avocatura.com
PRIMA IUBIRE nu se uită niciodată - Avocatul stagiar George Badiu: "Eu activez doar în domeniul Dreptului penal. A fost plăcerea mea din timpul facultății"
Fidel primei iubiri - Dreptul penal -, avocatul activează doar în acest domeniu. George este un tânăr ambițios care crede că dacă ești un avocat profesionist vei fi întotdeauna sus. Avocatul activează în cadrul societății de avocatură "Iordăchescu și Asociații". Profesorul lui preferat? Gheorghiță Mateuț.
16.03.2017 | Alexandra POPA
Judecătorul trebuie ajutat de avocat? - Avocatul Adrian Nănuț, despre pledoariile în fața instanțelor: "Avocatul trebuie să transmită instanței emoția pe care o găsește la clientul său"
Dacă ar da timpul înapoi nu ar schimba nimic, pentru că avocatura este profesia lui de suflet. Adrian Nănuț este membru în cadrul Baroului București și a intrat cu zece în avocatură. Avocatura.com a stat la o ceașcă de ceai cu Adrian care și-a amintit cu melancolie de primul său dosar din carieră. De asemenea, el crede că "succesul nu te ajută așa cum te ajută un eșec. Succesul îl savurezi, dar e
16.03.2017 | Avocatura.com
Avocatura, prea greu de profesat în România? - Avocatul Roxana Cremene: "Nu am rămas să profesez în România pentru că știam că va fi dificil să găsesc un cabinet de avocatură unde să îmi fac stagiatura"
Roxana Cremene a absolvit Dreptul la Cluj în 2007, iar în prezent profesează ca avocat în SUA. Roxana este membră a Baroului California. Avocatul recunoaște că drumul pe care l-a parcurs până să poată profesa avocatura în California a fost dificil. De asemenea, aceasta afirmă că nu crede că se va întoarce în România și că nu a rămas în țară pentru că a simțit că America îi va schimba viaț
09.03.2017 | Alexandra POPA
Mai bărbat(ă) decât mulți avocați de Penal - Gianina Cuc: "Am avut emoții când am fost prima dată la Înalta Curte. Dar după ce am stat 15 minute în sală, mi-am dat seama că nu trebuie să am niciun fel de emoție"
Gianina Cuc a intrat în avocatură în anul 2007. Deși după doi ani i-a trecut prin gând să se lase de profesie, o întâmplare a dat peste cap toate planurile ei de abandon. Din 2009 și până în prezent, avocatul a apărat inculpați celebri în instanțe (Cherecheș, Petru Toadere etc). Lumea bărbaților i se potrivește mănușă, iar arestările și audierile lungi par "floare la ureche" pentru femeia av
20.02.2017 | Alexandra POPA
EXAMENUL DE BAROU prin ochii avocatului Ana-Maria Udriște: "A fost o mega nebunie..." / "În afară de Drept penal și Procedură penală, examenul de Barou a fost întotdeauna o surpriză"
S-a pregătit intens pentru examenul de intrare în avocatură. Nu a existat o altă variantă profesională pentru Ana, de aceea, probabil, că toate au mers ca pe roate. În 2013 a absolvit Facultatea de Drept, iar în toamna aceluiași an a intrat la Barou și,în paralel la Master. Ne-a mărturisit că nu a învățat cuvânt cu cuvânt pentru niciun examen din viața ei și că niciodată nu a scris adagii în l
06.02.2017 | Alexandra POPA
Admiterea la BAROU - Un avocat stagiar «dă cărțile pe față»: "Examenul de admitere la Barou se trece cu Codurile!"
Admiterea în avocatură, pregătirea, grilele, tratatele, cât timp ai nevoie să înveți pentru a trece cu brio acest examen reprezintă subiecte pe care oricât de mult le-ai discuta, tot mai e ceva de zis. Și de unde să luăm aminte mai bine, dacă nu de la triumfători? Avocatul stagiar Răzvan Constantin a stat la povești cu Avocatura.com despre ce trebuie să înveți și care e cheia pentru a trece cu bin
27.01.2017 | Alexandra GORDEA
«Stagiarii au cuvântul!» - Oana Todeilă, TZA: "Avocații sunt de două feluri: cei care rezolvă probleme şi ceilalți" / "Mie mi se pare că dacă ai nevoie să te conving eu să fii avocat înseamnă că nu meriți"
Cunoașteți cu siguranță întrebarea aceea dificilă "unde te vezi peste 5 ani". Ei bine, Oana se vede tot la "Țuca Zbârcea & Asociații", doar că "într-un birou de Senior, și nu într-unul de Junior". Oana știe ce vrea. Și, totodată, Oana este conștientă că mai are multe de învățat. Fii ca Oana!
12.01.2017 | Nicoleta CRISTEA
Consecințele juridice ale etichetării sociale. O discuție cu avocatul Ana - Corina Săcrieru
Un subiect sensibil, dar totuși prea puțin abordat: etichetele sociale. Etichete sociale tot mai virulente în ultimul timp, care au ajuns în unele cazuri chiar să încalce viața privată a celor vizați. Or tocmai aceasta este tema discutată cu avocatul vrâncean Ana - Corina Săcrieru, care a explicat pentru Avocatura.com cât de real este acest fenomen și care ar putea fi consecințele juridice ale etichet
05.01.2017 | Melania MAHA
Adrian Ciurtin: "Revista Română de Consultanţă ne-a acordat premiul Financial Times-Innovative Lawyers pentru Casa de Avocatură a Anului în Domeniul Energiei"
Adrian Ciurtin, Managing Partner la "Ciurtin & Associates", a stat de vorbă cu Avocatura.com despre proiectele internaţionale în care a fost implicat anul trecut, dar şi despre inițiativele legislative dezvoltate pro-bono de-a lungul timpului. Avocatul ne-a mai dezvăluit cât de implicat este în procesul de mentorat, dar şi despre faptul că doreşte să dezvolte echipa la început de 2017.
08.12.2016 | Alexandra POPA
Experiența reușitei la INM - Daniel Carabulea: "Comisia vrea să vadă oameni normali, sinceri și care știu să își controleze emoțiile, pentru că profesia de magistrat exact asta presupune"
Pentru că, parcă, niciodată nu este prea mult atunci când vorbim despre examenul de intrare la INM, Daniel Carabulea, auditor de justiție, a dorit să împărtășească din experiența lui, numită "drumul spre INM". Cum s-a pregătit, ce cărți recomandă, ce a făcut în ziua de dinaintea primei probe și ce se întâmplă mai exact la proba interviului, aflăm în interviul de astăzi!
07.12.2016 | Alexandra GORDEA
GÂNDIRE DE STAGIAR - Oana Todeilă, "Țuca Zbârcea & Asociații": "Nu e cazul să ne luăm nasul la purtare din prima săptămână de stagiatură. Cred că e important să rămânem în continuare deschiși și, cumva, umili"
De un an de zile "crește" la "Țuca Zbârcea & Asociații". Dacă în anul II de facultate voia să fie procuror criminalist, astăzi primește laude pentru o tranzacție în care s-a implicat cu tot ce are ea mai bun: atenție, pregătire juridică și pasiune. Dar nimic nu i se urcă la cap. Știe că important este "să-ți știi valoarea, dar să-i lași pe alții să o observe".
24.11.2016 | Alexandra POPA
«Metamorfozele» lumii juridice - Ce ar schimba un avocat stagiar și un auditor de justiție la profesia aleasă
Dacă i-ați cunoaște pe Răzvan și Daniel, probabil că ați înțelege mai bine expresia: prieteni la cataramă. Unul avocat stagiar, altul auditor de justiție. Doi poli opuși, dar care în esență au același ideal: să fie demni, să nu aibă regrete și să devină profesioniși. Utopic sau nu, realizarea unui vis măreț începe cu pași mici. Răzvan și Daniel sunt precum «ultima țigară»: "Asta-i ult
11.11.2016 | Nicoleta CRISTEA
Drumul lung al timbrului de mediu. O discuţie cu avocatul vrâncean Mircea Lucian Ciobotaru
Avocatura.com a stat de vorbă cu avocatul vrâncean Mircea Lucian Ciobotaru referitor la un subiect încă "fierbinte" în România. Mai bine spus, o problemă care "a ars" la buzunar mulţi români: timbrul de mediu. De câteva luni, având în spate o decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, instanţele din ţară au dat înapoi în faţa acestei taxe. Însă, potrivit celor discutate cu avocatul vrânce
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 . . . 56

RECOMANDĂRI
Avocat
Manuela Iurascu
Avocat
Corina Radu
Avocat
Andreea Miclea
Avocat
Gelu Gabriel Puscas

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021