Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Interviuri
12.07.2017 | Melania MAHA
COLEGIALITATE PE MUCHIE DE CUȚIT - Avocatul Valentin Constantinof: "Avocaţii nu prea sunt luați în considerare, în sensul că magistraţii nu ne consideră colegi"
Se mai poate vorbi, referitor la justiţia din România, despre dreptate? Raportat la dreptate şi justiţie, avocatul Valentin Constantinof a vorbit despre modul de interpretare al instanţelor, care este din ce în ce mai formalist și îndepărtează, în realitate, dreptatea de justiţie. De asemenea, Valentin trage un semnal de alarmă în legătură cu magistrații care nu respectă avocații. Solidaritatea în
11.07.2017 | Alexandra POPA
EXAMENELE DE ADMITERE LA BAROU ȘI INM, PERFECTIBILE? - "Consider că metodele de testare pentru admiterea în profesie - Barou și INM - sunt «pentru unii mumă, pentru alții ciumă»"
Ne place când prin intermediul articolelor noastre persoane din diferte colțuri ale țării ne scriu. Așa l-am cunoscut pe Nicoale Șerban care a absolvit anul acesta Facultatea de Drept, Universitatea Oradea. Deși este a doua facultate absolvită, prima fiind Facultatea de Arhitectură și Construcții, specializarea Măsurători Terestre și Cadastru, a simțit nevoia de a cunoaște în amănunt domeniul juridi
05.07.2017 | Melania MAHA
Gelu Puşcaş, avocat specializat în Asociaţiile de Proprietari: "Legea falimentului personal a scăpat din vedere cota de «întreținere» și rolul acesteia în plata facturilor, deşi mi-am răcit gura de vreun an de zile pe acest lucru"
Avocatul Gelu Puşcaş, specializat în asociaţiile de proprietari, a stat de vorbă cu Avocatura.com, despre haosul creat de noile proiecte de lege, care ar putea duce la destabilizarea liniştii proprietarilor. De asemenea, legea falimentului personal ar putea afecta grav şi asociaţiile de proprietari.
05.07.2017 | Alexandra POPA
LA MODĂ ADMITEREA 2în1 - Mircea Obreja: "Probabil cauza pentru care un student ia decizia de a susține cele două examene - INM și Barou - este nehotărârea!"
Mircea Obreja este absolvent al Facultății de Drept, Universitatea București, și anul acesta va susține examenul de admitere în avocatură. Își dorește foarte mult să treacă de acest examen cu succes, dar consideră că "dacă ai picat o dată la Barou, mai încerci încă o dată... poate iese! Dar dacă nu iei și nu iei, nu trebuie să disperi că nu reușești". Cum sesiunea a trecut, licența la fel,
27.06.2017 | Alexandra POPA
Studenții și avocatura - Avocatul DANIELA MEROIU: "Meseria se fură, dar pasiunea pentru avocatură este un «must-have»"
Daniela a absolvit facultatea de Drept în anul 1996. După o pauză de câțiva ani și-a dat seama că avocatura este ceea ce o definește din punct de vedere profesional. Este un om împlinit și își iubește enorm familia, dar și profesia, de aceea între birou și casă există un echilibru aproape perfect. De asemenea, Daniela este foarte apropiată de studenți și de curând a devenit partener ELSA. Avocat
13.06.2017 | Melania MAHA
NEDREPTATEA DIN INSTANȚE - Avocatul Corina Floruț: "Cu privire la persoanele condamnate pe nedrept şi la superficialitatea, indolenţa şi răutatea oamenilor, pot spune doar atât: «Cu Dumnezeu nu te joci, deoarece cu Dumnezeu se termină șmecheria»"
Pasiunea pentru scris şi citit, dar şi experienţele pe care le-a acumulat până în prezent, au făcut-o pe avocata Corina Floruţ să se gândescă tot mai des la lansarea unei cărţi. Despre acest proiect, dar şi despre şansa de reintragrare a deţinuţilor în societatea românească a vorbit Corina, într-un interviu special pentru Avocatura.com.
08.06.2017 | Alexandra POPA
Lipsa avocaților din mediul academic - Avocatul CRISTINA MITU: "Avocații sunt o specie de oameni foarte ocupată. Și sunt greu de urnit. Dar și când îi urnești..."
Cristina Mitu este un avocat cu o voce blândă și un chip atât de frumos pe cât este și sufletul ei, atât cât l-am descoperit noi în timpul interviului. Este un avocat care privește întotdeauna partea plină a paharului, dar în același timp este ferm și corect. Consideră că nu poți face consultanță fără să faci litigii ("pentru că toată lumea ar vrea să stea la birou și să fie bine, nu?!").
25.05.2017 | Alexandra POPA
Avocatul și lampa lui Alladin - Adrian Nănuț: "Mi-aș dori să aduc toate instanțele din București în același loc. Ar trebui să fie o construcție cam cât Casa Poporului!"
Și avocații au dorințele lor. Pus în mijlocul unui «joc» marca Avocatura.com, avocatul Adrian Nănuț și-a spus marele lui vis: să fie toate instanțele într-un singur loc, pentru că-i foarte greu "să alergi de la o instanță la alta". Interviul ne-a purtat și prin momente culminante din viața de profesionist, atunci când un dosar pe Dreptul familiei l-a încărcat emoțional, deși rezultatul a fost
24.05.2017 | Alexandra GORDEA
CU CĂRȚILE PE FAȚĂ - Tiberius Istocescu și Mihaela Vintilă: "Onorariile avocaților sunt mult prea mari" / "Ar trebui ca serviciile juridice să fie mai accesibile, dar nu se prea poate pentru că includ costuri care băltesc din alte motive"
Reținuți, dârzi în convingerile lor și cu privire la ceea ce sunt capabili, cei doi avocați fondatori de la "Istocescu et Vintilă" au "pledat" cu cărțile pe față. Nu s-au sfiit să spună lucrurile pe care mulți le ascund sub "preșul" scump de la intrarea în societate.
23.05.2017 | Melania MAHA
Corectitudinea față de client n-a murit - Avocatul Varujan Udrea: "Noi îi spunem clientului ce șanse reale are chiar de la început și nu îi creăm speranțe deșarte și false iluzii, doar pentru a porni un proces și a încasa un onorariu"
Pasionat de avocatură! Deși la un moment dat și-a dorit să devină medic, Varujan Udrea nu regretă nicio clipă că a ales Facultatea de Drept și consideră că avocatura i se potrivește mult mai bine presonalității sale. Avocatul a vorbit, într-un interviu, pentru Avocatura.com, despre ce semnificație are profesia de avocat pentru el, dar și cât de importante sunt valorile profesiei.
10.05.2017 | Alexandra POPA
Mai bun Dreptul la stat? - Avocatul Cristina Michinici: "Cred că și la facultățile de stat există studenți prost pregătiți, care nu învață sau care nu își dau interesul. Aşa cum şi la facultățile private există studenți foarte studioși și conștiincioși"
Cunoscută pentru "onorariile la vedere", Cristina Michinici, a stat de vorbă cu Avocatura.com despre cariera de avocat, începuturile profesiei și despre veșnica separare a absolvenților de facultate privată și stat. Cristina se declară o fericită care a primit darul de a nu simți diferențierile apărute în urma unei aplicări la un post râvnit într-o casă de avocatură, datorită mamei ei, tot avocat
27.04.2017 | Melania MAHA
Avocații, arătați cu degetul când pierd un proces - Avocatul Gheorghița Maxim: "O persoană, dacă pierde un proces, nu-l va găsi niciodată vinovat pe magistrat, ci pe avocat. El este cel care nu a găsit cea mai bună soluţie"
Există avocaţi care au încredere în justiţia din România! Avocatul Gheorghiţa Maxim consideră că justiţia este pe un drum ascendent, chiar dacă, din păcate, este umbrit de lucruri auxiliare, care nu ţin neapărat de cei care pun în practică actul de justiţie. Avocatura.com a vorbit cu Gheorghiţa Maxim despre parcursul în avocatură, dar şi despre atuurile stagiarilor.
21.04.2017 | Alexandra POPA
Fața mai puțin "blândă" a avocaturii - Avocatul Remus Burciu, consilier Consiliul de Administrație CAA: "Nu poți să ceri fără să fi dat. Împrejurarea că ani de zile nu ai avut nevoie și nu ai cerut nimic sistemului nu te obligă la pasivitate"
Odată ș-odată trebuia să ne treacă pragul redacției și un avocat care știe și poate explica clar cum stau lucrurile în lumea mai puțin "plăcută" a avocaturii: alegeri, asigurări, implicarea avocaților în viața administrativă a profesiei. Avocatul Remus Burciu, totodată consilier în cadrul Consiliului de Administrație al Filialei București - Ilfov a CAA, se pregătește pentru Adunarea generală
11.04.2017 | Melania MAHA
"HANDICAPUL" STAGIARILOR - Avocatul Corina-Ruxandra Popescu: "A fost foarte greu pentru mine să găsesc stagiari buni şi implicaţi. Lipsul cel mai mare vine din facultate, unde şi acolo a scăzut nivelul, din păcate"
Profesionist desăvârşit, avocatul Corina - Ruxandra Popescu pune accent pe seriozitate şi calitate în ceea ce priveşte dosarele în care se implică. Avocatura.com a stat de vorbă cu aceasta şi a aflat de ce a ales avocatura şi care sunt problemele din această profesie.
05.04.2017 | Alexandra POPA
FAMILIA, centrul Universului pentru un avocat de succes! - Ciprian Motorga: "Nu te poți considera un avocat de succes atunci când n-ai reușit până la vârsta de 35 - 40 de ani să-ți întemeiezi o familie"
Ciprian Motorga este avocat în cadrul Baroului București și Partener Coordonator al SCA "Motorga, Cănureci și Asociații". Este un avocat, care deși este tânăr, a gestionat cazuri foarte complexe. Avocatura.com a stat la un ceai cu Ciprian și a aflat care sunt piedicile pe care le întâmpină avocații în cazurile de malpraxis, și nu numai, cât de importanți sunt banii în alegerea carierei și cât de
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 . . . 56

RECOMANDĂRI
Avocat
Carmen Nemes
Avocat
Mihaela Dobre
Avocat
Gabriel Grigoras
Avocat
Gelu Gabriel Puscas

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020