Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Interviuri
28.11.2017 | Alexandra POPA
Când ajungi coleg la 24 de ani cu foștii tăi profesori de la Drept - Radu Togan: "Sunt pus în situația în care foștii mei profesori, actualii mei colegi, să îmi ceară opinia, nu pentru a mă nota, cum era în facultate"
Radu este în anul II la Institutul Național al Magistraturii și, în același timp, predă seminarul de Drepturi reale. Deși a ajuns de cealaltă parte a catedrei, nu și-a luat nasul la purtare și consideră că: "Simplul fapt că am ajuns de cealaltă parte a catedrei nu înseamnă că dețin adevărul absolut". Ce i se pare cel mai ciudat, și încă nu s-a obișnuit cu ideea, este faptul că foștii săi pro
28.11.2017 | Alexandra GORDEA
Parteneriate care fac BINE avocaturii - Avocatul Adrian Ciurtin, "ECOVIS CIURTIN & Asociații": "Noi, ca avocați sau ca fiscaliști, nu avem alt scop profesional de a merge dimineața la serviciu decât acela dat de către clienții noștri"
Am vrut să stăm de vorbă cu Adrian Ciurtin despre cel mai nou proiect al firmei pe care o coordonează de aproape 15 ani: asocierea cu firma internațională de consultanță ECOVIS. Așadar, "ECOVIS CIURTIN și Asociații" reprezintă o etapă firească în dezvoltarea unei societăți de avocatură care deține un portofoliu divers și internațional, o firmă ce știe că fără servicii integrate este mai greu
21.11.2017 | Alexandra POPA
INM pregătește profesioniști, nu "spală creiere" - Eugen Corcodel: "Cu siguranță că, imediat după ce a terminat pregătirea, un auditor de justiție va fi pregătit și capabil să conducă o ședință de judecată singur!"
Eugen a dat și anul trecut la INM, dar nu a reușit să treacă de proba interviului. Anul acesta a fost mai hotărât, mai conștient, iar visul i s-a îndeplinit, intrând la Institut fără probleme. Ce îl recomandă ca un viitor magistrat bun? Ambiția, perseverența și echilibrul.
14.11.2017 | Alexandra POPA
Frica unui viitor judecător - Radu Togan: "Ideea primei ședințe în care mă voi vedea cu o sală plină în față, mă sperie, trebuie să recunosc!"
Chiar de ziua INM-ului ne-am întâlnit cu Radu, imediat ce terminase seminarul la Drept Civil pe care îl susține la Facultatea de Drept, Universitatea București. Auditor de justiție, viitor judecător, avocat suspendat și doctorand, ai putea să te întrebi când are timp să doarmă și să mănânce. Radu ne-a povestit de ce a ales magistratura, deși luase și examenul la Barou, cum a fost primul an la INM
07.11.2017 | Alexandra GORDEA
Avocatul Magda Volonciu, despre ce-i displace la avocatură: "Nu-mi place «să-mi ridic poalele-n instanță». Sistemul acesta de mahala nu este pentru această profesie"
Cei care o cunosc fie ca dascăl, fie în calitate de coleg, știu că Magda Volonciu este un om puternic și mereu cu replicile la el. Nimeni nu ar crede că poate există momente când aceasta are emoții în instanță. Dar, iată, că fiecare profesionist are "micile lui secrete". Despre acestea și despre viitorul în Dreptul muncii, a discutat avocatul Magda Volonciu, într-un interviu exclusiv Avocatura.com.
26.10.2017 | Alexandra GORDEA
Avocatul Dan Chertes, Baroul Cluj, profesionistul cu prea mult "tupeu" - Cel mai bun sfat primit în profesie: "Taie chitanță!"
Este unul dintre cei mai aprigi critici ai UNBR-ului. Și cu toate acestea, este mereu prezent la toate conferințele / congresele profesionale și chiar a cutezat să-i ia un interviu președintelui Gheorghe Florea. Un astfel de "personaj" trebuia să treacă și prin filele Avocatura.com. Avocatul Dan Sebastian Chertes, "părintele" Avocatura Altfel, a acceptat provocarea Avocatura.com de "a fi", pentru o zi, preș
19.10.2017 | Alexandra POPA
DIN CULISELE AVOCATURII DE BUSINESS - Oana DINU: "În corporațiile avocaturii lucrurile se întâmplă la foc automat, se pune accent pe cantitate, nu pe calitate" / "Programul este dur. Lucrezi mult pentru banii pe care îi câștigi"
Oana Dinu este avocat în cadrul Baroului București și, deși în curând va fi mămică, nu își va pune pe pauză cariera. Își dorește să fie o mamă-avocat cu normă întreagă. Avocatura.com a discutat cu Oana despre subiecte precum examenul de admitere în profesie, pregătirea acestuia, startul în avocatură și planurile de viitor.
06.10.2017 | Alexandra POPA
PRO bono sau CONTRA? Avocatul Cristina Michinici: "Noi ne câștigăm banii, în proporție de 90%, din cuvinte, din ceea ce spunem și de ce să nu putem spune și gratuit acele cuvinte?"
Cristina este adepta cazurilor pro bono, nu numai în avocatură, ci și în viața de zi cu zi. Ajută oamenii cu probleme reale atunci când este solicitată și consideră că darul care i-a fost dat, de a deveni avocat, ar trebui să îl împartă și cu ceilalți. Întrebată cât de calitativă mai este astăzi avocatura, aceasta a răspuns: "Nu am un răspuns clar cu privire la această întrebare, dar nu cred
03.10.2017 | Alexandra POPA
Dreptul penal poate da coșmaruri tinerilor avocați - Oana DINU: "Când mi-am dat seama că trebuie să pledez într-un dosar penal nu am putut să dorm două nopți"
Oana face parte dintre avocații care au absolvit o facultate privată și care au intrat din prima la Barou. A învățat, a fost serioasă, s-a autoeducat încă din facultate. Stagiatura a fost o perioadă haotică, neavând maestru a muncit zile-n șir pentru dosarele ce îi erau distribuite fără să primească ajutor. Nu știe ce să facă în afară de avocatură, mărturisindu-ne că: "Dacă mi-ai lua avocat
29.09.2017 | Alexandra POPA
Ce SĂ NU FACI atunci când ești stagiar - Avocatul Marius Cătălin Preduț: "Stagiarii nu trebuie să facă puțin și să aibă concluzii multe"
Întodeauna mi-am imaginat avocatul ca fiind un bărbat boem cu mustață și fumând din pipă. Așa că atunci când l-am întâlnit pe Marius Cătălin Preduț am realizat că imaginea pe care mi-o creasem în copilărie există. Pasionat fără margini de Dreptul muncii și "militant" al cabinetelor individuale, Marius a realizat, într-o banală zi când lua prânzul la cantina de la Drept, că nu ar putea profe
15.09.2017 | Alexandra POPA
Un avocat stagiar admis la Barou în primii 20, ADEVĂRUL despre Dreptul Penal: "Este o aparență că este mai important Penalul, mai spectaculos... Că asta prinde mai tare"
Anda se află în primii 20 de admiși la examenul de admitere în avocatură. Aceasta a obținut 87 de puncte. Întrebată care sunt părțile bune, dar și părțile rele ale avocaturii, aceasta crede că una dintre părțile bune este satisfacția câștigării unui proces, iar părțile rele ar fi programul și volumul de muncă.
31.08.2017 | Alexandra GORDEA
De ce sunt buni stagiarii în avocatură și ce-i "strică" în timp? - Avocatul Romeo Cosma, fondatorul Avocatura.com: "Clienții vin la avocați atunci când au probleme. Iar în viață, problemele maturizează"
Nu mai este pentru nimeni nicio surpriză faptul că mentoratul (în orice domeniu) este pe cale de dispariție. Iar acest lucru va avea consecințe pe termen lung. Și nu vor fi deloc pozitive, ba dimpotrivă! Dar mai sunt câțiva profesioniști care-și pot lua din timpul lor pentru a-i sprijini pe alții, pentru a le observa și îndruma pașii. Mentorul de azi poate crea lumea profesională de mâine.
30.08.2017 | Alexandra POPA
Ce spun judecătorii despre vârsta minimă de admitere la INM? "Un stagiu prelungit de 4 ani ar fi soluția: primul an de formare teoretică la Institut sau poate mai mult, după care formare practică"
Propunerea MJ ca la admiterea de la INM să poată candida doar persoane cu vârsta minimă de 30 de ani și cel puțin 5 ani vechime în alte profesii juridice nu este pe placul multora. Studenții sunt revoltați, dar și unii magistrați. O tânără judecătoare nu contrazice cu totul propunerea, dar nu consideră că aceasta este cea mai bună soluție, pentru că după 30 de ani interesul pentru a o lua de la c
16.08.2017 | Alexandra POPA
Muzica și avocatura fac casă bună împreună! Avocatul-rocker, Cătălin Boltașu: "Cei de la firmă știu care sunt preocupările mele în afara avocaturii, încerc să nu încurc lucrurile, pentru că nu e ok pentru niciun angajator"
Deși până în prezent cunoșteam doar magistratul-rocker - Cristi Danileț -, iată că pe piața românească și-a făcut apariția și avocatul-rocker. Cătălin Boltașu este avocat în cadrul Baroului București și, de asemenea, este liderul și chitaristul formației de rock alternativ Jinky Von D`Ers. Talentatul Cătălin susține că cele două pasiuni merg foarte bine împreună, iar avocatura îi este d
18.07.2017 | Alexandra POPA
Un interviu de 10, cu o absolventă de 10! Andreea Călin: "Nu funcționez după ideea de model. Riști să te pierzi pe tine încercând să fii ca alții"
Andreea Călin este candidata perfectă la Drept: și deșteaptă, și frumoasă. Deși are o vârstă fragedă, Andreea este o persoană matură cu care ai ce discuta cât este ziua de lungă. Îi place "din cale-afară" Dostoievski și nu știe ce facultate ar fi urmat dacă Dreptul nu ar fi existat. "Colac peste pupăză" a luat 10 la Bac și a terminat clasa a XII-a cu media 10. Ce liceu a absolvit? Cum, nu știa
Pagina: 1 2 3 4 5 6 . . . 56

RECOMANDĂRI
Avocat
Mihaela Dobre
Avocat
Corina Radu
Avocat
Carmen Nemes
Avocat
Gelu Gabriel Puscas

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021