Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Cautare dupa "avocaturacom"
02.04.2018 | Alexandra GORDEA
Viața (juridică) bate filmul! Consemnări din sala de judecată - Dosar Bîrsan, ÎCCJ: "Procurorul este «un dobitoc, un amețit» / «Dar condamnă-mă odată și lasă-mă în pace!»" (vorbe de inculpat, fost magistrat)
"Nu mai face ceea ce făceai. Ia o pauză și lămurește-te ce funcționează și ce nu. Definiția nebuniei este să faci mereu același lucru, așteptând rezultate diferite." (Robert Kiyosaki)
15.02.2018 | Avocatura.com
SFATUL EXPERTULUI: Interpretarea legilor - scurt compendiu
Avocatul Igor Lăcătuș, din cadrul Baroului Timiș, realizează, exclusiv pentru Avocatura.com, o analiză a principalelor reguli de adoptare și interpretare a legilor specifice sistemului de Drept common-law. Multe dintre aceste reguli de tehnică legislativă și de hermeneutică juridică (a jurisprudenței) sunt
14.02.2018 | Alexandra GORDEA
CALITĂȚILE UNUI AVOCAT DE PENAL - Ciprian Motorga, partener coordonator "Motorga, Cănureci și Asociații": "Un avocat penalist nu trebuie să ia niciodată de bun ce scrie în dosarul realizat de organele de urmărire penală"
Unii aleg Dreptul penal pentru că este mai antrenant, mai dinamic. Puțini știu însă ce tip de muncă implică avocatura de Penal. Dar, cu siguranță și mai puțini sunt cei care aleg acest drum datorită unor cuvinte din Biblie: "Deschide gura ta pentru cel mut și pentru pricina tuturor părăsiților. Deschide
23.01.2018 | Alexandra GORDEA
Costumul IDEAL pentru un avocat - Matei și Alex, SARTO bespoke: "Un costum rezistent, care să țină la terfeleală, să nu se șifoneze, să respire" / "Un costum cu trei fețe. Și cu buzunare adânci. Un costum versatil"
Ne-am îmbrăcat (cât am putut noi de) frumos și le-am făcut o vizită băieților care se poartă (cu adevărat) elegant din spatele business-ului SARTO bespoke. Matei și Alex sunt doi antreprenori tineri care lucrează cu două societăți de avocatură, dar care îmbracă mulți avocați de pe piața româneasc
18.01.2018 | Avocatura.com
ARTICOL DE SPECIALITATE - Victima în procesul penal
Că tot s-a discutat intens în ultima perioadă despre persoane vătămate (victime), urmare a săvârșirii unor fapte de natură penală, unele foarte grave, mi-am readus aminte despre o întâlnire (parcă de prin anul 2012) la o masă rotundă, la care am prezentat participanților o serie de propuneri de îmbună
16.01.2018 | Alexandra GORDEA
Viață de avocat pe cont propriu - Raluca Diana Mitu: "Când lucram în companie și eram mai mulți colegi, știi cum se spune «doi juriști, trei păreri»... Mie personal îmi lipsește input-ul celorlalți"
Printr-un joc al hazardului, Raluca a decis să pornească pe cont propriu, având astfel șansa de a-și vedea visul cu ochii: propriul cabinet de avocatură. Știe că drumul nu va fi ușor, dar nici bătută nu se dă cu una, cu două. Iubește adrenalina și diversitatea la profesia ei, dar este dezamăgită de "co
12.01.2018 | Alexandra GORDEA
Adrian Ciurtin, avocatul mișto în realitate: "Nu mă pune să număr bani, dar pune-mă să cresc echipe!" / "I-aș oferi personajului numit «avocat» un rol cu mai mult suflet"
Până să ne cunoaștem personal, nu mi-a plăcut Adrian Ciurtin. Nu îi înțelegeam dorința de a primi totul dinainte, de a tehnoredacta răspunsurile și așa mai departe. Mi-am spus: "Super! Încă un avocat care vrea interviu fără să fie interviu!...".
13.12.2017 | Alexandra GORDEA
Adevărul din spatele "ușilor de lux" ale caselor mari de avocatură - Gabriela Petrea: "În cadrul caselor de avocatură am învățat ce fel de om NU vreau să fiu și ce fel de viață NU îmi doresc să am"
Pe cât de elegantă, scumpă, profesionistă, dinamică, pare viața în casele mari de avocatură, pe atât de dure și nu prea plăcute pot fi lecțiile învățate acolo. De la "bossulici" frustrați, la colegi inumani, de la 12 ore de muncă pe zi, la cuvinte denigratoare... Până la urmă, fiecare realitate are
07.12.2017 | Alexandra GORDEA
Lecție de reușită în avocatură, la doar 30 de ani - Avocatul Raluca Diana Mitu: "Îmi văd dosarele precum copiii mei, și atunci investesc energie, resurse. Sunt pasionată de ceea ce fac și satisfacția este pe măsură"
Pe Raluca mi-am propus să o descos în cadrul unui interviu în ziua când și-a anunțat pe profilul de Facebook lansarea propriului cabinet de avocatură: Mitu Law. Foste colege de facultate, m-am bucurat să văd un tânăr avocat ce are curajul, în zilele noastre, în care mulți preferă stabilitatea și confort
04.12.2017 | Alexandra GORDEA
VIITORUL AVOCATURII PRIN OCHII ANTREPRENORULUI DE IT - Silviu Răcuciu, Euro-Testing Software Solutions: "Marea parte a serviciilor, și nu va face abstracție nici avocatura, va deveni digitală. Vei apela la un avocat foarte simplu, pe internet, printr-un sistem expert"
Silviu Răcuciu este antreprenorul de IT echilibrat și conectat la fiecare pas pe care-l face lumea înconjurătoare. În anul 2005, după ce a învățat tot ceea ce a putut din școala multinațională numită Connex, a înființat, împreună cu un coleg, actuala firmă Euro-Testing Software Solutions. Pentru el, v
28.11.2017 | Alexandra GORDEA
Parteneriate care fac BINE avocaturii - Avocatul Adrian Ciurtin, "ECOVIS CIURTIN & Asociații": "Noi, ca avocați sau ca fiscaliști, nu avem alt scop profesional de a merge dimineața la serviciu decât acela dat de către clienții noștri"
Am vrut să stăm de vorbă cu Adrian Ciurtin despre cel mai nou proiect al firmei pe care o coordonează de aproape 15 ani: asocierea cu firma internațională de consultanță ECOVIS. Așadar, "ECOVIS CIURTIN și Asociații" reprezintă o etapă firească în dezvoltarea unei societăți de avocatură care deține un
24.11.2017 | Alexandra GORDEA
Care sunt cele mai ascunse FRICI ale avocaților?
Unele dintre ele ne-au fost mărturisite chiar de către ei. Pe altele le-am intuit din cadrul interviurilor, al evenimentelor la care am fost sau din discuții informale. Oricum ar fi, se pare că cel mai mare dușman al omului, frica, nu-i iartă nici pe avocați.
Pagina: 1 2 3 4 5 . . . 31

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020