Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Cautare dupa "Avocatul Secret"
15.05.2015 | Avocatul Secret
Avocatul Secret, S2 E10: "Dacă judecătorii nu citesc și alte lucruri decât Drept, ca să înțeleagă miza socială a hotărârilor pe care le iau, România nu are nici un viitor"
Este categorică exprimarea pe care eu am făcut-o în episodul anterior, şi exagerată. Bineînţeles că în rândul judecătorilor există şi persoane şi practicieni care nu sunt aşa, care au gradul de evoluţie intelectual necesar în aşa fel încât să înţeleagă ceea ce practică. Sunt suficient de bine f
11.05.2015 | Avocatul Secret
Avocatul Secret, S2 E09: "Ne lipsesc judecătorii intelectuali. Avem doar aplicatori de legi pe care nu le înţeleg"
Întrebarea pe care ţi-o pui este: "Cum sunt judecătorii?". Sună foarte profund şi oarecum şi mistic, să pătrunzi în străfundurile gândirii unui judecător. Eu cred că statutul şi poziţia în general a judecătorilor au fost permanent aceleaşi. Judecătorii sunt prizonierii timpului în care îşi exercit
30.03.2015 | Avocatul Secret
Avocatul Secret, S2 E07: "S-au comis atâtea infracțiuni în România, încât e imposibil să fie cercetate toate"
Eu zic că am vorbit destul despre procurori. Să vorbim despre judecători în actualul context.
18.03.2015 | Avocatul Secret
Avocatul Secret, S2 E06: "Societatea vrea inculpare, nu adevăr. Pedeapsă, nu reeducare"
Entuziasmul popular față de lucrurile la care asistăm zilele acestea nu este unul de suprafață. Și noi, avocații, suntem entuziasmați. Și judecătorii sunt entuziasmați. Și procurorii, și vânzătoarea de la alimentară este entuziasmată. Toți suntem entuziasmați - pentru că în realitate eu cred că to
06.03.2015 | Avocatul Secret
Avocatul Secret, S2 E05: "În actualul sistem de Drept, avocatul are atâtea drepturi și atâta putere, câte vrea să îi dea judecătorul"
Vă spuneam în episodul anterior că avocații nici nu contează în ecuația actuală. Că există un risc. Nu înseamnă că lucrurile sunt obligatorii să se întâmple așa. Dar acest risc există. Soluția ar fi să existe temperație, moderație din partea procurorilor și, odată declanșat procesul, să nu-și
01.03.2015 | Avocatul Secret
Avocatul Secret, S2 E04: "Procurorii au știut dintotdeauna câtă corupție este. Au știut când se luau banii cu geanta, chiar la momentul respectiv. Dar au stat în inactivitate"
Avocatul Secret revine cu un mărțișor, după o pauză de meditație pe care i-au impus-o evoluțiile de pe scena noastră publică.
12.01.2015 | Avocatul Secret
Avocatul Secret, S2 E03: "Am cunoscut procurori, din cadrul DNA, care sufereau când realizau câtă corupție există în România"
Numărul procurorilor corupți, care apără infractorii, este extrem de mic. Prin numărul lor şi prin modalitatea în care se manifestă, ei nu pot reprezenta o caracteristică a sistemului. Marea majoritate a procurorilor sunt cei care îşi iubesc profesia, sunt cei care trăiesc drame de ordin moral atunci când
07.01.2015 | Avocatul Secret
Avocatul Secret, S2 E02: Avem procurori care sprijină activ, și adesea determină, evoluția infracțională a unui individ
Ca jurist, eu am practicat doar avocatura. Nu am lucrat niciodată ca procuror, nu am fost niciodată judecător. Pot să vorbesc despre judecători și procurori, doar din perspectiva omului care le-a perceput munca. Nu din perspectiva celui care știe ce înseamnă munca de procuror și judecător, munca de zi cu zi.
04.12.2014 | Avocatul Secret
Avocatul Secret deschide Sezonul 2: "Impresii de la întâlnirea de 20 de ani a promoției `94 a Facultății de Drept. Și un gând despre judecători"
Printr-un concurs de împrejurări, am participat recent la întâlnirea de 20 de ani a promoției anului 1994, a Facultății de Drept a Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Nu am terminat acolo, dar sunt licențiat în Drept la această Universitate. Și, pe mine, de Iași mă leagă amintirile perioadei
1

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020