Avocatura Com
Cosma & Asociații
Rating clienți: 10,00
Review-uri: 1

32.900 vizitatori45.996 afisari
TOP SPECIALIZĂRI
Real Estate
2
Consultanță comercială
1
Dreptul Familiei
1

REALIZĂRI

Limbi străine
5
Organizații
1
Specializări
Review-uri
Encescu a scris în data de 2018-11-29: L-am cunoscut pe Romeo Cosma intr-o conjunctura deloc placuta,pe care nu I-as dorio nimanui. In situatii deosebit de grele ai posibilitatea sa cunosti persoanele in profunzimea lor si din aceasta perspectiva pot spune cu certitudine ca ,pentru mine,faptul ca l-am cunoscut pe Romeo Cosma a constituit si constituie un real castig.De fiecare data discutiile cu el au costituit o adevarata placere petru ca dispune de un vast bagaj de cunostinte si un discernamant demn de apreciat. Modestia cu care a fost inzestrat nativ, potenteaza cunostintele sale,nu numai in sfera juridica ,dar si pe cele de cultura universala. Este o persoana constanta in comportament si acest lucru m-a facut sa-I acord increderea mea,fara rezerve. Cred ca un astfel de om poate constitui un adevarat model pentru cei care stau in preajma sa.
Profesionalism
Rezultate
Onorariu
Încredere
Comunicare

 

Despre Cosma si Asociatii:


Istoria casei de avocatura "Cosma si Asociatii" are ca punct de referinta anul 1997, cand av. Romeo Daniel Cosma, membru al Baroului Galati, pune bazele Cabinetului Individual de Avocat Cosma, care cunoaste in anii urmatori o dezvoltare impresionanta, ajungand ca la inceputul anului 2000 sa se transforme in Societatea civila de avocati "Cosma si Asociatii".

Profesionalismul, experienta precum si conduita profesionala ireprosabila constituie pentru S.C.A. "Cosma si Asociatii" argumente pentru a fi considerata o respectabila casa de avocatura din mediul de afaceri romanesc. Consolidarea societatii pe piata romaneasca de avocatura se produce la inceputul anului 2006, atunci cand are loc deschiderea sediului din Bucuresti. Aceasta miscare are ca urmare imediata intarirea pozitiei pe piata, confirmarea profesionalismului precum si cresterea numarului de avocati.

In vara anului 2012 a fost deschis un birou in Constanta si astfel, de atunci, SCA "Cosma si Asociatii" isi desfasoara activitatea in Bucuresti, Galati si Constanta. De coordonarea activitatii sunt responsabili av. Deleanu Mihai pentru biroul din Galati, av. Dana Pana pentru biroul din Constanta si av. Cosma Romeo Daniel pentru biroul din Bucuresti al SCA "Cosma si Asociatii"

Cine sunt:

Extrem de discreti si de loiali au dezvoltat relatii perene cu clientii lor.

Principiul care le-a sustinut activitatea de-a lungul timpului a fost acordarea celor mai bune servicii juridice clientilor, cu maxima operativitate, in cadrul unei relatii solide avand la baza profesionalismul, increderea si respectul reciproc.
Individualizarea serviciilor oferite in functie de fiecare client in parte, de nevoile activitatii acestuia, precum si o mare flexibilitate a ofertei in functie de fiecare proiect in parte au fost de natura sa aduca satisfactie clientilor si sa conduca la o permanenta crestere a activitatii dar si a prestigiului profesional.

Clientii SCA "Cosma si Asociatii" au apreciat in principal:

- O foarte buna cunoastere a legislatiei si practicii autohtone;
- O specializare a avocatilor pe domenii;
- O excelenta reputatie profesionala pe piata serviciilor juridice si in relatia cu autoritatile publice. 

Obiective:

Pentru a deveni prima alegere atunci cand clientii au nevoie de o societate de avocatura, SCA "Cosma si Asociatii" si-a impus urmatoarele exigente:

- Cultivarea discretiei si mentinerea loialitatii in relatiile cu clientii actuali;
- O crestere realista si sanatoasa a firmei prin calitatea serviciilor prestate;
- Consolidarea portofoliului de clienti si de proiecte;
- Sustinerea pregatirii profesionale continue a echipei de avocati;
- Mentinerea competitivitatii profesionale pentru avocati ca unic criteriu al desfasurarii activitatii in cadrul SCA "Cosma si Asociatii".

Valori:

Pentru "Cosma si Asociatii", profesionalismul reprezinta principala valoare. In opinia SCA "Cosma si Asociatii"  profesionalismul in avocatura este caracterizat prin consecventa exigentei profesionale, stabilitatea comportamentala si perenitatea valorilor.

Conduita profesionala discreta si loialitatea fata de client reprezinta expresii ale profesionalismului in avocatura iar perenitatea relatiilor cu clientii constituie principala recomandare profesionala.

Esenta valorilor pentru SCA "Cosma si Asociatii" consista in principiile pe care le pretuiesc si in care au investit timp, energie si resurse pentru a le identifica, apara si promova:

- discretie si loialitate: activitatea  profesionala a avocatilor din cadrul SCA "Cosma si Asociatii apartine clientului. Numai clientul poate populariza implicarea acestora;

- eficienta si promptitudine: sfaturile juridice sunt utile clientilor doar daca sunt furnizate in cel mai scurt timp si din acest motiv avocatii de la SCA "Cosma si Asociatii" garanteaza reactii prompte la solicitarile primite;

- ambitie si devotament: avocatii de la SCA "Cosma si Asociatii" nu cred in solutiile temporare. Este esential pentru mandria profesionala si credibilitatea acestora sa desfasoare o activitate competenta. In confruntarile profesionale isi verifica competenta iar victoriile acestora reprezinta masura competentei avocatilor din cadrul SCA "Cosma si Asociatii" ;

- respect si cooperare: avocatii de la SCA "Cosma si Asociatii" se identifica cu problemele clientilor. Avocatii colaboreaza in vederea indeplinirii cu succes a obiectivelor acestora.

INDUSTRII

SCA "Cosma si Asociatiti promoveaza prin echipa sa activitati de consultanta, asistenta si reprezentare juridica la standarde profesionale inalte.

Cosma si Asociatii a asistat si reprezentat un numar semnificativ de clienti romani si straini, societati comerciale, persoane juridice sau autoritati locale si centrale.

Aceasta activitate complexa a imbogatit semnificativ expertiza societatii in diversele sectoare ale avocaturii.

SCA "Cosma si Asociatii" ofera consultanta si reprezentare in toate etapele litigiilor si procedurilor arbitrale, in urmatoarele domenii specifice:

 • Litigii civile, intre profesionisti si arbitraj
 • Consultanta comerciala, tranzactii si investitii
 • Drept Penal
 • Infractiuni economice si infractiuni de coruptie
 • Consultanta fiscala
 • Drept societar si insolventa
 • Dreptul muncii
 • Dreptul transporturilor
 • Proprietate intelectuala
 • Achizitii publice
 • Energie
 • Drept imobiliar si constructii
Realizări
Engleză - avansat Franceză - avansat Spaniolă - avansat Greacă - avansat Germană - avansat
International Compliance Association - Membru - ianuarie 2018 - prezent
În presă
10.06.2019 | Avocatura.com
Societatea de avocatură "Cosma & Asociații" caută avocat pentru a se alătura echipei sale din Galați
Cu o experiență pe piața avocaturii de peste 17 ani, Societatea Civilă de Avocați "COSMA ȘI ASOCIAȚII" își extinde echipa și recrutează avocat definitiv. Reprezintă un avantaj dacă ai cel puțin 4-5 ani vechime, experiență relevantă în consultanța comercială, dar și în litigii derivate din raportur
28.11.2018 | Avocatura.com
Societatea de avocatură "Cosma & Asociații" caută avocat definitv pentru a se alătura echipei sale din București
Cu o experiență pe piața avocaturii de peste 17 ani, Societatea Civilă de Avocați "COSMA ȘI ASOCIAȚII" își extinde echipa și recrutează avocat definitiv. Dacă ai cel puțin 4-5 ani vechime și experiență relevantă în consultanța comercială, dar și în litigii derivate din raporturile între profesion
12.04.2018 | Avocatura.com
Societatea de avocatură "Cosma și Asociații" recrutează PARALEGAL-ADMINISTRATIV
Cu o amplă și diversă activitate în lumea avocaturii, societatea de avocatură "Cosma și Asociații" caută coleg pentru postul de PARALEGAL-ADMINISTRATIV. Dacă ești pasionat de știința Dreptului, organizat și vrei să aprofundezi domeniul juridic direct și nemijlocit, atunci acesta este locul în care te po
12.01.2018 | Avocatura.com
Societatea de avocatură "Cosma și Asociații" recrutează PARALEGAL
Cu o amplă și diversă activitate în lumea juridică, societatea de avocatură "Cosma și Asociații" caută coleg pentru postul de PARALEGAL. Dacă ești pasionat de Drept, organizat și vrei să aprofundezi domeniul juridic, atunci acesta este locul în care te poți dezvolta!
15.11.2017 | Avocatura.com
RISK & COMPLIANCE - Avocatul Romeo Cosma, Managing Partner "Cosma și Asociații": Despre riscul unui circuit economic
De cele mai multe ori, companiile sunt interpuse în cadrul unor circuite economice. Există furnizori, furnizori ai furnizorului și uneori chiar furnizori ai celor din urmă. Circuitul economic poate fi mai lung sau mai scurt funcție de specificul activității. Problema Riscului specific circuitelor economice vizea
13.11.2017 | Avocatura.com
Avocatul Manuela Iurașcu, "Cosma & Asociații" - Despre compliance în zona relațiilor de muncă
Zona relațiilor de muncă cuprinde o serie de probleme de compliance specifice, desi poate nu la fel de vizibile. Este cunoscut faptul că reglementările din legislația aferentă dreptului muncii conține norme imperative, care ar putea face ca întregul proces de conformare cu dispozițiile legale să devină unul
06.11.2017 | Avocatura.com
RISK & COMPLIANCE în mediul de afaceri. Avocatul Romeo Cosma: "Gestionarea Riscurilor și a Conformității este recomandat să fie făcută cât mai devreme posibil tocmai pentru a oferi posibilitatea unei creșteri sănătoase a companiei"
"Risk & Compliance" este un domeniu specializat al practicii avocațiale, dar și o categorie distinctă de reglementări, proceduri și practici implementate în activitatea companiilor. Riscul este de esența afacerilor, iar Conformitatea reprezintă o exigență ce limitează riscul activităților economice până
12.09.2017 | Avocatura.com
REPORTAJ - CONTRIBUIM LA FORMAREA PROFESIONIȘTILOR DE BUSINESS. Avocații specializați de la "Cosma și Asociații" au dezbătut riscurile și conformitatea unui business la YAA-Business School 2017
Două zile de relaxare și muncă în același timp. Două zile în care ne-am făcut prieteni noi, în care am oferit informații și am primit feedback. Două zile petrecute cu trei avocați de business și 30 de economiști. Avocatura.com, partener Young Account Association, a fost prezentă la Timișoara, la YAA-Bu
04.09.2017 | Avocatura.com
Risc & Compliance - Avocatura.com și avocații specializați de la "Cosma și Asociații", la Timișoara - Ce avem de gând să le împărtășim viitorilor economiști ai țării în cadrul YAA Business School
Avocatura.com va fi prezentă în perioada 6-7 septembrie la Timișoara pentru a se întâlni și pentru a pune țara la cale cu tinerii prezenți la cea de-a II-a ediția a YAA Business School. Împreună cu avocații de la "Cosma și Asociații", vom împărtăși viitorilor economiști ai țării din culisele avocat
31.08.2017 | Avocatura.com
De ce sunt buni stagiarii în avocatură și ce-i "strică" în timp? - Avocatul Romeo Cosma, fondatorul Avocatura.com: "Clienții vin la avocați atunci când au probleme. Iar în viață, problemele maturizează"
Nu mai este pentru nimeni nicio surpriză faptul că mentoratul (în orice domeniu) este pe cale de dispariție. Iar acest lucru va avea consecințe pe termen lung. Și nu vor fi deloc pozitive, ba dimpotrivă! Dar mai sunt câțiva profesioniști care-și pot lua din timpul lor pentru a-i sprijini pe alții, pentru a
16.08.2017 | Avocatura.com
Business în Timișoara, mâine în toată țara! - YAA Business School, ediția a II-a 2017, locul în care tinerii economiști pun țara la cale
Young Accountants Association a dat startul înscrierilor pentru ediția a II-a la YAA Business School, o școală de business ce se va desfășura în perioada 4 - 10 septembrie 2017 la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din Timișoara. Avocatura.com va fi prezentă la eveniment în calitate de pa
24.07.2017 | Avocatura.com
«Înger» pentru clienți, «demon» în dosarele fiscale - Avocatul Andreea Gligă, "Cosma & Asociații": "Până acum, nu am pierdut niciun dosar cu Fiscul" / "Eu cred că un avocat bun este cel care-și asumă autentic rolul în cadrul sistemului nostru judiciar"
Nu are decât 4 ani de experiență și cu toate acestea deocamdată nu are ce să-i reproșeze profesiei de avocat. A ales acest drum din iubire pentru oameni și pentru că mereu a vrut să fie de ajutor. Astăzi se poate mândri cu faptul că nu are niciun dosar pierdut în fața organelor fiscal, dar și cu mulți
31.03.2017 | Avocatura.com
SOCIETATE DE AVOCATURĂ recrutează SECRETARĂ
Societate de avocatură, cu vastă experiență pe piață, recrutează secretară. Persoanele interesate trebuie să fie (foarte) organizate, serioase, trebuie să știe să comunice conversațional în limba engleză, baza de clienți a casei conținând investitori străini, persoane juridice. Societatea garantează
02.03.2017 | Avocatura.com
Povestea pamfletului chemat în instanță - Avocatura.com și redactorul Teodor Burnar câștigă lupta pentru libertatea de exprimare
În urmă cu ceva timp vă amenințam că vom dezvălui cine sunt personajele și care a fost concret obiectul dosarului în care a avut loc acel "duel judiciar între avocatul «fraier» care își cunoaște cauza și avocatul care «țipă» doar pentru a ascunde «tăcerea» argumentelor". Ei bine, după ce s-au bă
01.02.2017 | Avocatura.com
AVOCAȚII DE PENAL, despre modificările CP și CPP - av. Gheorghiță Mateuț: "Sunt în cea mai mare parte neconstituționale" / "E păcat că se dau legi peste noapte, vădit dezechilibrate și contrare unor principii generale de Drept"
Chiar dacă nu există reacții din partea avocaților ca "instituție", să nu credeți că "haosul" creat în ultima perioadă în justiție nu-i afectează și pe ei. Avocații Ovidiu Budușan, Daniel Iorga și Gheorghiță Mateuț fac o analiză, exclusiv pentru Avocatura.com, a modificărilor aduse CP și CPP, a (
04.01.2017 | Avocatura.com
Societatea Civilă de Avocați "COSMA ȘI ASOCIAȚII" își extinde echipa și recrutează AVOCAT DEFINITIV
Cu o experiență pe piața avocaturii de peste 17 ani, Societatea Civilă de Avocați "COSMA ȘI ASOCIAȚII" își extinde echipa și recrutează avocat definitiv. Dacă ai cel puțin 3 ani vechime ca avocat definitiv, deții cunoștințe temeinice de Drept Civil și vrei să performezi profesional, aceasta este șans
22.12.2016 | Avocatura.com
Iubiți, măcar de sărbători!
Ieri a fost ultima zi de lucru, pe anul ăsta, la birou. Am anunțat clienții că intrăm în vacanța de Crăciun, am transmis urările de bine și chiar am împărțit cadouri. Vin sărbătorile! Vine Crăciunul! Ce facem noi astăzi? Muncim la birou. Vin sărbătorile!!!
07.07.2016 | Avocatura.com
Societatea Civilă de Avocați "COSMA ȘI ASOCIAȚII" își extinde echipa și recrutează AVOCAT DEFINITIV
Dacă ești avocat definitiv, ai o experiență de minimum 2 ani în profesie și ești pasionat de Drept Civil și ai "îndeletniciri" în domeniul consultanței, atunci aplică acum pentru a face parte din echipa societății civile de avocați "COSMA ȘI ASOCIAȚII".
27.06.2016 | Avocatura.com
ARTICOL DE SPECIALITATE - Elementele considerate de CEDO drept esenţiale în soluţionarea conflictului intervenit între dreptul la liberă exprimare şi dreptul la demnitate ori imagine
Avocatul Elena Ablai publică pe Avocatura.com un articol de interes despre limitele libertății de exprimare și cum pot fi acestea apreciate de către instanța de judecată. Nu este o noutate faptul că, imediat după intrarea în vigoare a noului Cod Civil, un val de acţiuni în justiţie a apărut, având ca obi
16.05.2016 | Avocatura.com
Societatea Civilă de Avocați "COSMA ȘI ASOCIAȚII" își extinde echipa și recrutează avocat definitiv
Societatea Civilă de Avocați "COSMA ȘI ASOCIAȚII" își extinde echipa și recrutează avocat definitiv.
30.03.2016 | Avocatura.com
Despre "șmecherul prost"
Din când în când, fără să reușesc să programez în vreun fel astfel de momente, încerc să fac un bilanț al experiențelor de viață ce mi-au fost oferite. Așa reușesc eu să descopăr motivele pentru care sunt mulțumit de viața trăită și, totodată, așa reușesc să descopăr și ceea ce ar trebui s
28.03.2016 | Avocatura.com
UTIL - Articol de specialitate, despre evaziunea fiscală. Implicarea unei societăți într-un circuit comercial fictiv
Tot mai des întâlnim în practică situații în care se reține a fi săvârșită infracțiunea de evaziune fiscală în forma reglementată de dispozițiile art. 9 lit. c din Legea 241 / 2005 în situația în care o societate cu un comportament fiscal adecvat este parte a unui circuit comercial în care o societa
03.03.2016 | Avocatura.com
Este sectorul imobiliar afectat de Legea dării în plată chiar înainte de intrarea ei în vigoare?
Legea dării în plată a declanșat o bătălie care se desfășoară cu o încrâncenare pe care nu am mai văzut-o din 2010, de la disputele pe Ordonanța 50 / 2010. Adevărul este că și atunci băncile, prinse în uraganul crizei financiare, prevesteau colapsul sistemului de creditare din România și, cu el, scu
02.03.2016 | Avocatura.com
Legea dării în plată: despre riscul de a pierde bani versus riscul de a pierde Casa
Legea dării în plată a stârnit atâtea discuții aprinse, deoarece ea pune față în față două perspective: perspectiva de a pierde bani versus perspectiva de a pierde Casa (Casa cu literă mare).
01.03.2016 | Avocatura.com
După 20 de ani experiență, știe că are ceva de zis - Avocatul Romeo Cosma, fondatorul Avocatura.com: "Există un Dumnezeu deasupra noastră, a avocaților, care este judecătorul și care ne spală de păcate"
Nimic nu este mai grăitor decât propria experiență. Ce face un avocat de provincie care după 10 ani de profesie într-un oraș mic se hotărăște să devină un "nume" în Capitala țării? Se reinventează. Conștient de faptul că "Bucureștiul nu avea cu siguranță nevoie de un avocat din Galați", Romeo Cosm
01.03.2016 | Avocatura.com
Legea dării în plată, o sabie cu multe tăișuri juridice
Senatul a votat luni, în unanimitate, proiectul Legii dării în plată, o lege inițiată de către deputatul PNL Cătălin Zamfir și susținută intens de avocatul Gheorghe Piperea.
20.01.2016 | Avocatura.com
"Cosma & Asociații" angajează secretară pentru sediul din Bucuresti
"SCA Cosma & Asociații" angajează secretară cu experiență pentru sediul din București. Câteva dintre cerințele postului sunt punctualitatea, inițiativa și abilitățile de relaționare.
15.01.2016 | Avocatura.com
UTIL - Articol de specialitate, despre evaziunea fiscală. Avocatul Romeo Cosma tratează modalitatea specifică de săvârșire a evaziunii fiscale prin înregistrarea unor operațiuni fictive
Infracțiunile economico-financiare - evaziunea fiscală, îndeosebi - cunosc un trend ascendent dacă ne raportăm la numeroasele amenzi date sau la reținerile efectuate de către organele abilitate pentru fapte penale de acest tip. Dincolo de reaua-credință a unor întreprinzători, o altă cauză a neregulilor ec
13.01.2016 | Avocatura.com
Avocatul Cosmina Adnana Oprea, articol de specialitate: "Noul Cod Fiscal: Impozitul majorat pe clădiri ne bate la ușă. Deschidem?"
Avocatul Cosmina Adnana Oprea, din cadrul biroului din Galați al "SCA Cosma și Asociații", publică pe Avocatura.com un material de specialitate despre cele mai proaspete modificări fiscale pe care le-a adus noul an.
24.02.2015 | Avocatura.com
Avocatul Romeo Cosma publică un articol de maxim interes: "Luarea de mită - Concurs de infracțiuni sau infracțiune continuată potrivit N.C.P."
Odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod Penal aspectele ce țin de reținerea concursului de infracțiuni sau a infracțiunii continuate în cazul săvârșirii mai multor acte materiale ce întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de luare de mită suscită interes.
06.12.2014 | Avocatura.com
De Moș Nicolae, avocații au împărțit copiilor bucurie
Cine n-are avocați, să-și cumpere. Oh, wait. Unii dintre ei sunt priceless. Motto: Mai binecuvântat este cel ce dăruiește, decât cel ce primește. ~ avocatul Gheorghe Piperea
04.12.2014 | Avocatura.com
Avocatul Romeo Cosma comentează decizia CCR privind controlul judiciar: "Parlamentul și Guvernul să înlăture această incertitudine legislativă!"
Decizia de joi a Curții Constituționale a României privind controlul judiciar și controlul judiciar pe cauțiune este comentată pe Avocatura.com de un expert în materie, avocatul Romeo Cosma.
17.11.2014 | Avocatura.com
Avocata Roxana Vlăsceanu a jucat "totul pe o carte", duminică, la Institutul Cultural Român. Și a câștigat!
După primele speech-uri sub deviza "Nu am venit să țin un discurs", mă gândeam că pot să țin și eu unul: "Nu am venit să stau". Glumesc - parțial. Am stat, și chiar aproape două ore. Mai exact, la ceea ce s-a intitulat "Totul pe O Carte", competiție de public speaking organizată duminică la Institutul C
ECHIPA
Romeo Cosma
Managing Partner
Mihai Deleanu
Managing Partner
Manuela Iurascu
Partener
Elena Ablai
Senior Associate
Andreea Gliga
Senior Associate
Carmen Carcota
Colaborator
Irina Horoi
Colaborator
Dana Pana
Coordonator al Biroului din Constanta
Angela Damian
Colaborator
Alina Damian
Colaborator
Monica Miron
Colaborator
DATE DE CONTACT

BUCURESTI

 • Bd. Primăverii nr. 57, Sector 1, București
 • Tel.: +40 (21) 313 22 02
 • Fax: +40 (21) 313 22 28

GALATI:

 • Str. N. Bălcescu nr. 56, Galați
 • Tel: 0236312942
 • Fax: 0236312942

CONSTANTA :

 • B-dul Ferdinand nr. 31 etaj 1
 • Tel:0341148426
 • Tel Mob: 0733336287

E-mail: office@avcosma.com

Website: www.avcosma.com

SOCIALIZARE
STATISTICI
32.900 vizitatori unici cu 45.996 afisari
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC AVOCATURA COM SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2019