Avocatura Com
Elena Ablai

Elena Ablai

Senior Associate » Cosma & Asociatii

Baroul Bucuresti - avocat definitiv

Rating clienți: 10,00
Review-uri: 9

2.568 vizitatori4.094 afisari
TOP SPECIALIZĂRI
Drept imobiliar Drept societar Risk & Compliance
8 6 4

REALIZĂRI

Limbi străine
3
Organizații
1
PROGRAMEAZĂ O SESIUNE DE CONSULTANȚĂ ONLINE
Specializări
Review-uri
Vlad Voiculescu a scris în data de 2019-12-04: Probabil că cel mai bun cuvânt pentru a descrie interacțiunile cu Elena Ablai este acesta: excelență. De la prima interacțiune am văzut implicare și profesionalism, apoi acea `curiozitate profesională` și atenție la detalii cum rar întâlnești. La astea se adaugă abilități excelente de comunicare și focus pe ceea ce este cu adevărat esențial. Excelență.
Profesionalism
Rezultate
Onorariu
Încredere
Comunicare
Mogos Cristian (Administrator Patrimoniu LPS CETATE) a scris în data de 2019-11-26: Doamna Elena Ablai este un avocat desavârșit, având calitățile necesare pentru a fi caracterizată astfel. Este extrem de atentă la detalii și în relatia cu clientul, tratând cauza cu un grad maxim de implicare și profesionalism, ceea ce adus la o soluție favorabilă pentru noi. Va mulțumesc, doamnă avocat, pentru tot suportul acordat!
Profesionalism
Rezultate
Onorariu
Încredere
Comunicare
Vasile Rodica (Director economic porta bella inc) a scris în data de 2019-11-20: Un avocat extraordinar de bine pregatit , prompta si de o amabilitate desavarsita
Profesionalism
Rezultate
Onorariu
Încredere
Comunicare
retca mihai (Persoana fizica) a scris în data de 2019-11-20: Dna avocat este o persoana pregatita profesional si care se implica fff mult pentru apararea cauzei.
Profesionalism
Rezultate
Onorariu
Încredere
Comunicare
Pop Mihaela (Profesor Universitar) a scris în data de 2019-07-17: Avocată Elena ABLAI manifesta un interes profesional convingator pentru intelegerea cazului meu si realizeaza documente juridice concludente care susțin cauza mea. Manifesta astfel o cunoaștere aprofundată a legislației. Este o persoană binevoitoare, dornică să ajute acolo unde legea este de partea clientului, este receptiva la orice detaliu care poate sa sprijine demersul juridic. Voi continua colaborarea cu avocata Elena ABLAI.
Profesionalism
Rezultate
Onorariu
Încredere
Comunicare
Stuparu Camelia (Director MADR) a scris în data de 2019-03-25: Unu dintre cei mai buni avocati pe care i am cunoscut in intreaga cariera. Un excelent profesionist , solving problem , comunicator.
Profesionalism
Rezultate
Onorariu
Încredere
Comunicare
Sava Andreea (Jurnalist) a scris în data de 2019-03-20: Drăguța, amabila și f profesionista. Și, desigur, rezultate excelente
Profesionalism
Rezultate
Onorariu
Încredere
Comunicare
Razvan L. (Reporter ) a scris în data de 2019-03-12: Avocatul Elena Ablai m-a reprezentat în mai multe procese legate de meseria de reporter toate au fost câștigate. O persoană răbdătoare, atentă la detalii, care m-a ajutat să trec peste emoțiile primelor înfățișări în fața unui judecător.
Profesionalism
Rezultate
Onorariu
Încredere
Comunicare
Stancu Aurel (Jurnalist si scriitor) a scris în data de 2019-02-21: Pe Av. Elena Ablai am cunoscut-o in urma cu aproximativ un an.Aveam mare nevoie de un avocat cu minte sclipitoare, cu mare cunoștință de carte și in mod obligatoriu onest.In scurt timp, am descoperit un om cu valoare de majuscule.Suflet mare, sensibilitate, pasiune, generozitate, forta de munca până la sacrificiu, talent si minte fără de confuzie.Un om găsit special pentru această profesie de avocat, chiar de Dumnezeu.Spuneți-mi unde și câti oameni mai întâlnim astăzi, care își fac din meserie un crez și nu o folosesc ca pe un troc.Dacă ai norocul să fii reprezentat intr-o instanță de Av. Elena Ablai, crede-mă, nu vei fi singur!
Profesionalism
Rezultate
Onorariu
Încredere
Comunicare

Elena ABLAI

Avocat senior SCA "Cosma și Asociații"

Elena a absolvit cursurile Facultății de Drept "Simion Bărnuțiu", Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, în anul 2010, după care a urmat un master în Științe penale, în cadrul aceleiași facultăți.

Elena este membră a Baroului București din anul 2013, moment ce coincide cu alăturarea sa echipei ,,Cosma și Asociații", ca avocat stagiar.

În perioada stagiaturii, conex activităților specifice desfășurate în cadrul biroului, pe Elena a preocupat-o studiul aprofundat al tratatelor și convențiilor internaționale privitoare la drepturile omului, înțelegerea necesității și dezvoltarea aptitudinilor de argumentare cât și cercetarea continuă a dreptului românesc prin participarea la cursuri și conferințe cu conținut juridic. La examenul de definitivat în profesie, Elena a obținut a 5-a medie pe țară.

Practica Elenei se referă în special la domeniile: drept imobiliar, litigii privitoare la apărarea drepturilor nepatrimoniale, drept societar, guvernanță corporativă și litigii între profesioniști.

În domeniul dreptului imobiliar, Elena a fost implicată în proiecte de dezvoltare imobiliară, achiziții, transferuri de afacere iar în materia drepturilor nepatrimoniale a apărat libertatea de exprimare a jurnaliștilor. De asemenea, specializarea acesteia se extinde și prin abordarea domeniului risk and compliance, fiind în prezent membru al International Compliance Association. 

Deoarece crede în lărgirea orizontului de gândire și hrănirea minții prin filosofie, Elena urmează cursurile Facultății de Filosofie, din cadrul Universității București.

Elena este un avocat pasionat de cunoaștere, proactiv, orientat spre găsirea soluțiilor și a argumentelor în susținere. Abordează cauzele clienților săi și proiectele în care este implicată cu rigurozitate, îşi sfătuieşte şi îşi apără clientul cu promptitudine, în mod conştiincios şi cu diligenţă.

Elena este pasionată de dans contemporan și greacă veche. 

Contact

Telefon: 0213132202
Mobil: 0740303762
Fax: 0213132228
Email: elena.ablai@avcosma.com
Website: http://www.avcosma.com
Sediu
Bd. Primăverii nr. 57, Sector 1 București
Realizări
Engleza - avansat Franceza - mediu Lb. greaca - începător
International Compliance Association - Member - 2017 - prezent
În presă
21.07.2018 | Gazeta Sporturilor
Jurnaliștii GSP au câștigat definitiv procesul cu Vasile Avram. Fostul șef CCA le cerea câte 200.000 euro
Marți, Curtea de Apel le-a dat dreptate jurnaliștilor. Gazeta a fost reprezentată de avocatul Elena Ablai de la Cosma și Asociații.
12.09.2017 | Avocatura.com
REPORTAJ - CONTRIBUIM LA FORMAREA PROFESIONIȘTILOR DE BUSINESS. Avocații specializați de la "Cosma și Asociații" au dezbătut riscurile și conformitatea unui business la YAA-Business School 2017
Două zile de relaxare și muncă în același timp. Două zile în care ne-am făcut prieteni noi, în care am oferit informații și am primit feedback. Două zile petrecute cu trei avocați de business și 30 de economiști. Avocatura.com, partener Young Account Association, a fost prezentă la Timișoara, la YAA-Bu
02.03.2017 | Avocatura.com
Povestea pamfletului chemat în instanță - Avocatura.com și redactorul Teodor Burnar câștigă lupta pentru libertatea de exprimare
În urmă cu ceva timp vă amenințam că vom dezvălui cine sunt personajele și care a fost concret obiectul dosarului în care a avut loc acel "duel judiciar între avocatul «fraier» care își cunoaște cauza și avocatul care «țipă» doar pentru a ascunde «tăcerea» argumentelor". Ei bine, după ce s-au bă
27.06.2016 | Avocatura.com
ARTICOL DE SPECIALITATE - Elementele considerate de CEDO drept esenţiale în soluţionarea conflictului intervenit între dreptul la liberă exprimare şi dreptul la demnitate ori imagine
Avocatul Elena Ablai publică pe Avocatura.com un articol de interes despre limitele libertății de exprimare și cum pot fi acestea apreciate de către instanța de judecată. Nu este o noutate faptul că, imediat după intrarea în vigoare a noului Cod Civil, un val de acţiuni în justiţie a apărut, având ca obi
01.04.2015 | Avocatura.com
Ce se aude din "boxa avocaților" - partea I
Înainte de instanţă, între întâlnirile cu clienţii sau seara târziu când ajung acasă, de cele mai multe ori, avocaţii îşi găsesc alinarea în muzică.
06.12.2014 | Avocatura.com
De Moș Nicolae, avocații au împărțit copiilor bucurie
Cine n-are avocați, să-și cumpere. Oh, wait. Unii dintre ei sunt priceless. Motto: Mai binecuvântat este cel ce dăruiește, decât cel ce primește. ~ avocatul Gheorghe Piperea
15.01.2014 | Avocatura.com
Procedura regularizarii cererii de chemare in judecata - instrument de impunere a unei disciplinari procesuale sau filtru de impiedicare a judecatii?
Institutie reglementata printr-un singur articol de lege, procedura regularizarii cererii de chemare in judecata reprezinta, potrivit tezelor prealabile ale proiectului Codului de procedura civila, un adevarat control administrativ realizat de catre completul de judecata stabilit aleatoriu.
Administrează acest profil
Sunteți Elena Ablai? Click aici pentru a vă gestiona datele profilului de pe Avocatura.com.
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC AVOCATURA COM SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. © Copyright SC Avocatura COM SRL și SC ADVO VALUE SRL | 2003-2020