Avocatura Com
Economie
Alexandru Patruti, presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM)
facebook

ANRM: Mol si Sterling, interesate sa exploateze gaze de sist in Romania

Presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), Alexandru Patruti, a declarat ca MOL, Sterling Resources si o alta companie, care nu a putut fi nominalizata, si-au manifestat intentia de a exploata gaze de sist in Romania.

In cadrul conferintei European Energy Development, Patruti a afirmat ca doua companii si-au manifestat intentia de a exploata gaze de sist in doua perimetre in vestul Romaniei. Gigantul american Chevron a castigat deja dreptul de a extrage rezerve din sudul Dobrogei, de pe 2.500 de kilometri patrati.

In plus, Sterling Resources a anuntat ca doreste sa exploateze gaze de sist in Oltenia, in acelasi perimetru in care exploateaza in prezent gaze conventionale.

Intr-un raport redactat de Energy Information Administration se arata ca Polonia are 187 trilioane de metri cubi, in timp ce Romania, Ungaria si Bulgaria au impreuna rezerve recuperabile de gaze de sist de 19 trilioane de metri cubi.

Gazul de sist, continut de anumite tipuri de roca, era dificil de extras, insa potentialul sau este enorm.


COMENTEAZA
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal înscris în registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 și nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013-2016
Avocatura Com