Avocatura Com
Special
`Cum mâine?! Îmi vei citi chiar acum, mamă! «Ştii cine sunt eu? Sunt cetăţean european şi am drepturi!»`...
facebook

Au înnebunit copiii de prea multe drepturi! - "«Cenuşăreasa»? Ce făceau cei de la Asistenţa socială, în timp ce sărmana orfană se spetea muncind? Au făcut anchetă psihosocială? Au anunţat Protecţia copilului?"

Sau cum reușim să stricăm orice formă de imaginație prin "cunoaștere". Din categoria "mare ți-e grădina justiției, Doamne!", am dat peste o poveste. Amuzantă și nu chiar. Mai în glumă, mai în serios, observăm cum totul devine dat în judecată, drepturi, protest, revoltă. Iar acest lucru se poate observa nu numai în rândul celor mari, dar și al celor mici. Povestea de față pare o glumă, dar în spatele oricărei "glumițe" se ascund mari adevăruri.

- Mamiiiii, vreau să-mi spui o poveste!

- Ce spui de "Scufiţa Roşie"?

- Nu-mi plaaaace! Din cauza unei răsfăţate neascultătoare, vânătorul ar merita ani buni de închisoare.

- Vânătorul a făcut ce trebuia, le-a salvat pe fetiţă şi pe bunică din burta lupului…

- … încălcând Articolul 3 din Declaraţia Universală a Drepturilor Animalelor, care prevede că niciun animal nu trebuie supus actelor de cruzime.

- Dacă o iei aşa, şi lupul din "Capra cu trei iezi" a încălcat legea…

- Aici a fost încălcat Articolul 508 din Codul Civil. Capra nu trebuie compătimită, ci decăzută din drepturile părinteşti, pentru că a pus în pericol viaţa iezilor, prin neglijenţă.

- Aceste legi sunt pentru oameni…

- Dacă sunt legi pentru oameni, ar trebui aplicate în cazul mamei Scufiţei. Cum să-şi trimită fata singură, prin pădure?

- Îţi voi citi "Cenuşăreasa".

- "Cenuşăreasa"? Ce făceau cei de la Asistenţa socială, în timp ce sărmana orfană se spetea muncind? Au făcut anchetă psihosocială? Au anunţat Protecţia copilului? Nuuu!

- Ce spui de "Punguţa cu doi bani"?

- Nu-mi plaaaace nici povestea aceasta! Cocoşul este un infractor. Cine i-a dat dreptul să-şi însuşească punguţa găsită? Nu ştia că trebuie dusă la poliţie? În plus, făcând pe victima, a sustras şi alte bunuri: bani, vite… L-a reclamat cineva pe moşneagul-complice la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală? Bineînţeles că nu. Şi a trăit mulţi ani, fericiţi…

- Atunci, îţi citesc "Albă ca Zăpada"?

- Fata asta n-a auzit de Codul penal?... Cum să intre prin efracţie, în casa piticilor?

- Poate, "Fata babei şi fata moşneagului"?

- În povestea aceasta ar trebui să facă puţină ordine cei de la Protecţia Consumatorului. Sfânta Vineri ţinea în pod marfă periculoasă. Şi se mai dădea drept sfântă…

- Uite, am găsit un basm cu Făt Frumos!

- Tipul acesta ar trebui dat pe mâna DIICOT-ului! Deţinere ilegală de arme albe, crimă…

- Văd că nu te hotărăşti şi s-a făcut miezul nopţii! Îţi voi citi povestea, mâine!

- Cum mâine?! Îmi vei citi chiar acum, mamă! "Ştii cine sunt eu? Sunt cetăţean european şi am drepturi!".

 

N.B: Credem că orice comentariu ar fi de prisos. Morala să o tragă fiecare după bunul plac și după nivelul de educație / cunoaștere!

 

sursa


Cuvinte cheie: copii, povesti, drepturi, cetatean european, copilarie, imaginatie, lumea copiilor, adulti, cenusareasa, alba ca zapada, punguta cu doi bani, protectia copilului, declaratia universala a drepturilor animalelor, drepturile copiilor, judecator DANILET VASILICA CRISTI
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal înscris în registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 și nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013-2016
Avocatura Com