Avocatura Com
Home Ştiri Academica Cursuri Barouri Case de avocatură Cariere Librărie Sfatul expertului Forum Despre noi
Documente utile » Documente instanta

Cerere reconventionala

 

Cerere reconventionala

 

 

 


 DOMNULE PRESEDINTE,

     Subsemnatul ........................, domiciliat in ................, str. ............, nr. ..., parat in dosarul nr. ..... aflat pe rolul acestei instante, in calitate de reclamant fiind numitul ......................, formulez cerere reconventionala impotriva reclamantului pentru ca prin hotararea pe care o veti da sa fie obligat sa .................... si sa-mi plateasca cheltuielile de judecata pe care le voi face cu acest proces.

    Motivele actiunii:

    In fapt, am fost chemat in judecata de catre reclamant pentru .....................
    La randul meu, solicit ca reclamantul sa fie obligat sa-mi ........................(se indica obiectul prezentei actiuni si valoarea acestuia).
    In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 119 - art. 120 C. proc. civ.
    Dovada actiunii inteleg sa o fac cu acte, interogatoriul reclamantului, expertiza si urmatorii martorii:
    1. ......................, domiciliat in ..........., jud. .........., str. ............, bl. ..., et. ..., ap. ...;
    2. ......................, domiciliat in ..........., jud. .........., str. ............, bl. ..., et. ..., ap. ....
    Depun actiunea in dublu exemplar: unul pentru instanta, iar celalalt pentru a i se comunica reclamantului.
    Anexez la prezenta chitanta nr. ...... din ........... in valoare de ............ lei, reprezentand taxa de timbru si timbrul judiciar in valoare de ............. lei.
 
    Data ..............                                                             

    Semnatura,
    ...................                                                          DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI .....................
 

Discutii similare pe forum

Cerere reconventionala - scris de lex68 - 2 raspunsuri
Daca actiunea principala a fost introdusa gresit ( judecatorie in loc de tribunal) reconventionala formulata ,care este de comp.judecatoriei in respectiva actiune ,se poate judeca la instanta initial sesizata?
Cerere reconventionala - scris de irina_09 - 1 raspunsuri
Daca reclamantul introduce o actiune la judecatorie, cu valoare sub 1 miliard (litigiu comercial), iar paratul prin cerere reconventionala are pretentii de peste 5 miliarde... ramane competenta judecatoria sa judece si cererea reconventionala desi valoarea cererii este de competenta tribunalului?
Cerere reconventionala - scris de Irsido - 1 raspunsuri
Vreau sa stiu un asptect referitor la cererea reconventionala. In cazul in care o timbrez la valoarea de X, voi avea o suma de timbru de Y Ron, si voi castiga procesul, valoarea Y se va restitui? Iar in cazul in care se va pierde, ce se intampla cu suma Y pt timbru?
Cerere reconventionala - scris de - 1 raspunsuri
Buna ziua, numele meu este S. T, , am gasit adresa dumneavoastra pe un forum juridic si ma gandesc ca ma puteti ajuta in rezolvarea urmatoarei probleme: am fost data in judecata de Asociatia de proprietari pentru neplata la timp a cheltuielilor de intretinere. Dupa pronuntarea instantei de fond am facut recurs dar acesta a fost declarat perimat. Nu am stiut ca taxele solicitate de instanta sunt atat de mari si nu le-am putut plati. Intamplator am aflat ca pe data de 13 septembrie, avem un nou t...
Cerere reconventionala - scris de tar_cuth - 1 raspunsuri
ce de intimpla, daca cererea reconventionala nu se depune la primul termen, cu se poate repara o astfel de eroare??


Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal înscris în registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 și nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013-2016
Avocatura Com