Remember: discutam pe taramul fictiunii juridice.
Eu zic ca interesul cel mai mare al copilului conceput este de a se naste viu. Ma puteti contrazice?
In aceasta lumina, va fi considerat existent la momentul conceptiei.
Prin urmare, are dreptul la viata.
In masura in care conceptia s-a produs, tatal nu mai are nici un cuvant de spus.
Eventuala lui opozitie la inseminare ar trebui sa aiba ca efect in cel mai rau caz doar scutirea lui de la orice obligatii civile sau patrimoniale fata de viitorul copil. (desi nici macar asa n-ar fi intru totul corect, copilul avand dreptulla o filiatie si la un suport din partea ambilor parinti.. dar asta e o alta discutie)
In nici un caz insa tatal nu ar avea dreptul de a impiedica nasterea acelui copil.
Daca am admite ca, dupa conceptia in vitro, tatal se poate razgandi, inevitabil ar urma sa admitem ca, dupa conceptia pe cale normala, tatal poate avea dreptul dea cere si obtine avortul, fiindca intre timp s-a razgandit.
Sunt de acord ca e o abordare pragmatica a problemei, si nu are finetea unei abordari morale, filosofice, religioase sau umane... dar...
Pe de alta parte, n-as vrea sa fiu in pielea celor de la primarie cand se face recensamantul

intr-un oras care are 10 asemenea clinici
In legatura cu legea asta... nu stiu...
Ce e sigur e ca legea va reglementa.
Cat de bine si benefic, sau cat de etic si moral? Nu se stie...
Parerea mea ca va crea alte fictiuni ale legii...